Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Minecraft wyłącza mi komputer

Apollon_v.X

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Co jakiś czas, np. Po godzinie od pierwszego włączenia minecrafta, mój laptop w sekundę się wyłącza. To nie zależy od launchera, próbowałem na zyczu i keinett. Czas jest różny, 1,5h, 1h, itp. Kiedyś tak się nie robiło, tylko po czyszczeniu ;/ można coś z tym robić? Daje liki

Opublikowano

Wyłącza się bo ma za wysoką temperaturę. Musisz:

1. Wyczyścić cały komputer od środka ( skoro to laptop najlepiej oddaj go do jakiegoś serwisu, bo łatwo uszkodzić obudowę laptopa robiąc to samemu - info potwierdzone ).

2. Zmienić pastę termoprzewodzącą ( też najlepiej w serwisie - ale dobrym!!! )

3. Sformatować komputer do czysta.

4. Zaktualizować sterowniki najlepiej Driver Booster 2, ale ręcznie też dobrze.

5. Od teraz możesz grać :)

Opcjonalnie kup podstawkę chłodzącą do laptopa. Ja kupiłem jakąś za 20 zł i jestem z niej zadowolony, ponieważ laptop ma lepszy obieg powietrza. Nie nagrzewa biurka ponieważ pod nim jest podstawka. Co do wyczyszczenia i pasty to koniecznie. Mój laptop kiedyś w zwykłej pracy osiągał temperaturę 90 C. Kiedy go wyczyściłem i zmieniłem pastę od razu spadła ta temperatura na 40 C to niesamowity wynik. Oczywiście wiecznie nie będziesz mieć tak niskiej temperatury procesora, ale na pewno przez długi czas będziesz zadowolony.

2cf6pe0.jpg

"Hmm jak by to powiedzieć... Moje pierwsze wrażenie o grupie... Nie lubię was..." - Kakashi

Opublikowano

@sutv @RexioManTM mam podstawkę. Przeczytajcie temat jeszcze raz...

Jeżeli nie gram w minecrafta to wszystko jest w porządku.

PO 1. WŁĄCZENIU MINECRAFTA wyłącza się RÓWNO po czasie:

1,5h,

1h,

Pół godziny,

Lub 15 minut.

Zauważyłem że wyłącza się po kolei (czas)

Opublikowano

Jesli nie grasz w mc to nie wydziela sie cieplo. Odpowiedzieli ci logicznie. Mi to wyglada na wirusa przywroc komputer z kopii zapasowej. Najlepsze antidotum na tego rodzaju objawy. Ja mam na grafice w laptopie 75oC i jakos zyje a to 10 ponad norme.

Po co istnieje to forum? Dla dzieci?

Opublikowano

@1373230489-U611928.pngApollon174 Po co mam czytać temat jeszcze raz? Przeczytałem go i odpowiedziałem na Twój problem. To, że nie potrafisz pogodzić się z tym, że Twój komputer się nagrzewa to Twój problem. I owszem może się przegrzewać o równych porach. Zanim uznasz, że to wirus to odpal Minecrafta i włącz jakikolwiek program to pomiaru temperatury procesora i zobaczysz, że większość użytkowników miała racja - przegrzewa Ci się komputer.

2cf6pe0.jpg

"Hmm jak by to powiedzieć... Moje pierwsze wrażenie o grupie... Nie lubię was..." - Kakashi

Opublikowano

Miałem to samo. Laptop przy działaniu minecrafta musi się nieźle napracować żeby chodził. Przez to wydziela więcej ciepła i zapewne pełno kurzu zatyka tą dziurę, którędy wychodzi ciepłe powietrze. Musisz rozkręcić komputer i wywalić ten syf, najlepiej oddaj go do serwisu. Użytkownicy wyżej mają rację, mi po czyszczeniu więcej się nie wyłączał.

@Edit

A wyłącza się coraz szybciej bo zapewne włączasz komputer po minucie kiedy się jeszcze nie ostudził. Wtedy szybciej osiągnie "stan krytyczny" i wyłącza się żeby się nie spalić.

POMOGŁEM? DAJ LAJKA!

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...