Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Co myślicie o UBUNTU?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Do pracy, do programowania, na serwery. Ofc. są na niego gry, ale wciąż niewiele. Te na win możesz uruchamiać jedynie na vm, co Steam robi automatycznie, ale wiele przez to tracą na wydajności.

708121422388637873334.png

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

moim zdaniem nie gram za dużo tylko na xboxie i tak mam dość słaby pc więc pomyślałem że zainstaluje ubuntu bo na win 7 na przeglądarce co chwila wyskakiwały reklamy itp scinał się itp ale gdy zainstalowałem ubuntu mam płynną pracę wchodzenie na allegro to teraz dla mnie nie piekło ale do gier żeczywiścię się nie nadaje ale dla mnie idealny korzystam z ubuntu 14 triumfalna turkawka

Opublikowano

Ubuntu jest dobrym rozwiązaniem dla osób, które chcą mieć "wszystko" od pierwszego uruchomienia. Jest to niewątpliwie system dla klikaczy i działania w terminalu są zbędne, co za tym idzie nie trzeba znać praktycznie komend. Ubuntu jest stabilne, ale nie jest przeznaczone na słabe komputery, Unity oparte na GNOMie zabiera masę zasobów, poza tym to środowisko jest mało podatne na konfiguracje. Ubuntu jest oparte na Debianie, obsługuje paczki deb i to niewątpliwie wielka zaleta, większość popularnych programów, które doczekują się wersji na Linuxa są w debach. Dobrą alternatywą jeśli chodzi o wydajność i dużo większe opcje konfiguracji jest Xubuntu (Ubuntu ze środowiskiem Xfce) i Kubuntu (Ubuntu ze środowiskiem KDE) lub też oparty na Ubuntu Linux Mint, posiada wersję z większością popularnych środowisk. Jeśli jednak jesteś gotowy na trochę zabawy w terminalu to polecam Debiana, najlepiej z Xfce, by dostosować go do swoich potrzeb jednak trochę czasu i wiedzy trzeba. :P 

76561198093115115.pngAddFriend.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...