Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

C# książka

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siema, szykuję się do zakupu jakiejś książki, bo na kompie posiłkowanie się poradnikiem jest jakieś dziwne :v 

Macie jakieś doświadczenie z książkami? Poszukałem i ta książka mi dość pasuje: http://helion.pl/ksiazki/c-rusz-glowa-wydanie-iii-jennifer-greene-andrew-stellman,cshru3.htm#format/d

Jeśli mieliście jakieś inne to proszę o recenzje i polecenie czy warto brać :D

Zastanawiałem się także nad anglojęzycznymi, ale gdzie je dostać, żeby nie płacić drugie tyle za przesyłkę?

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Rusz Głową jest całkiem dobrą serią, przeznaczoną głównie dla nowicjuszy. Ja polecam na allegro i innych tablicach poszukać sobie tzw. czapli. Wygląda ona tak

70029867_1_1000x700_c-programowanie-wyda

i jest bardzo dobrą książką, polecaną przez wielu. 

57199140501148694665.png

Opublikowano

Kupiłem to Rusz Głową i raczej nie polecam, ponieważ np. poruszana jest jakaś kwestia, a potem jest informacja, że dowiesz się co to jest w następnym dziale, ale nadal tego używasz. Jest dużo mało czytelnego kodu i różnych obrazków. Przypomina trochę książkę dla dzieci. Minusem jest także, gdy np. chcemy ominąć kilka działów, żeby przejść do takiego, z którego chcielibyśmy się czegoś dowiedzieć, to dowiemy się bardzo mało, praktycznie tylko definicję, ponieważ kod będzie oparty na przykładzie tworzonym dwa działy temu i nie mamy pojęcia po co to i na co.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...