Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Spadanie z ligi

MrTercio

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Czesc!!!

Wbilem dopiero co g5 po miesiacach ciezkiej prazy i jest problem ze przegralem 3 mecze z rzedu z 0lp, czy za 4 razem grozi mi spadniecie do s1? czy dopiero kiedy?

Opublikowano

Jeśli nic nie wygrasz w danej lidze to nie spadniesz z niej. Najpierw musisz coś wygrać aby móc spaść. Jest tak w każdej lidze.

Spadniesz dopiero gdy coś wygrasz, spadniesz do 0 i Twoje MMR spadnie z poziomu Gold.

Opublikowano

@Eryk widze ze bardzo duzo wiesz.

Teraz jest aktualnie wylaczone spadniecie z golda tak samo z silvera czyli nawet jak bys mial 0 lp i przegrywa kazda gre to i tak nie spadniesz

jak bedzie normalny sezon i tak ci sie trafi to jak przegrasz pare meczy na 0 lp to spadniesz nie musisz nawet wygrywac jezeli dobrej wszedles do pewnej ligii

Bullet for my Valentine <3

Opublikowano

@Eryk widze ze bardzo duzo wiesz.

Teraz jest aktualnie wylaczone spadniecie z golda tak samo z silvera czyli nawet jak bys mial 0 lp i przegrywa kazda gre to i tak nie spadniesz

jak bedzie normalny sezon i tak ci sie trafi to jak przegrasz pare meczy na 0 lp to spadniesz nie musisz nawet wygrywac jezeli dobrej wszedles do pewnej ligii

Wydaje mi się, że jest tak tylko w przypadku nieaktywności na rankedach. Immunitet mają wtedy brązy/silvery/goldy.

W supporcie wyraźnie nie jest to napisane, ale i tam czasami są bzdury. Niżej potwierdzenie tego o czym pisałem wyżej.

Jeśli masz Platynę lub Diament, po 28 dniach nieaktywności w konkretnej kolejce rankingowej wydarzy się kilka rzeczy. Najpierw przestaniesz być widoczny w rankingu swojej ligi. W zależności od aktualnego kręgu, możesz także stracić PL. Co każde 7 dni od tego momentu będziesz tracić kolejne PL, do momentu rozegrania meczu w zajmowanej przez siebie kolejce. ~ support

Degradowanie jest zależne od twoich PL i MMR. Jeśli twój MMR jest znacznie niższy od średniego MMR kręgu lub dywizji, w której jesteś, z każdą przegraną przy 0 PL ryzykujesz spadek. - tutaj to o czym mówiłem, nie napisali że nie dotyczy brązu/silveru/golda więc tak samo są narażeni na spadek jak platyna i wyżej

Po za tym pozdrów @1373230489-U611928.pngUpss , która spadła z Golda do Silvera przez przegrywanie. Da się? Da się

Opublikowano

nie da sie spasc z ligi dopoki masz rekruta

Nie bardzo, ranga rekrut oznacza tylko to, że niedawno dołączyliśmy do tej ligii. Nie ma nic wspólnego ze spadaniem.

Ja byłem tak utalentowany, że awansując do Platyny II potrafiłem z niej spaść w ten sam dzień, i to nie raz. Rekrut trzyma się do 7 dni.

Czasami nawet tak bywa, że nie dostaje się Rekruta w ogóle. Ciężko ustalić jakieś fakty, bo w cliencie/supporcie/stronie są rozbieżne informacje

Opublikowano

Nie wiem czy to zmienili, ale...

Rekrut był okresem nietykalności.

Przykładowo awansując z Silver I do Gold V dostawałeś odznakę rekruta jako, iż jesteś nowy w danej lidze. Coś jak parasolka przy nowych userach MPC.

Wtedy bez żadnych problemów mogłeś przegrywać.

Ale Ritto ciągle coś zmienia w kwestii spadania etc, więc ciężko stwierdzić jak jest na dzień dzisiejszy.

Pozostaje napisać zapytanie do supportu.

313561454060320945952.gif

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...