Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[UWAGA] P

DoriiSuperPies

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Chciałem was ostrzec przed hostingiem CraftServe.pl. Aczkolwiek moja przygoda z tym hostingiem zaczęła się... dość nie zbyt przyjemnie. Wziąłem sobie test na serwer (24h). Spodobało mi się więc postanowiłem kupić serwer. No i, po dotarciu pieniędzy do portfela... serwer został włączony. Oke, zacząłem kontynuację budowy serwera (w planach RealLife). I tu problemik - serwer potrafił się wyłączyć! Tak! Co najlepsze, hosting ma jakieś bajery, które informuje graczy poprzez MOTD o tym że serwer jest wyłączony, że jest błąd pobierania statusu i żeby połączyć się bezpośrednio... najlepsze jest to, że... na innym słabym DARMOWYM hostingu (freeservers) nigdy nie było tego typu błędu. Śmieszne! Kolejnym problemem stał się brak możliwości ustawienia czasowego restartu. No dobra, patrzę, buduję... a tu w panelu.. znikła opcja podglądu mapy! Oczywiście wystarczy dopisać /map po numerze serera w panelu. A i jeszcze zapomniałem dodać o tym - gdy była WhiteLista, mimo to że dodawałem graczy do tej listy, oni NIE MOGLI WEJŚĆ! To nie koniec złych wieści o tym hostingu. UWAGA! TAK! BRAK IKONKI ,,RESTART" No nie mogę... W dzienniku zdarzeń nagle zabrakło daty dotarcia do nich pieniędzy! Dlaczego chciałem to sprawdzić? A no, bo czas włączenia serwera mi się nie zgadzał. Jednak, przeliczyłem i wszystko jest ok. Rozbawił mnie limit plików serwera. Uwaga! 5000! Tak, czy to nie jest zbyt... mało? Solidny jak Bedrock - LOL! Solidny? Zobaczmy... kilka godzin po kupieniu serwera w csrv, zauważyłem że konsola nie ma łączności z serwerem. Oczywiście problem został zreperowany. Zastanawia mnie jeszcze jedna rzecz - na asku wyczytałem że Craftserve trzyma około 30 serwerów na jednej maszynie. Nie wiem czy to za dużo, niestety nie znam się na tym za bardzo - jednak... Moim zdaniem 30 serwerów na jednej maszynie to lekka przesada (oceńcie to sami). Uwaga, uwaga! Nie znam limitu obciążenia pamięci ram czy procesora! Czy to nie jest zbyt.. dziwne? Sorry, Enderchest ma podobną ofertę za 29 zł/mieś z owiele większymi możliwościami. Żałuję tego zakupu - i chciałem Was ostrzec przed tym hostingiem. Nie obchodzi mnie to że jest pierwszym hostingiem w Polsce (o ile to prawda). Ważne jest to, że oferta to skandal, możliwości minimalne. Sorki, przesiadam się na Enderchest. Dziękuję, to tyle w tym temacie.
A teraz WAŻNA informacja dla administracji. Jeżeli macie zamiar dać mi ostrzeżenie za ten post - to przemyślcie to. Chcę ostrzec użytkowników przed zakupem tej oferty która może okazać się złym wyborem. Z góry dziękuję, Dorii.

PROSZĘ O SKASOWANIE TEGO WĄTKU GDYŻ JEST PIERWSZY TAKI SAM A TEN JEST NAPISANY POMYŁKOWO!

bannergif.gif

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...