Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Spadek fps po 20 minutach gry

eltef

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam!

Mój problem polega na tym że jest duży spadek fps po 20, 15 minutach grania. Z 50 spada do 20 fps nawet 15. Dlaczego tak się dzieje? Można temu zapobiec? Może procesy jakieś wyłączyć w managerze zadań? Proszę o pomoc! Błagam...

Opublikowano

Ostatnio sa problemy z league of legends na slabszych komputerach jest duzo tematow w czasie tfa na lepszych kompach tez spadaja strasznie fpsy

musisz czekac na nowego patcha moze naprawia

Bullet for my Valentine <3

Opublikowano

ankinus: usunąłem avasta bo mi tylko przeszkadzał więc nie mam antywirusa

xTreeemeR: adwcleanerem z miesiąc temu od tamtego czasu nic nie pobierałem

Opublikowano

Mam stary komputer wcale nie taki najlepszy... heh : D

i jakoś nie widzę spadków... żadnych... może masz najebane śmieciami typu BoL...

nie klikaj tego spoilera chyba że lubisz czytać...

wystarczy może sprzątnąć komputer... i nie mówię tu o kolejnym formatowaniu dysku...

jak to większość ludzi robi kilka razy w roku... przynajmniej ci ludzie których ja znam...

kłopot z komputerem... " to formata stary zrób"...

nie aktualizowałem sterowników od 6 lat... nie kupowałem nowych części od 6 lat... i nie zaśmiecałem go 

niepotrzebnym oprogramowaniem które... no... nie jest w 100% sprawdzone...

może usuńcie cały śmieć jaki macie włączony podczas gry... i wtedy sprawdźcie jak działa ?...

a tu też jest ciekawie z nowymi sterownikami...

czasami producenci dają nowe sterowniki do sprzętu / aktualizacje tylko po to aby komputer działał za wolno...

czym to może być spowodowane... hm...

stare czasy kiedy to gry były robione dla sztuki i zabawy... a komputery były wspaniałymi maszynami...

niestety już minęły : /

teraz każda firma wszystko robi dla pieniędzy... i j**** że użytkownik kupił twoją grę... dodaj jeszcze płatną subskrybcję...

tego za mało ?... dodajemy płatne przedmioty i robimy z gry P2W ( pay to win ) ( płać jak chcesz wygrywać... )

ale... jak sobie radzą... firmy produkujące sprzęt komputerowy... ofc. podobnie...

ohh... pański komputer działa powili ?... proponujemy nowy NIEWIELE droższy sprzęt...

jak ta obietnica....

Wolny internet...

Wolny w sensie... ślimaczy...

czy wolny w sensie dla każdego =.= bfff....

1) sprzątnij komputer w środku i na zewnątrz 

2) sprawdź czy twój sprzęt spełnia wymagania sprzętowe dla gry... ( przecież tacy też grają w tą grę =.= )

3) jak sam mówiłeś możesz zwiększyć priorytet dla zadania w Menedżer zadań... 

- znajdź gre w liście zadań...

- kliknij PPM na proces...

- i ustaw priorytet dla zadania...

4) procesy możesz powpisywać w Google z dopiską "co to" albo "co to jest" i dowiesz się... czy możesz skasować proces...

5) jeśli chcesz możesz popatrzeć co masz uruchomione i wyłączyć to jedno po drugim...

jeśli chcesz aby ci się nie włączał syf następnym razem

- wejdź w przycisk Start ( ten standardowo ustawiony po lewej dolnej stronie ekranu )

- wpisz "MsConfig" 

- Uruchamianie

- wyłącz cały syf... czyli wszystko poza niezbędnymi...

6) defragmentacja dysku... ( lepsze od niedorobionego formatowania dysku =.= )

- jak chcesz to zrobić postaraj się aby na dysku było przynajmniej 100GB wolnego miejsca 

Opublikowano

Mam stary komputer wcale nie taki najlepszy... heh : D

i jakoś nie widzę spadków... żadnych... może masz najebane śmieciami typu BoL...

nie klikaj tego spoilera chyba że lubisz czytać...

wystarczy może sprzątnąć komputer... i nie mówię tu o kolejnym formatowaniu dysku...

jak to większość ludzi robi kilka razy w roku... przynajmniej ci ludzie których ja znam...

kłopot z komputerem... " to formata stary zrób"...

nie aktualizowałem sterowników od 6 lat... nie kupowałem nowych części od 6 lat... i nie zaśmiecałem go 

niepotrzebnym oprogramowaniem które... no... nie jest w 100% sprawdzone...

może usuńcie cały śmieć jaki macie włączony podczas gry... i wtedy sprawdźcie jak działa ?...

a tu też jest ciekawie z nowymi sterownikami...

czasami producenci dają nowe sterowniki do sprzętu / aktualizacje tylko po to aby komputer działał za wolno...

czym to może być spowodowane... hm...

stare czasy kiedy to gry były robione dla sztuki i zabawy... a komputery były wspaniałymi maszynami...

niestety już minęły : /

teraz każda firma wszystko robi dla pieniędzy... i j**** że użytkownik kupił twoją grę... dodaj jeszcze płatną subskrybcję...

tego za mało ?... dodajemy płatne przedmioty i robimy z gry P2W ( pay to win ) ( płać jak chcesz wygrywać... )

ale... jak sobie radzą... firmy produkujące sprzęt komputerowy... ofc. podobnie...

ohh... pański komputer działa powili ?... proponujemy nowy NIEWIELE droższy sprzęt...

jak ta obietnica....

Wolny internet...

Wolny w sensie... ślimaczy...

czy wolny w sensie dla każdego =.= bfff....

1) sprzątnij komputer w środku i na zewnątrz 

2) sprawdź czy twój sprzęt spełnia wymagania sprzętowe dla gry... ( przecież tacy też grają w tą grę =.= )

3) jak sam mówiłeś możesz zwiększyć priorytet dla zadania w Menedżer zadań... 

- znajdź gre w liście zadań...

- kliknij PPM na proces...

- i ustaw priorytet dla zadania...

4) procesy możesz powpisywać w Google z dopiską "co to" albo "co to jest" i dowiesz się... czy możesz skasować proces...

5) jeśli chcesz możesz popatrzeć co masz uruchomione i wyłączyć to jedno po drugim...

jeśli chcesz aby ci się nie włączał syf następnym razem

- wejdź w przycisk Start ( ten standardowo ustawiony po lewej dolnej stronie ekranu )

- wpisz "MsConfig" 

- Uruchamianie

- wyłącz cały syf... czyli wszystko poza niezbędnymi...

6) defragmentacja dysku... ( lepsze od niedorobionego formatowania dysku =.= )

- jak chcesz to zrobić postaraj się aby na dysku było przynajmniej 100GB wolnego miejsca 

Gówno a nie defragmentacje czy formaty.

Dopiero co jestem po formacie laptopa i oczyszczeniu go w środku i z początku było okej. Były te 60-70 fpsów na starcie a po tym jak miniony się pojawiają to fpsów mam 30-35 a tf'ach 15-20 pozdro.

To wina ich patchy i tej mapy bo na starej miałem 2x więcej i 0 spadków takowych.

Opublikowano

Daj ctrl alt del i zobacz monitor zasobów co obciąża CPU RAM i grafikę jak tam jest, oczywiście jak grasz, najlepiej na customie. Jezeli jest to svchost.exe to jebnij kompa combofixem, jest to kurewski wirus który podszywa się pod systemowy proces, dlatego wszystkie antywiriy hujowe go nie wykrywają. Jeżeli po combofixie dalej masz to samo to sprzetówka się klania. Watpie żeby to bylo przegrzewanie, tym bardziej w zimę.. Dawniej gra działała lepiej? Ewentualnie wina patchow Lola..

Opublikowano

Od ostatniego czasu miałem taki spadek fps po 15 - 30 min. W kilku następnych grach, kontrolowałem temperatury i inne parametry. Wszystko było stabilne. Jest to ewidentna wina patcha.

Diss_Stream.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...