Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Wiedźmin - kilka pytań

Rorschach

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witajcie, nigdy nie grałem w wiedźmina, wiele osób twierdzi że jest fajny itp, to chcę go przejść. Ale mam pytania, mianowicie o co tam właściwie chodzi, jaki to rodzaj gry, czy gra rzeczywiście jest taka z*******a? i czy ktoś mógłby mi wymienić chronologicznie od 1-szej części jakie mam przechodzić ? Dam lajki.

2whgg21.png

by @Ziółko.

Opublikowano

Polecam wiedźmina moja ulubiona gra ever przed call of duty <3 Najpierw przechodzisz

Wiedźmin 1 potem wiedźmin 2 Assassins of Kings a poyem 3 jak wyjdzie. To jest gra RPG.

Opublikowano

wielkiej filozofii tu nie ma

części idą po kolei

wiedźmin 1,2,3

Ale mam pytania, mianowicie o co tam właściwie chodzi, jaki to rodzaj gry, czy gra rzeczywiście jest taka z*******a? 

Według mnie nudna, trzeba po prostu się wciągnąć w ten świat. Ja próbowałem ale nie podchodziła mi ta gra. Zobaczymy jak będzie z W3.

W grze wcielasz się w Geralta (wiedźmina) w świecie fantasy. Jest to oczywiście bezpośrednie nawiązanie do książek Andrzeja Sapkowskiego. 

Typ gry to cRPG (klasyczne RPG)

Gatunek, który swoje źródła ma w tzw. „papierowych grach RPG”. Gracz kontroluje postać lub drużynę, której celem jest zrealizowanie serii zadań (tocząc pojedynki lub rozwiązując zagadki logiczne). RPG cechują się rozbudowaną linią fabularną oraz systemem walki, w którym ilość zadanych obrażeń bazuje na wyniku rzutu wirtualną kością i w minimalny stopniu uzależniona jest od zręczności gracza.
Opublikowano

Wiedźmin spoko, ale dla mnie w tej grze jest za dużo wulgaryzmow.

Ta gra między innymi słynie z wulgaryzmów :) Te gry między innymi są robione na stare czasy...moża usłyszeć prawdziwych chłopów xD
Opublikowano

A ta gra jest liniowa, czy są jakieś misje poboczne itp ?

gra ma kilka zakończeń ( wiedźmin 1 ma 3 a wiedźmin 2 ma "Jest 5 zakończeń gry (3 po stronie Roche'a, 2 u Iorwetha; nie licząc decyzji dot. Letho z Gulety") wiedźmińskawiki) Jest bardzo dużo zadań bobocznych jak to w RPG-ach. (i gdzie laiki jak obiecałeś ? xD)
Opublikowano

Książki są 100x lepsze niż gra (chociaż sama gra też jest świetna) :D Polecam Ci po skończeniu gry lub jeszcze przed rozpoczęciem rozgrywki sięgnąć do opowiadań pana A.Sapkowskiego ;p

DM2O42N.png

Opublikowano
Ja zaczęłam grać od II części czyli Zabójcy Królów, długo się nie mogłam przyzwyczaić bo to dosyć trudna gra :D no to tak:

Wiedźmin jest grą fabularną w której możesz dokonywać swoich wyborów co wiążę się z innym tokiem dalszych wydarzeń, oraz innym zakończeniem.

Np, (spoiler) masz tak jakby pierwszą mapę Flotsam się zwie:D I zdecydujesz się pomóc Iorwethowi a nie Vernonowi, trafiasz do zupełnie innego miejsca, z zupełnie innymi misjami.

Nie będę Ci opowiadała fabuły, bo uważam że wraz z rozwojem wydarzeń każdy wybiera swojego bohatera, tego którego bardziej polubił. Naprawdę fajnie się gra bo możesz się

dosłownie wcielić w rolę bohatera, a nie tylko chodzić i robić jakieś tam questy zaplanowane z góry po kolei. :D No po prostu cudowna gra ! Nie da się jej przejść raz, bo jest kilka innych zakończeń. :D

W jedynkę dopiero zaczynam grać, kupiłam sobie oryginalną wersję xD ku mojemu zdziwieniu na Windoswa XP  xD, nieźle musiałam się natrudzić żeby odpalić to normalnie na 7-ce.

Reasumując, polecam grę bardzo, bardzo ! No i nie zrażaj się na początku bo gra do najprostszych nie należy.  B) 

Kiti ♥

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...