Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Internet w Netii

shakalagupagu

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, chcialbym zamowic internet w Netii ale nie wiem jak to zrobic, i nie wiem czy bede mogl posiadac ten internet w domku jednorodzinnym w dosyc malej miejscowosci. Moze mi ktos powiedziec jak to sprawdzic? Druga sprawa jest taka ze chcialbym kupic ten internet na 3 osoby (1 osoba czasami by uzywala internetu do tableta przez wi fi) oferta do 50Mb/s i tutaj moje pytanie czy jak tego internetu by uzywalo 2-3 osoby mniej wiecej jaki ping moglbym miec w grach takich jak cs?

Opublikowano

Co do pierwszego pytania. Najlepiej zadzwonić do Netii i zapytać się ich czy dostarczają internet na taką odległość jak tak to ile kosztuje podłączenie internetu i rozdzielenie go na 3. Druga sprawa. Mój kolega ma internet jakoś 1.2Mb  ale w podobnej sytuacji internet ten dzielą na kilka domów w tym kafejka i czasem pojawia się u niego problem z połączeniem, ale pewnie dlatego że ten internet z "jednego kabla"obskakuje z 10domow s tym kafejka. Do czego zmierzam jak byś grał w csa nie będziesz miał wysokich pingow nic z tego więc spokojnie możesz się o niego starać.

Opublikowano

Sprawdzalem co i jak i z tego co sie dowiedzialem to nie moge miec internetu np. od netii a innych nie bede bral bo jest drozej a nie wiem jak bedzie z pingiem i wgl, nie chce sie wpakowac na to zeby placic 60zl/miesiac przez rok i miec ping 100-200.

Opublikowano

Ja mam od zawsze z neostrady i nigdy mnie nie rżnęli :D W umowie zawsze było do 1mb/s potem do 6, do 10, do 20 i w końcu do 80, i zawsze jest tyle ile ma być :)

zy95qg.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...