Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Stream

Raen

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jak to jest możliwe, że jak Kubon streamuje na 1500 bitrate ma bardziej wyraźny obraz w grze niż ja na 1750 bitrate. Mam lepszego kompa niż Kuba, wszystkie specyfikacje itp. więc nie wiem o co chodzi. W sumie to zastanawiam się czy problem nie jest w tym, że u niego można zmienić np. z medium na source ale nawet gdyby to przypadkiem każdy nie ma na początku domyślnie ustawione source? Tylko to mi przychodzi do głowy więc halp bo jak nie to to już surrender bo nie wiem w czym problem Halp

E6c9g1v.gif

Opublikowano

Ustawienia ogólnie skupiają się na połączeniu internetowym, a nie na specyfikacji twojego komputera.

Możesz mieć gorszy sprzęt, lepszy internet i lepszy obraz na streamie! 

Podaj statystyki internetu! Najlepiej mieć połowę swojego internetu! ;)

Opublikowano

Ustawienia ogólnie skupiają się na połączeniu internetowym, a nie na specyfikacji twojego komputera.

Możesz mieć gorszy sprzęt, lepszy internet i lepszy obraz na streamie! 

Podaj statystyki internetu! Najlepiej mieć połowę swojego internetu! ;)

Przeczytałeś to co w ogóle napisałem? 1750 > 1500 więc z czym mi ty tutaj wyjeżdzasz lol? To nic nie da, że podam ci speedtesta jak napisałem 1500 vs 1750 gdzie to jest niemożliwe więc jak masz nabijać bez sensu posty to nie pisz w ogóle

E6c9g1v.gif

Opublikowano

Przeczytałeś to co w ogóle napisałem? 1750 > 1500 więc z czym mi ty tutaj wyjeżdzasz lol? To nic nie da, że podam ci speedtesta jak napisałem 1500 vs 1750 gdzie to jest niemożliwe więc jak masz nabijać bez sensu posty to nie pisz w ogóle

Tylko możesz sobie wpisać nawet 2500 a możesz mieć jeszcze gorszy obraz.... jaki masz internet, to porozmawiamy, bez tego możesz zapomnieć o lepszym obrazie... 

Co z tego że wpisałeś 1750 jak możesz mieć 15x gorszy internet od Kubona? Widzę znawca się znalazł, to po co szukasz tutaj w ogóle pomocy? Myślisz że nikt na tym forum nie streamuje/streamował? To się grubo mylisz kolego! ;)

­

Opublikowano

Myślę, że mają jeszcze znaczenie inne parametry i rozdzielczość.

Czyli np. jakie?

Tylko możesz sobie wpisać nawet 2500 a możesz mieć jeszcze gorszy obraz.... jaki masz internet, to porozmawiamy, bez tego możesz zapomnieć o lepszym obrazie... 

Co z tego że wpisałeś 1750 jak możesz mieć 15x gorszy internet od Kubona? Widzę znawca się znalazł, to po co szukasz tutaj w ogóle pomocy? Myślisz że nikt na tym forum nie streamuje/streamował? To się grubo mylisz kolego! ;)

­

Nie nie mogę wpisać 2500 bo net na to nie pozawala lol? Jaki jest cel ustawiania czegoś czego się nie da lul pointless. No to ma do Kubona, że jakby miał o wiele lepszy to chyba obvious, że by dał więcej lol? Szukam pomocy bo nie ogarniam jak to jest możliwe więc stąd ten temat lol? A poza tym co się niby grubo myle? Wtf Jak nic takiego nie pisałem nigdzie widzę ktoś tu się poczuł za pro i to bardzo. 2 mb uploadu mam mistrzu.

E6c9g1v.gif

Opublikowano

Quality Balance ustaw na 10 1920:1080 60fps i jechanka serio na takich ustawieniach ciezko o lepszy obraz.

Opublikowano

Oh, nie poczułem się ani za bardzo pro, po prostu również 2 lata temu nie wiedziałem jak ustawić i pytałem się ludzi jak to zrobić... 

Osobiście mam 6mb uploadu, zalecano mi żebym ustawił sobie połowę z tego. Jako że rozdzielczość nie pozwalała mi na streamowanie w 720p, mogłem jedynie w 768p­. 

Nie robię za żadnego ważniaka, tylko tutaj upload ma bardzo duże znaczenie, nie ważne jaki masz sprzęt! ;) I właśnie dlatego potrzebna była mi twoja prędkość internetu, żeby nie podać Ci błędnych informacji czy czegoś innego.

Opublikowano

Quality Balance ustaw na 10 1920:1080 60fps i jechanka serio na takich ustawieniach ciezko o lepszy obraz.

Nie gówniany monitor i nie mam rozdziałki 1920x1080

Oh, nie poczułem się ani za bardzo pro, po prostu również 2 lata temu nie wiedziałem jak ustawić i pytałem się ludzi jak to zrobić... 

Osobiście mam 6mb uploadu, zalecano mi żebym ustawił sobie połowę z tego. Jako że rozdzielczość nie pozwalała mi na streamowanie w 720p, mogłem jedynie w 768p­. 

Nie robię za żadnego ważniaka, tylko tutaj upload ma bardzo duże znaczenie, nie ważne jaki masz sprzęt! ;) I właśnie dlatego potrzebna była mi twoja prędkość internetu, żeby nie podać Ci błędnych informacji czy czegoś innego.

Wiem, że upload ma duże znaczenie lol? Nie pytałem się o to bo to wiem to wszystko co wy mi tutaj piszecie to ja to wiem więc wtf? Czyli co jednak chodzi o monitor? Po prostu mam rozdzielczość 1366x768 i daje ustawienia własne w obsie i wpisuje 1280x720 i niby jest ok tylko taki jakby nie dokońca wyraźny obraz brak takich detali jakby i jakbym zmienił monitor to by było ok i jak u Kubona i guess? Na nie wiem jakiś z rodzielczością 1920x1080?

E6c9g1v.gif

Opublikowano

@Raen dokładnie tak, mam również monitor identyczny jak twój i taka rozdzielczość nie pozwala streamować w 720p! ;)

Ogólnie gdybyśmy o takie rzeczy nie zapytali to byśmy nic Ci nie pomogli, tak więc w ogóle bądź wdzięczny że ktoś zainteresował się tym tematem... :(

Opublikowano

@Raen dokładnie tak, mam również monitor identyczny jak twój i taka rozdzielczość nie pozwala streamować w 720p! ;)

Ogólnie gdybyśmy o takie rzeczy nie zapytali to byśmy nic Ci nie pomogli, tak więc w ogóle bądź wdzięczny że ktoś zainteresował się tym tematem... :(

Ale ja chciałem się upewnić bo w sumie metodą prób i błędów wyelimonowałem dużo rzeczy, patrzałem na inne streamy co chwile pasue play zeby ogarnać itp. xD Gdzieś tak w środku szukania zastanawiałem się trochę nad monitorem ale pomyślałem, że chyba nie może mieć aż takiego znaczenia na to, a jednak humbs pogrzebany. Czyli tak ostatecznie jak bym kupił nowy monitor z normalną rozdzielczością (1080) to myślisz. że było by ok i by obraz był bardziej wyraźny w sensie detale by było bardziej widać na tych samym ustawieniach co do tej pory?

E6c9g1v.gif

Opublikowano

@Raen na pewno byś mógł wtedy streamować w FullHD, jeśli masz też full wypas sprzęt! ;)

­

K

Dobra to chyba już wszystko wiem. Temat można zamknąć

E6c9g1v.gif

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...