Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Pliki Group nieczytelny problem

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam w sumie ogarniam edytacje pliku group i group_group lecz interesuje mnie czy istnieja takie spolsczone lub po angielsku bo ja mam przykladowo cos takiego

Group L21_´ëČŁ(S_PWAN)-´ëČŁ(S_PWAN)
{
Vnum 126
Leader ´ëČŁ 115
1 ´ëČŁ 115
2 ´ëČŁ 115
}

Moze ewentualnie w ktos poradzi jakies pliki serwerowe z ktorych sobie wyexportuje te pliki w formie czytelnej o ile sie tak da.

pozdrawiam
Opublikowano
Group L21_´ëČŁ(S_PWAN)-´ëČŁ(S_PWAN) ---------- NAZWA GRUPY 

{

Vnum 126           ----------------- ID GRUPY 

Leader ´ëČŁ 115  --------------- ID MOBA KTÓRY JEST LIDERE GRUPY

1 ´ëČŁ 115               ------------- ID  MOBA W GRUPIE

2 ´ëČŁ 115     ------------- ID MOBA W GRUPIE

}

Sam to sobie mozesz spolszczyć. Tylko nie wiem po co, skoro to nie ma zadnego znaczenia.

Opublikowano

Pytanko ode mnie, w jakim celu chcesz to spolszczać?

Wszystkie informacje masz podane na tacy...

Group L21_´ëČŁ(S_PWAN)-´ëČŁ(S_PWAN) - nazwa grupy, równie dobrze może być wszystko inne bez znaków specjalnych i spacji.
{
Vnum 126 - id grupy
Leader ´ëČŁ 115 - Potwór jako lider + jego nazwa (bez znaczenia) + ID mooba.
1 ´ëČŁ 115 - Odliczany numer, wiadomo liczymy od 1, nazwa mooba, id mooba.
2 ´ëČŁ 115 - to samo co wyżej.
}

Przykładowo inna grupa:

Group Dolina_Orkow_1
{
Leader Ork_Zwiadowca 116
Vnum 126
1 Ork_Czarodziej 115
2 Ork_Czarodziej 115
}

Ps. Jak na moje to najpierw jest id lidera później vnum ;) - w sumie tutaj bez znaczenia.

Opublikowano

No tak ale jeśli ja chece np edytować resp metina czerni to jak ja mam go tu znalesc? Chodzi o to ze wszystkie grupy mam napisane w ten sposob mam na mysli te znaki :P

Opublikowano

No tak ale jeśli ja chece np edytować resp metina czerni to jak ja mam go tu znalesc? Chodzi o to ze wszystkie grupy mam napisane w ten sposob mam na mysli te znaki :P

ctrl+f i wpisujesz ID metina? Ale wróć... resp Metina masz w regenach a nie w group.

Opublikowano

Szukasz w mob_proto: attack_speed i move_speed ID danego metina, masz podane 2 liczby. Szukasz ich vnumów w group i masz podane mooby jakie mogą z niego wyskoczyć ^^

zf0mfc.jpg - Attack speed oraz move speed z mob_proto.

1sxn8a.jpg - Vnum 310 czyli jeden z respów.

Nie wiem czy wstrzeliłem się w temat, chodzi Ci o resp metina jako mooba czy resp z metina? xD

Opublikowano

Żeby to zrobić wystarczy dopisać tam kilka linijek, jednakże wpłynie to też na resp moobów na mapach.

Najprostszym rozwiązaniem jest zrobić nowe vnumy w group.txt

Przykładowo:

Group Metin_czerni_resp_1
{
Leader Potfur3 304
Vnum 31011
1 Potfur2 302
2 Potfur2 302
3 Potfur 301
4 Potfur 301
5 Potfur 301
-- dopisujesz sobie kolejne numery i ID moobów, równie dobrze możesz spolszczyć.
}

Zapomniałem dodać, że po takim zabiegu musisz oczywiście zmodyfikować mob_proto.
Opublikowano

Żeby to zrobić wystarczy dopisać tam kilka linijek, jednakże wpłynie to też na resp moobów na mapach.

Najprostszym rozwiązaniem jest zrobić nowe vnumy w group.txt

Przykładowo:

Group Metin_czerni_resp_1
{
Leader Potfur3 304
Vnum 310
1 Potfur2 302
2 Potfur2 302
3 Potfur 301
4 Potfur 301
5 Potfur 301
-- dopisujesz sobie kolejne numery i ID moobów, równie dobrze możesz spolszczyć.
}

Ja myslalem ze to troche jest tak jak z regenem mobow na mapach ze sobie skopiowalem respy i wkleilem 2x wtedy w tych samych miejscach respilo sie wiecej mobow. Wiec masz na mysli zeby poprostu dodac drgugi wpis z respami do tego metina w znanym mi jezyku i to tam nie bedzie kolidowac ? 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...