Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Konto internetowe - nowa praca?

iVenoom

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemanko.
Byłem dzisiaj podpisać umowę o pracę w pewnym miejscu.
Wszystko szło dobrze, do momentu, gdy Pani poprosiła o numer konta bankowego.
Nie chciała jednak numeru konta do normalnego banku, lecz powiedziała tak:

Załóż konto internetowe z możliwością wypłaty pieniędzy.

Ktoś ma jakąś poradę? Gdzie, jak to zrobić, coś polecacie ? :P

Opublikowano

Właśnie tak myślałem...

1. Czy z PayPala można wypłacać pieniądze i jak?
  2. Czy PayPal ma "numer konta"?

Paypal ma adres e-mail, ale mozesz podpiąć do niego swoje konto bankowe. I da sie wypłacać pieniadze normalnie, połapiesz sie jak konto zrobisz

Opublikowano

Paypal ma adres e-mail, ale mozesz podpiąć do niego swoje konto bankowe. I da sie wypłacać pieniadze normalnie, połapiesz sie jak konto zrobisz

Jej właśnie chodzi o coś, co jest w internecie i ma "numer konta"... Sam się pogubiłem dlatego pytam.

Opublikowano

W Inteligo będziesz miał oczywiście numer konta bankowego bo zakładasz wtedy ogólnie konto w ich banku, możesz mieć normalną kartę do bankomatu jak i robić płatności przez internet.

"Because I'm a full grown lonely cat in the world."

Opublikowano

Chodzi Ci o demo? To tylko pokazówka, filmik z tego jak wygląda ich strona, co tam masz i co możesz zrobić. Za konto pobierają opłaty, za utrzymanie konta jak i za kartę płatniczą co miesiąc koło dziewięciu złotych, przynajmniej ja tak mam ale konto już spory czas temu zakładałam. 

Opublikowano

Chodzi Ci o demo? To tylko pokazówka, filmik z tego jak wygląda ich strona, co tam masz i co możesz zrobić. Za konto pobierają opłaty, za utrzymanie konta jak i za kartę płatniczą co miesiąc koło dziewięciu złotych, przynajmniej ja tak mam ale konto już spory czas temu zakładałam. 

Nie, przecież wiem, co to jest demo :P.

Ta karta przychodzi do domu, czy jest "online"?

Opublikowano

Kartę przysyłają Ci do domu. To normalna karta do bankomatu jest. Wszystkie dane łącznie z wyborem karty etc. potwierdza się gdy dzwoni do Ciebie ich konsultant po wypełnieniu przez Ciebie wniosku online. Dodatkowo gdy zakładałam konto bankowe u nich to umowę podpisywałam w domu, ponieważ przywiózł mi ją kurier i wszystko przy nim podpisywałam. Głupie są jedynie kody zdrapki, które również razem z kartą Ci przysyłają (nie wiem czy zawsze tak jest, mówię jak było w moim przypadku). Gdy robisz przelew przez stronę musisz podać kod z takowej karty bo inaczej nie dokonasz transakcji. 

Najlepiej poczytaj sobie o tym koncie tutajhttp://inteligo.pl/konto/konta_inteligo/konto_indywidualne/

Opublikowano

Kartę przysyłają Ci do domu. To normalna karta do bankomatu jest. Wszystkie dane łącznie z wyborem karty etc. potwierdza się gdy dzwoni do Ciebie ich konsultant po wypełnieniu przez Ciebie wniosku online. Dodatkowo gdy zakładałam konto bankowe u nich to umowę podpisywałam w domu, ponieważ przywiózł mi ją kurier i wszystko przy nim podpisywałam. Głupie są jedynie kody zdrapki, które również razem z kartą Ci przysyłają (nie wiem czy zawsze tak jest, mówię jak było w moim przypadku). Gdy robisz przelew przez stronę musisz podać kod z takowej karty bo inaczej nie dokonasz transakcji. 

Najlepiej poczytaj sobie o tym koncie tutajhttp://inteligo.pl/konto/konta_inteligo/konto_indywidualne/

Ile się czeka na konto?

Potrzebuję jak najszybciej ;).

Opublikowano

Nie mam pojęcia. Zakładałam tam konto ponad rok temu i nie jestem w stanie Ci powiedzieć ile wtedy czekałam. Musiałbyś zadzwonić na ich infolinię i się zapytać. Powinni Ci powiedzieć ile to mniej więcej potrwa.

Admin Cienia
Opublikowano

Dziwny ten pracodawca, ja w pracy podawałem zawsze numer konta, kótre mam w Citi Handlowym i było dobrze, można korzystać z niego przez internet, z bankomatów itp.

1294477714-U1.png

Opublikowano

Dziwny ten pracodawca, ja w pracy podawałem zawsze numer konta, kótre mam w Citi Handlowym i było dobrze, można korzystać z niego przez internet, z bankomatów itp.

Nie mogę powiedzieć, gdzie to jest - takie są wymogi :P.

Opublikowano

Wiem, że Ci na czasie zależy ale czy doczytałeś że aby wypełnić wniosek online w te pięć minut musisz posiadać konto w innym banku? W innym wypadku przyjedzie kurier więc umowa będzie w ciągu kilku dni. Nie zapoznawałam się nigdy z tym bankiem, który podesłałeś. Obecnie korzystam z BZ WBK, dla Ciebie na początek prawie każde konto będzie dobre. Możesz założyć w tym Meritum, zawsze można konto przenieść do innego banku.

Opublikowano

Wiem, że Ci na czasie zależy ale czy doczytałeś że aby wypełnić wniosek online w te pięć minut musisz posiadać konto w innym banku? W innym wypadku przyjedzie kurier więc umowa będzie w ciągu kilku dni. Nie zapoznawałam się nigdy z tym bankiem, który podesłałeś. Obecnie korzystam z BZ WBK, dla Ciebie na początek prawie każde konto będzie dobre. Możesz założyć w tym Meritum, zawsze można konto przenieść do innego banku.

Czytałem, a pytam z ciekawości ;). Dzięki.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...