-
👋 Witaj na MPCForum!
Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎
- ✅ Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
- ✅ Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
- ✅ System prywatnych wiadomości
- ✅ Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
- ✅ Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy
👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!
Zarejestruj się teraz
- 0

Pytanie
LosT.
LosT.
Dzień dobry!

Mam dość spory problem z moim laptopem.
Otóż wczoraj robiłem mu format, zainstalowałem sterowniki przez stronę dell'a oraz przez program intela do sterowników.
Mój laptop to Dell Latitude E6400 z zintegrowaną kartą pamięci mobile intel 45 express chipset family wddm 1.1
Taki sterownik widnieje w menadżerze gdy nie jest nic innego zainstalowane.
Oczywiście z oficjalnej strony, pobrałem paczkę sterowników ~~480mb, zainstalowałem wszystko i co mnie męczy?
To że wyskakuje mi troszkę dla mnie śmieszny błąd mianowicie:
Co śmiesznego w tak tragicznej sprawie?
Pobierałem 4 rodzaje sterowników i każdy sypie tym samym błędem mianowicie "For windows XP" - a sterowniki są zatytułowane na Vista / Win 7 / Win 8 / Win 8.1, także o co tu chodzi?
Dodatkowo chcę zaznaczyć, że dzieje mi się tak tylko w metinie (bo tylko w niego gram) gdy ustawię w CFG metina CPU, pogram chwilę (~3min) po czym zaraz jest taki mega lag, muszę zminimalizować włączyć na nowo patcher i anulować, wejść do gry i brak lagu na 15sekund.
Gdy znów ustawię GPU, na sterowniku z karty graficznej bez instalacji dodatkowego mam momentalnie LAG i brak odpowiedzi, a na sterowniku dodatkowym mam takie jakby rozmazanie tekstur i sytuację muszę powtarzać jak w przypadku pierwszego, po czym po 5'ciu takich zabiegach wyłącza metina.
Bez sterowników grając na CPU wyrzuca mi z błędem metina po jakichś 5-15minutach.
Co tu może być przyczyną?
Informacja o sterowniku ekranu pojawia się w momencie lagu, znika ekran, zaraz się włącza i lag znika, oraz taki komunikat się pojawia.
Chwilowo reinstalacja ponowna nie wchodzi w grę, czy jest jakiś sposób jak to ugryźć żeby dało się grać?
System ogólnie chodzi płynnie bardzo i dobrze się sprawuje, 100% lepiej niż przed formatem dlatego jestem zadowolony, natomiast przed formatem działał mi metin dobrze, spadki fpsów miałem i lagi spore, ale działał, a teraz?
Makabra, strach pomyśleć co dalej.
Najśmieszniejsze jest, to że komputer cały wyczyszczony, także o skokach temperatury zbytnio mowy nie ma bo chłodzenie regularnie dobrze działa.
Any ideas?
Pozdrawiam,
LosT.
"Żaden etyczny inżynier oprogramowania nie zgodzi się napisać procedury zniszczBagdad.
Jego poczucie etyki domaga się, aby napisał procedurę zniszczMiasto, a Bagdad przekazał jako parametr"
~ Nathaniel Borenstein
14 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.