Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Jak kupić domenę?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam otóż mam 2 sprawy. Pierwsza to gdzie mogę kupić domenę .pl za PSC. Drugą sprawą jest jak podpiąć domenę pod serwer minecraft na hostingu ownserver.pl (BEZ pakietu PRO)

Opublikowano

Svoice.pl

Po prostu dodajesz rekord z IP i portem serwera MC (mogę pomoc w konfiguracji)

Tworzę strony internetowe.

Sklepy Minecraft, CMS-y, fora itp.

Opublikowano

nazwa.pl <--- rok za darmo :)

Darmowo i gównianie.

Bierz OVH przelewem. Jak nie masz konta, to poproś mamę, ojca, psa, czy kogokolwiek z kontem, to chyba większy problem nie jest, a masz pewność, że domena będzie bezpieczna i bardzo wygodny panel.

I nie jest tak drogo, tylko 12 zł rejestracja o ile dobrze pamiętam ;)

­

5465845486.png

Opublikowano

Ja polecam home.pl, przejrzysty miły dla oka panel, bez hostingu możesz ustawiać rekordy do domeny (np przekierować domena.pl na twój serwer)

~Pozdrawiam

logo-mpc.png

Opublikowano

Darmowo i gównianie.

Bierz OVH przelewem. Jak nie masz konta, to poproś mamę, ojca, psa, czy kogokolwiek z kontem, to chyba większy problem nie jest, a masz pewność, że domena będzie bezpieczna i bardzo wygodny panel.

I nie jest tak drogo, tylko 12 zł rejestracja o ile dobrze pamiętam ;)

­

Da się tam kupić psc domene?

Ja polecam home.pl, przejrzysty miły dla oka panel, bez hostingu możesz ustawiać rekordy do domeny (np przekierować domena.pl na twój serwer)

~Pozdrawiam

Da się tam kupić psc domene?

Opublikowano

Na home.pl po podaniu "fake" firmy i swojego nr telefonu możesz założyć domenę za darmo, nie ma tam raczej haczyków, gdyż czytałem regulamin. Jeśli chcesz domenę na ponad 1 rok to się akurat na home.pl nie opłaca bo wtedy kosztuje chyba ponad 100 zł przedłużenie na kolejny rok.

~Pozdrawiam

logo-mpc.png

Opublikowano

Nie, nie da się płacić PSC. Ja w ogóle nie rozumiem tego fenomenu PSC, przedpłaconych kart. To jest idiotyczne, jeszcze do tego te śmieszne prowizje, które pobierają. Śmiechu warte.

Jeśli zabierasz się za tworzenie serwera, a nie masz nawet konta bankowego, to wróżę rychły upadek tego projektu. Wszystko "profesjonalne" trzeba płacić przelewami, a nie jakimiś śmiesznymi PaySafeCardami. Ludzie… opanujcie Wy się wreszcie.

Nawet jeśli już tego konta nie macie (chociaż jest masa kont Junior, których prowadzanie nic nie kosztuje), to podejdźcie do mamy, taty, psa, kogokolwiek z kontem bankowym i po prostu poproście o przelew, nic trudnego. Żaden poważny rejestrator domen nie będzie honorował płatności PSC. Koniec. Kropka. Dziękuję.

--

Pozdrawiam.

­

5465845486.png

Opublikowano

Gdyż nadal szukam domeny za psc za rozsądną cenę.

I tak twój serwer nie postoi dłużej niż rok ,weź darmówkę na nazwa.pl .

A jeżeli chcesz mieć serwer 1+ rok. to polecam :

- home.pl

- nazwa.pl

Opublikowano

I tak twój serwer nie postoi dłużej niż rok ,weź darmówkę na nazwa.pl .

A jeżeli chcesz mieć serwer 1+ rok. to polecam :

- home.pl

- nazwa.pl

Polecasz mu rejestratorów domen, którzy chcą +/- 150 PLN za przedłużenie domeny po roku. Super!

OVH, OVH i jeszcze raz OVH! ;)

Jeśli koniecznie za PSC, to Ci nie pomogę, bo to idiotyzm. Nie mam pojęcia, czy są poważni rejestratorzy, którzy akceptują płatność PSC. Nie, nie ma? ;-)

­

5465845486.png

Opublikowano

enderchest oferuje domeny. (ale drogo, chyba 80zl/rok)

a na ovh jest za 12zl wiec ;-)

Opublikowano

Polecam OVH jak reszta, ale jeśli chcesz do testów czy cuś to zobacz home.pl bo na nazwa.pl to jak ktoś tam napisał, jest gó*nianie..

Opublikowano

Polecam OVH jak reszta, ale jeśli chcesz do testów czy cuś to zobacz home.pl bo na nazwa.pl to jak ktoś tam napisał, jest gó*nianie..

Da się na OVH płacić PSC xD

Opublikowano

Da się na OVH płacić PSC xD

Nie, nie da się. Skończ drążyć temat, jeśli chcesz kupić domenę, musisz mieć konto bankowe, lub kogoś, kto je ma, a z pewnością ktoś taki jest.

Robisz sobie na siłę problem. Tak to wygląda.

­

5465845486.png

Opublikowano

Nie, nie da się. Skończ drążyć temat, jeśli chcesz kupić domenę, musisz mieć konto bankowe, lub kogoś, kto je ma, a z pewnością ktoś taki jest.

Robisz sobie na siłę problem. Tak to wygląda.

­

Dobra zamykam temat ;/

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...