Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem] Mam kłopot nie wiem jaki serwer zrobić

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Nie wiem co już mam robić jaki tryb serwera  na razie zbieram na maszynę 8 gb ramu na lvlup.pro. Chcę aby ten tryb dało sie zrobić ze skryptów i pluginów z internetu mogę. Macie jakieś pomysły ? 

Moje pieniądze na danych hostingach

lvlup.pro 27.50

mineserv.eu 17

mintshost.pl 65.95

Jeżeli odpowiadasz na moją odpowiedź użyj opcji "Cytuj" lub oznacz mnie w poście @adam23450

Opublikowano

Za 30zł mogłeś to samo zrobić na craftserve mógłbyś nawet więcej GB mieć

Proszę abyś sie wczytał w temat a nie w ile mam zł podałem po ponieważ abyście zdecydowali wy na którym hostingu zrobić serwer 

Jeżeli odpowiadasz na moją odpowiedź użyj opcji "Cytuj" lub oznacz mnie w poście @adam23450

Opublikowano

Proszę abyś sie wczytał w temat a nie w ile mam zł podałem po ponieważ abyście zdecydowali wy na którym hostingu zrobić serwer 

ok sorry

Nie wiem co już mam robić jaki tryb serwera  na razie zbieram na maszynę 8 gb ramu na lvlup.pro. Chcę aby ten tryb dało sie zrobić ze skryptów i pluginów z internetu mogę. Macie jakieś pomysły ? 

Moje pieniądze na danych hostingach

lvlup.pro 27.50

mineserv.eu 17

mintshost.pl 65.95

na mintshost są drogie vpsy więc raczej nie

Lepiej kup sobie na lvlup bo taniej cię wyniesie 8GB

Opublikowano

Ale ja nie pytam sie was o hostingi tylko o typ serwera wiem na lvlup.pro zrobię serwer 

Opublikowano

@up 

Coś na zasadzie:

Wchodzisz do portalu i jesteś na sektorze START.Na sektorze start jest dirt oraz gravel.Za sprzedanie 12 gravla dostajesz 100$ a za 32 dirta 50$.Gracz żeby przejść do sektoru A w którym znajduje się piasek oraz glina, musi posiadać 150$.I coraz lepsze sektory B, C, D, E, F itp aż do wolności.To ty postanowisz co będzie na wolności.Taki tryb więzienia :D pozdrawiam i myślę że wybierzesz ten tryb ^^

Opublikowano

@up 

Coś na zasadzie:

Wchodzisz do portalu i jesteś na sektorze START.Na sektorze start jest dirt oraz gravel.Za sprzedanie 12 gravla dostajesz 100$ a za 32 dirta 50$.Gracz żeby przejść do sektoru A w którym znajduje się piasek oraz glina, musi posiadać 150$.I coraz lepsze sektory B, C, D, E, F itp aż do wolności.To ty postanowisz co będzie na wolności.Taki tryb więzienia :D pozdrawiam i myślę że wybierzesz ten tryb ^^

Bardzo mi się to podoba i mam pytanie. Czy tylko sektory czy po przejściu 13 sektorów wychodzi się na wolność i żyje się czy jak ? 

Opublikowano

Zrób najlepiej tryb Hardcore z autorskimi pluginami, dobrym spawnem, gildiami za itemki itp. Nie opłaca kolego się teraz robić trybów Survival, SkyBlock, ponieważ jest ich tworzonych teraz zdecydowanie za dużo. 

Na serwerze, żeby zadowolić graczy, i żeby pozostali na dłużej, muszą być: 

- Ogarnięci Administratorzy (pomocni dla graczy, szczególnie dla tych młodszych).

- Autorskie pluginy. 

- Żeby nie zaniedbać graczy często muszą być wprowadzanie na serwer, wszelkie nowości/dodatki/zmiany.

- Organizowane eventy/dungeony/konkursy dla graczy.

Mam nadzieję, że z grubsza Ci to wyjaśniłem. 

Pozdrawiam, Lord Asasin. 

Opublikowano

Zrob Wojny Gildi + Bronie

Niestety ale nie lubię tego trybu

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...