Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Szukam] Kod bukkit api slot

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Elo! Kilka dni temu widzialem kod bukkit api na ustawienie slotow np. 99/100 21/22 itp. Macie ten kod? Nie podawjcie pluginow tylko kod z eventem (ma kilka linijek). Dam lajka.

Opublikowano

@rafszy122 wlasnie o ten event mi chodzilo tylko ze nie umiem do niego dodac kilka linijek aby bylo np. 99/100. Moglbys te linijki dopisac? Na tym forum byl ten kod ale przepadl :(.

Opublikowano

Że niby takie coś?

@EventHandler
public void onPing(ServerListPingEvent e){
    e.setMaxPlayers(Bukkit.getOnlinePlayers().length + 1); 

Nie wiem, czy działa, ale coś w tym stylu. Kod pisany z pamięci, mogłem coś powalić, ale po prostu robisz event ServerListPingEvent, pobierasz ilość graczy online, dodajesz 1 i ustawiasz sloty.

P.S. samo ustawienie setMaxPlayers chyba zmieni tylko liczbę widoczną w MOTD. Musisz sobie dopisać zapisywanie tej liczby w YAML/mapce i przy evencie logowania na serwer sprawdzać, czy ilość graczy jest większa lub równa tej liczbie. 

­

5465845486.png

Opublikowano

Że niby takie coś?

@EventHandler
public void onPing(ServerListPingEvent e){
    e.setMaxPlayers(Bukkit.getOnlinePlayers().length + 1); 

Nie wiem, czy działa, ale coś w tym stylu. Kod pisany z pamięci, mogłem coś powalić, ale po prostu robisz event ServerListPingEvent, pobierasz ilość graczy online, dodajesz 1 i ustawiasz sloty.

P.S. samo ustawienie setMaxPlayers chyba zmieni tylko liczbę widoczną w MOTD. Musisz sobie dopisać zapisywanie tej liczby w YAML/mapce i przy evencie logowania na serwer sprawdzać, czy ilość graczy jest większa lub równa tej liczbie. 

­

Dokladnie tak jak napisal kolega , zreszta masz tam ledwie chyba 5 metod i kazda ma sensowna nazwe do tego co robi ;x.

Opublikowano

@rafszy122 chodzi mi o cos podobnego. Nie, ze jest np. 100 graczy i zrobi 100/101 tylko o falszywa ilosc np. 999/1000. TAmten kod byl inny a mial chyba +5 linijek

Ale tu nie ma co mieć +5 linijek. Jedynie można jeszcze zrobić osobnego inta do pobierania graczy online i następnie dodawania, ale to bezsensu. :O

Przetestuj ten mój kod, powinno działać.

Pozdrawiam.

­

5465845486.png

Opublikowano

jak chcesz zmienić też ilość graczy online... to musisz już użyć packetów, dla ułatwienia można użyć ProtocolLib, ale bez ProtocolLib to na pewno 10 linijek tam nie ma, tylko jakieś 200.

1438614356923701010629.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...