Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Dobieranie kolorów

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Zawszę gdy robię coś grafikę etc. nie umiem dobrać kolorów by ładnie wszystko komponowało i nie kuło w oczy. Macie jakieś porady jak dobierać kolory, może jest jakaś strona która dobiera kolory pasujące do podanego. Jak wy dobieracie kolory, i jakie są najlepsze do tworzenia stron (chodzi o to jakie są miłe dla użytkownika naszej strony. Jasne/Ciemne/Ciepłe/Zimne itp ) 

Cześć...

Opublikowano

https://color.adobe.com/pl/

Dawny Kuler.

Masz tam mnóstwo palet z barwami (zakładka "Eksploruj") i możesz tworzyć własne (np z wrzuconego zdjęcia).

A co do ostatniego pytania - zapoznaj się z psychologią barw.

Każdy kolor inaczej działa na odbiorcę. 

Dobór barw to bardzo często zaniedbywany temat przez początkowych projektantów.

Jest to jednak bardzo ważne przy tworzeniu strony, ponieważ możesz dzięki temu wywołać zamierzane emocje u użytkownika.

Opublikowano

...Jest to jednak bardzo ważne przy tworzeniu strony, ponieważ możesz dzięki temu wywołać zamierzane emocje u użytkownika.

O to mi chodzi, dlatego też pytam! Poszukam sobie na necie o tej psychologii. Co do tej strony z kolorami to zaraz ją obczaje 

Edit: Nie zauważyłem że dałeś link do tej psychologi barw tak więc dzięki za odwalenie za mnie roboty :P 

Cześć...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...