Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Publikacja muzyki i publikacja

lipa1212

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemka. Od jakiegoś miesiąca wrzucam swoje nagrania z Virtual DJ na youtube. ( wiem nie są one profesionalne, ale z każdym kolejnym setem są coraz lepsze )

Chciałbym się jakoś wypromować, ale nie z fb tylko innego źródła. Nie dlatego, że nie mam znajomych, ale z tego powodu, że chcę się dowiedzieć czy to co robię podoba się innym, a nie tylko kolegom czy koleżankom. 

Wczoraj myślałem nad tym żeby udostępniać też różne hacki do Metin2. To podwyższyło popularność kanałów, a mam tego no dość sporo :)). Tylko nie będę tego robił z 10cioma subami na kanale, bo jest to nieopłacalne. 

Oczywiście jakbyście byli temu przeciwni i pisali wiadomości to nie wstawiałbym ich, bo wiem, że pociągnie to za sobą więcej cziterów na serwerze, ale za to poprawi zabezpieczenia i polepszy te wszystkie serwery które wychodzą :). Wybór jednak należy do Was :) 

Podrzucę tutaj link do swojego kanału żebyście mogli ocenić co i jak :P .

Mam nadzieję na wyrozumiałość. Baawię się teraz więcej muzyką i efekty będziecie mogli dostrzec subskrybując mój kanał :) 

/// Nie podajemy linków do swoich kanałów. ~Valky

(Do moderatorów) Jeżeli nie można robić czegoś takiego, to prosze o usunięcie tematu, a nie dawanie warna :) Regulaminu nie znam tak dobrze jak Wy

Nowy set

https://www.youtube.com/watch?v=dKqPGCW_Kfo

Opublikowano

Nie jestem wielkim fanem takiej muzyki, ale.. załóż soundclouda itd. Nie reklamuj się tylko przez youtuba. Wrzucaj swoje rzeczy gdzie popadnie. Dobrym pomysłem na reklamowanie się jest branie udział w konkursach. Mój młodszy brat brał udział w konkursach na remixy piosenek Savanta, czy Virtual Riot na soundcloud właśnie. Z reguły takie rzeczy są otwarte dla wszystkich a nawet, jeśli nic nie wygrasz, to będziesz miał kolejny kawałek, a ludzie przesłuchują mnóstwo remixów ;)

Opublikowano

Będziesz miał bardzo ciężko na vdju zrobić coś dobrego. Jeżeli interesuje Cię coś więcej niż sklejanie kilku kawałków polecam zaopatrzenie się w FL Studio i zabawe z dźwiękiem. Określ sobie gatunek czy cokolwiek, nie wzoruj się na nikim (ostatnio w muzyce elektronicznej brakuje oryginalności) i działaj. Największą przeszkodą będzie soundcloud, w pewnym momencie zarządają kupna Soundcloud Pro abyś mógł publikować muzyke publicznie. Zawsze możesz próbować swoich sił używając innych stron, lecz ciężko będzie trafić na darmówkę. Ciężka praca i cierpliwość to jest najważniejsze na początku ;)

sAGxRQg.jpg

Super usuwanie sygnatur bez info.

Opublikowano

Będziesz miał bardzo ciężko na vdju zrobić coś dobrego. Jeżeli interesuje Cię coś więcej niż sklejanie kilku kawałków polecam zaopatrzenie się w FL Studio i zabawe z dźwiękiem. Określ sobie gatunek czy cokolwiek, nie wzoruj się na nikim (ostatnio w muzyce elektronicznej brakuje oryginalności) i działaj. Największą przeszkodą będzie soundcloud, w pewnym momencie zarządają kupna Soundcloud Pro abyś mógł publikować muzyke publicznie. Zawsze możesz próbować swoich sił używając innych stron, lecz ciężko będzie trafić na darmówkę. Ciężka praca i cierpliwość to jest najważniejsze na początku ;)

Nie zgadzam się. Oryginalności brakuje, ale jeżeli nie zaczniesz od remixów, lub po prostu nie wejdziesz w pewien mainstream na początku, to zgarniesz mało ludzi. Dopiero, gdy trochę cie świat pozna, stwórz coś oryginalniejszego, coś co sprawi, że twoja muzyka będzie rozpoznawalna (na przykład unikalne sample). Nie ma za co ;)

Opublikowano

Teraz nie mam czasu na przesluchanie twojego mixu, ale jak wejde na kompa to sie postaram. Bardziej cie kreci produkcja czy mix ?

Na poczatku mozesz zaczac od mush up'ow, nie sa trudne do wykonania.

Co do sprzetu nie musi byc mega drogi, zwykly tani kontroler, ewentualnie pobierz edjing for android, ciekawa aplikacja do miksowania,

Deus vult

Opublikowano

Nie zgadzam się. Oryginalności brakuje, ale jeżeli nie zaczniesz od remixów, lub po prostu nie wejdziesz w pewien mainstream na początku, to zgarniesz mało ludzi. Dopiero, gdy trochę cie świat pozna, stwórz coś oryginalniejszego, coś co sprawi, że twoja muzyka będzie rozpoznawalna (na przykład unikalne sample). Nie ma za co

Ale jeżeli skupi się na mainstreamie i będzie kopiował to co już jest to jego kawałki zginą pośród masy ;/  Tak jak napisał kolega wyżej polecam ci FL Studio ;) Życzę powodzenia :D

DM2O42N.png

Opublikowano

Ale jeżeli skupi się na mainstreamie i będzie kopiował to co już jest to jego kawałki zginą pośród masy ;/  Tak jak napisał kolega wyżej polecam ci FL Studio ;) Życzę powodzenia :D

Niektórzy przesłuchają kawałek i akurat im się spodoba ;) Nie powiedziałem, żeby kopiował wszystko od innych, jednak dobrze jest zacząć od tego, co robią inni i wykonać to po swojemu. O wiele łatwiej będzie znaleźć publiczność w ten sposób, niż zaszarżować z nowym gatunkiem. Pozdro

Opublikowano

Niektórzy przesłuchają kawałek i akurat im się spodoba ;) Nie powiedziałem, żeby kopiował wszystko od innych, jednak dobrze jest zacząć od tego, co robią inni i wykonać to po swojemu. O wiele łatwiej będzie znaleźć publiczność w ten sposób, niż zaszarżować z nowym gatunkiem. Pozdro

Znajdzie publiczność, która słucha mainstreamu chyba najgorsza opcja z możliwych.

sAGxRQg.jpg

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Panie co tu refować. Ćwicz i ćwicz, a z czasem będzie lepiej. Jak będziesz tworzył coś nowego to dawaj tu.

sAGxRQg.jpg

Opublikowano

Zakazane jest reklamowanie swoich kanałów na youtube, więc nie podajemy linków bezpośrednich ;) 
Wideo staraj się wrzucać w code 

[media]link[/media]

Oprócz postu moderacyjnego nie mogę nic więcej powiedzieć, bo niestety w kraju, którym mieszkam Twoja muzyka jest blokowana ... ;/

1363095337-U286162.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...