Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Sura Bm - Wszystko O Tej Postaci;

Styl'owy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

suram.jpgWitam. Postanowiłem napisać tutorial na temat Sury BM (Black Magic)suraw.jpg

1. Wprowadzenie

Sura BM jest postacią uniwesalną, dzięki niemal, że idealnemu dobraniu skilli. Jedyny minus tego wyboru jest 6 skilli co nam daje możliwość wbicia wszystkich skilli na M/G/P dopiero na 103 levelu ( istnieją również serwery prywatne takie jak np. csyt2 - można tam mieć nawet 120lvl! Bardzo serdecznie zachęcam do grania na tym serwerze;])

2. Tworzenie postać

Postać można tworzyć, a mianowicie rozwijać na trzy sposoby: do PvP, PvM i PvE.

Punkty statusu rozdajemy oczywiście tak : na początku zachęcam do dodania do około 10 w zręcznośc, gdyż daje nam ona uniki i wiekszy dmg ze skilli, zaś pózniej 2:1 int-wit, po wymaxowaniu 2:1 wit-zr. i na końcu siła.

2.1

Postać do PvP:

duszek.jpg-Ognisty duch (OD) - Umiejętność typowa do PvP. Przywołuje ognistego ducha, który co 3 sek. atakuje losowo wybrany cel.

ochronka.jpg-Mroczna ochrona (MO) - Podstawowa funkcja mrocznej ochrony niezależna od jej poziomu jest przemienianie dmg, który zamiast zabierać PZ zabiera PE. dzieje się to w proporcji 70%PZ do 30%PE. Zmiana ta działa na każdy rodzaj ataku gracza jak i potwora.

kulkaxdgq3.png-Mroczne uderzenie (MU) - Uniwersalna umiejętność dla BMa. Krótki czas ładowania i wysokie obrażenia sprawiają, że nadaje się zarówno do expienia, jak i do PvP. Ładuje się 7 sek.

sferaka7.png-Mroczna sfera (MS) - Potężna umiejętność świetnie sprawująca się w PvP. Ma olbrzymi DMG, długi czas ładowania co sprawia, że jest to raczej słaby skill do expienia. Ładuje się 24 sek. Bardzo dobrze przydaje się w PvP z dobrym EQ.

duchowy.jpg-Duchowy cios (DC) - Druga umiejętność Sury BM świetnie nadająca się do expa. Ma spory zasięg ataku i obszar zadawanych obrażeń. Możliwość spowolnienia, tanie KU i w miarę dobry DMG czynią z niego morderczą broń. Ładuje się 12 sek. (bodajże)

omgzm7.png-Ogniste uderzenie (OU) - Najlepsza umiejętność Sury BM do expienia. Ma spory atak i atakuje wszystkie potwory wokół gracza. Ładuje się 12 sek.Przydaje się również w PvP gdy Wojownik lub Sura WP zbliży się do nas tym skillem można go odepchnąć.

Opis: Jest to build do PvP, chociaż w PvM nie jest najgorzej;]

2.2

Postać do PvM:

-Ogniste uderzenie

-Mroczna ochrona

-Mroczna sfera

-Mroczne uderzenie

-Duchowy cios

-Ognisty duch

Opis: Jest to build do PvM, chociaż w PvP nie najgorzej się sprawuje;]

2.3

Postać do PvE:

-Ognisty duch

-Mroczna ochrona

-Mroczne uderzenie

-Mroczna sfera

-Ogniste uderzenie

-Duchowy cios

Opis: Jest to build do PvE, osobiście polecam ten build;]

3. Expienie+EQ

Surą BM expi się różnie, gdyż zależy jaki build wybierzemy.

*1-10 - M1, eq +4

*10-15 - Zaprzysiężeni, eq+6

*15-25 - M2, eq+6,

*25-35 - Pustynia/Ezoty, eq+6,7

*35-50 - BO, eq+6,7

*50-60 - V1, eq+6,7,8

*60-75 - V2, eq +7,8,9

*75+ - Red las/ atlantyda, eq obowiązkowo +9!

4. Broń

Dla BM liczą się UM (obrażenia umiejętności), średnie umiejętności (ŚR) nie są ważne, najlepiej mieć FMS'a +6,7,8,9 z UM 10+, UM 20+ to prawdziwa kosa ze skillami G lub P:)

Szpon też jest dobry, lecz nie lepszy od FMS'a z UM 20 (zależy jakiego mamy FMS'a, a jakiego szpona)

To by było na tyle. Wszystkie komentarze, uwagi, prośby itp. mile widziane, jak czegoś brakuje pisać. Licze na parę 5+ ;]

© Copyright by Styl'owy. Wszelkie prawa zabronione. Kopiowanie fragmentu lub całej treści bez zgody autora grozi odpowiedzialnością karną.

Sugestie dotyczące poprawek proszę zgłaszać w tym temacie.

WSZELKIE PYTANIA,PROŚBY PROSZĘ ZADAWAĆ NA PW, A POSTARAM SIĘ ODPOWIEDZIEĆ,POMÓC:]

JEŻELI POMOGŁEM, PROSZĘ O +, ALE GDY CHCESZ DAĆ - TO ZASTANÓW SIĘ CZY WARTO:)

2648aea7.gif

Opublikowano

Moim zdaniem build do PvM jest DOŚĆ nietypowy, ale ja się nie znam.

Dam Ci tego+ i 5, bo widać że się napracowałeś, mam nadzieję że to nie jest skopiowane.

OMG.TECZA!

Opublikowano

@UP Oczywiście, że nie kopiowałem tylko sam pisałem, gdyż gram w metka od około 2005roku więc wiem bardzo dużo o każdej postaci.

Dla mnie build do PvM jest bardzo dobry, sam na takim gralem na PL'u, chociaż każdy może mieć inne zdanie, poglądy...

Propo mojej pracy, pisałem to dosyć długo, gdyż i tak nie miałem nic lepszego do roboty;]

Oczywiście dzieki za 5 i +;]

WSZELKIE PYTANIA,PROŚBY PROSZĘ ZADAWAĆ NA PW, A POSTARAM SIĘ ODPOWIEDZIEĆ,POMÓC:]

2648aea7.gif

Weteran
Opublikowano
dla newbie sie przyda

tylko kazdy new o mpc nie wie : x

@topic

sredni ten bulid .

moim zdaniem kazdy moze takie cos zrobic. wejsc na board skopiowac i po zmieniac troche : x

Mam w nosie co mi dasz , ale jak juz to Zbieram minusy

mpccopy.jpg

Co to jest? Ma pięć liter - pierwsza to "K", a ostatnia to "s". Twarde owłosione, w środku ma biały płyn.

Odpowiedź: KOKOS, a ty co myślałeś? ;p

Opublikowano

Słabe , nie znasz się na surce za bardzo :)

ExGlobal Moderator | exModerator  | ExMentor | Goldmember

Powoli wracam do życia.

Student prawa  ^^

Opublikowano

Dla mnie każdy z tych buildów jest dobry, a na surce znam się bardzo dobrze, gdyż grałem nią długo na PL'u jak i na privach, kosiłem każdego;]

No ale tak jak i napisałem każdy może mieć inne zdanie, poglądy...

A co do kopiowania to sam pisałem cały poradnik więc do tego nie powinieneś mieć najmniejszych zastrzeżeń;]

2648aea7.gif

Gość Mounthains
Opublikowano

bezsensu topic. Tutaj zbytnio nie ma newbe. A jeżeli są to szukają hacka

zamykam

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...