Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Steam] Pomocy! Steam chcę mnie w coś wrobić?!

DJSmoku2

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, ostatnio chciałem sobie kupić premium do tf2, więc sprzedałem kilka przedmiotów steam i przeszedłem do kupna. Następnie wszedłem w grę i dałem dodaj do koszyka i wskoczył mi błąd, i kazali mi się skontaktować z steam tak więc uczyniłem opisałem im problem a oni mi odpisali tak: 

Hello,

Thank you for contacting Steam Support.

We are currently unable to assist you in your preferred language. In the meantime, we will continue to support you in English.

We have found activity in the Steam account related to fraudulent credit card use.

Per the Steam Subscriber Agreement, we have locked the account permanently. The account will not be reactivated.

The Steam Subscriber Agreement can be found at:
http://store.steampowered.com/subscriber_agreement/ 

In addition to violation of contract, said activities on the account may violate state and federal law. Valve reserves the right to refer the matter to the appropriate authorities.

Mam się bać?

Ps. Dodam jeszcze, że gry kupowałem na budle, stronie tremorgames.com, i po przez doładowanie paysafcard. 

7729614441163031041951.png

Opublikowano

Możliwe że zablokowali ci konto za kupowanie gier spoza steam nie wiem co to za strona to treemoregames ale to nie jest chyba ich sklep, a z tego co czytałem już kiedyś to czasem tak robią. Nie mam jednak pojęcia jak to sprawdzają ;/

Co do tej karty może napissz i zapytaj o co chodzi skoro nie używałeś karty

Te gry co kupowałeś na tree more games to dostawałes kod aktywacyjny do gry czy jako prezent?

Cześć...

Opublikowano

Jak kupowałeś te gry na treemoregames to dostawałes cd key? Czy jako prezent? Bo jeśli key to może ta strona ma nieczyste rączki, np. Kupują klucz za pomocą takiej nieupowaznionej karty z np. Rosjii tam jest taniej i sprzedają klucze u siebie na stronie, następnie steam wykrywa że klucz został kupiony za pomocą takiej karty, a wina spada na ciebie bo ty tego klucza używasz. Tylko że teraz jest ta blokada regionalna .

Cześć...

Opublikowano

Blok za karte tremor kupuje rublami . Sprawdzone info bo na osobnym koncie steam  sprawdziłem(pkt na gre wymieniłem i key  aktywowałem)

...

Opublikowano

Możliwe że zablokowali ci konto za kupowanie gier spoza steam nie wiem co to za strona to treemoregames ale to nie jest chyba ich sklep, a z tego co czytałem już kiedyś to czasem tak robią. Nie mam jednak pojęcia jak to sprawdzają ;/ Co do tej karty może napissz i zapytaj o co chodzi skoro nie używałeś karty Te gry co kupowałeś na tree more games to dostawałes kod aktywacyjny do gry czy jako prezent?

Mam kilka gier z tremorgames i nic.

Opublikowano

no to co , widocznie były kupione legalnie.

jeśli ktoś zablokuje swoja kartę i zgłosi jako ukradziona a na nią było cokolwiek kupowane w okresie zgłoszenia a potem dawane komuś w jakiejkolwiek formie,  blokowane jest konto permanentnie za udział w kradzieży i posiadanie gier nabytych w ramach przestępstwa.

przyroda się mówi, pech to pech

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

licznik-54-96732-stat.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...