Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Problem z GTA:SAMP Lagi

SkurvyTHC

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, mam problem z SAMP. Kiedyś gdy grałem sobie w SAMP'a nie miałem żadnych większych kłopotów z nim, ale już od bardzo dawna zaczęły nawiedziać mnie okropne ścinki. Miałem dylemat czy jest to winna internetu, czy komputera. Doszedłem jednak do wniosku że coś jest nie tak z komputerem. Skoro kiedyś działało, to niby czemu teraz nie działa? Wyczyściłem komputer, usunąłem mase rzeczy i zwolniło się prawie całe miejsce na dysku D, jak i C. Na D miałem jedynie Gta SA, MTA i SAMP. Pomyślałem sobie że skoro przeczyściłem kompa, to odpale sobie najpierw MTA. Ku moijemu zdziwieniu nie  cieło i dało się grać. Pograłem trochę na Dayz mod i postanowiłem odpalić SAMP. Niby było wszystko wporządku, ale zawsze po kilku minutach gry nie ważne gdzie jestem, mam spadek fps'ów, np. jade sobie jakąś wiejską drogą gdzie jest mało detali mam te dajmy 38 fps, no ale nagle chodź dalej jestem na zadupiu po chwili jazdy zaczyna się ogromny spadek do np. 5 fps'ów. Kiedyś dawno temu wyczytałem gdzieś że jest jakiś wirus przez który tnie SAMP. Przeskanowałem komputer, ale chyba będe musiał jeszcze raz dać dokładniejsze skanowanie. Co do ustawień graficznych zawsze ustawiam 1024x768, 960x600. Fps limiter daje na off, draw distance daję na 0. Visual FX Quality daję na LOW, Anti aliasing daję na OFF. Więc są to chyba dość niskie ustawienia. Co ciekawe gdy zaczynają się te "LAGI" włączam menu, opcje, zmieniam rozdzielczość na inną. I gdy wracam do gry znów nie przycina mi SAMP'a. No ale po jakichś MAX 5 minutach znów to samo...Nie mam pojęcia co z tym zrobić. Jeśli macie jakieś rady, program, sposób, to śmiało piszcie! Powtarzam, że kiedyś NIC nie zcinało ale z czasem po 2 latach gry się coś porobiło...Dzięki jeśli doszedłeś do tego momentu i przeczytałeś to wszystko xD Proszę o pomoc jeśli ktoś ma jakieś pomysły!

33049639987195507837.png

Opublikowano

Musisz usunąć radio z GTA. Sprawdź czy jak wchodzisz do pojazdów to tez masz sciny. A radio trzeba usunąć jakimś specjalnym programem nie pamiętam. Ale pamiętam, że wyciszenie radia pomogło mojemu kumplowi. Ale jakoś w to nie wierzę.

Opublikowano

Musisz usunąć radio z GTA. Sprawdź czy jak wchodzisz do pojazdów to tez masz sciny. A radio trzeba usunąć jakimś specjalnym programem nie pamiętam. Ale pamiętam, że wyciszenie radia pomogło mojemu kumplowi. Ale jakoś w to nie wierzę.

Niestety, ale "lagi" mam niezależnie od tego czy jade jakimś pojazdem czy poruszam się pieszo.

33049639987195507837.png

Opublikowano

Uruchamiaj przez Game Booster

tumblr_me3px1cAsX1rll4sdo1_500.gif                                                             

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...