Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Co sądzisz o premium craftserve?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, mam pytanie dotyczące pakietu "PREMIUM" na craftserve. Korzystał już ktoś z tego? ile to "coś" jest w stanie pociągnąć graczy, jaki procesor, itp. Chodzi mi głównie czy warto w coś takiego zainwestować, bo cena wygląda zachęcająco ;)

CPU: i5 6500 / RAM: 8GB / GPU: GTX 1070 / MOBO: MSI H110M / HDD: 1TB / SSD: Iridium PRO 

BLACKPRISON.HOSTMC.PL - najlepszy serwer prison w Polsce

Opublikowano

Tak raczej jest polecany przez użytkowników wystarczy wpisać craftserver aby zobaczyć informacje ;)

Słyszałem że mają ograniczenie liczby plików,  jeżeli zamierzasz aby przez serwer przechodziło wiele graczy to moze ci nie starczyć. 

Limit to aktualnie 10000

reklama.png

Opublikowano

Jasne, że tak. Kawał dobrej oferty, bardzo korzystna cena, wydajność na dobrym poziomie.

Generalnie CraftServe to najlepszy hosting, a po zmianie oferty, panelu, to już w ogóle. Są bezkonkurencyjni. ;)

­

5465845486.png

Opublikowano

Jasne, że tak. Kawał dobrej oferty, bardzo korzystna cena, wydajność na dobrym poziomie.

Generalnie CraftServe to najlepszy hosting, a po zmianie oferty, panelu, to już w ogóle. Są bezkonkurencyjni. ;)

­

Dzięki za wypowiedzenie się w temacie, po twojej opinii sądzę że będzie to chyba najkorzystniejszy wybór hostingu pod serwer minecraft.

CPU: i5 6500 / RAM: 8GB / GPU: GTX 1070 / MOBO: MSI H110M / HDD: 1TB / SSD: Iridium PRO 

Opublikowano

Dzięki za wypowiedzenie się w temacie, po twojej opinii sądzę że będzie to chyba najkorzystniejszy wybór hostingu pod serwer minecraft.

Poza serwerami dedykowanymi tj. OVH, SDC, to z pewnością.

Masz możliwość testowania serwera w CSRV za darmo przez 24 godziny - stwórz sobie serwer, potestuj, sam się przekonasz. ;)

­

5465845486.png

Opublikowano

Oferta na bardzo dobrym opłacalnym poziomie, hosting jest tak samo dobry, jak hosting Pukawka.pl, ceni się dobrymi maszynami, oraz tanimi cenami ofertowymi tego hostingu. 

Opublikowano

Ja korzystam. Mając na serwerze 150 osób online chodzi dość dobrze, ale mogłoby być lepiej. Lekkie ścinki czasem się zdarzają. Mimo to jest w bardzo korzystnej cenie i grzechem byłoby nie skorzystać :)

R6p2osg.jpg

Opublikowano

Limit znaków idzie ominąć bardzo prosto, po przez bazy daynych mysql :) 

@topic Szczerze mówiąc dużo osób mi muwiło że mimo podanych peryferi tam, to są lagi nawet przy pustym serwerze. Najwidoczniej procek nie wyrabia :(

Opublikowano

@topic Szczerze mówiąc dużo osób mi muwiło że mimo podanych peryferi tam, to są lagi nawet przy pustym serwerze. Najwidoczniej procek nie wyrabia :(

To nieprawda.

Craftserve ma aktualnie najlepszą ofertę na rynku.

Opublikowano

Mam tam serwer od kilku dni :D No i muszę powiedzieć że to naprawdę dobry hosting za taką cenę nie dostanie się nigdzie serwera o takich parametrach tylko wkurza mnie ten błąd z MOTD

Opublikowano

Limit znaków idzie ominąć bardzo prosto, po przez bazy daynych mysql :)

muwiło??? jak już to mówiło owszem przy pustym serwerze mogą być jakieś lagi bo jak sam csrv pisał pusty serwer nie odniesie się do tego jak z graczami. Nie wiem jak to napisać, ale jak serwer jest pusty to jest w tak jakby stanie uśpienie :D

@topic Hosting jak najbardziej można polecić miałem u nich wiele serwerów nawet gdy było drogo bo za jakość trzeba płacić csrv teraz zrobiło pakiet za 30 zł bo jak sami pisali 'Próbowali z nami walczyć ceną, to teraz od ceny zginą  B)" :D

Pomogłem?? Kliknij Lubię To

Opublikowano

Wg mnie to najlepsza oferta na rynku jak na tą cenę a po za tym to jest hosting z wieloletnim stażem na rynku oferują naprawdę bardzo dużo. Bardzo dobra oferta którą warto wybierać. Co do lagów to nie prawda. No chyba, że ktoś wrzuci 80 plugin i w tym skrypty (dziadowe) to przy 150 graczach może lagowa, ale nie z winy ich tylko z winy właściciela, która posiada takie pluginy. Możesz dostać serwer testowy na 24h. Dodatkowo szybkie odpowiedzi supportu nawet w weekend. Jak osobiście właśnie tą ofertę wybiorę, no chyba, że na rynku pojawi się lepsza... można się tego spodziewać za jakieś kilka miesięcy.

4462514400953061278225.png

Opublikowano

Lepiej kupić na fiberhost ;)

A po zatym w obu pakietach jest haczyk bardzo mała pamięć na dysku SSD

Ramu tak prawde nie ma bez limitu na craft serwe jest 8GB na fiberhost 16GB

Opublikowano

No chyba nie... Na craftserve masz zawsze dostęp a fiberhost ma czasem takie chwile że maszyna nie odpowiada i nie można zamknąć/uruchomić serwera

Opublikowano

@MineNexos dokładnie.

Biorę pod uwage tylko hosting craftserve, inne hostingi typu "fiberhost" mnie nie interesują.

Opublikowano

@ref

Opublikowano

@_xer0s Jeżeli nie jesteś pewny to odpal sobię testowy serwer i się pobaw - pierwsze 24h są za darmo, beż żadnych zobowiązań, pisania mejli itp :)

Oficjalny profil Craftserve.pl

Nie załatwiamy spraw na PW - piszcie do supportu za pomocą formularza na naszej stronie.

Wszystkie nasze serwery można testować przez 24h za darmo, bez żadnych zobowiązań i kombinacji - wystarczy utworzyć serwer.

Opublikowano

@BrykietPL na pewno nie usuną limitu plików, chyba że cena poszłaby gwałtownie w górę. Zawsze są jakieś haczyki w tanich ofertach.

Wypromuje twój serwer minecraft na mclista :)

* 1000 diamentów w niecałe 24h,

* Twoj serwer znajdzie sie na 1 stronie,

* Po wiecej informacji zapraszam na PW,

¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...