Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Moje własny pomysły na serwer Minecraft!

SIR MIKE

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Drogi użytkowniku.

Nie tworzę własnego serwera Minecraft.

Te pomysły zostały udostępnione dla Ciebie.

Użyj ich i wdrąż je na swój serwer!

1. Drop z kamienia
2. Nowe biomy
3. Komnaty bossów
4. Różne dungeony
5. Wyspy ze skarbami
6. Waluta na serwerze
7. Questy
8. Umiejętności gracza
9. Gildie
10. Nowe przedmioty
11. Nowe craftingi
12. Drop z mobów
13. Drop z łowienia
14. Straznicy gildii
15. Teleportacja do netheru
16. System wierzchowców
17. Magia
18. Mięso z większości stworzeń

1. Wykluczamy kilka rud i dodajemy ich drop z kamienia.
2. Własne biomy, na których znajdują się jaskinie oraz budowle, gdzie są określone moby ze specjalnymi umiejętnościami, które bronią swojej bazy.
3. Komnaty, do których można teleportować się po ukończeniu jakichś misji i po zapłaceniu. W komnatach znajdują się bossy, czyli jakieś potwory, które mają określoną ilość życia, zadawane punkty obrażeń oraz umiejętności.
4. Przykładowo wierze z poziomami, na których znajdują się skrzynie ze skarbem oraz moby, które bronią skrzyń. Na szczycie wierzy znajduje się boss, który broni najbardziej wartościowego skarbu zamieszczonego w skrzyni.
5. Wyspy, na których znajduje się skarb oraz przydatne surowce.
6. Waluta, którą będą posługiwać się gracze.
7. Różne misje, dzięki którym będzie można zdobyć cenne przedmioty, czy określoną ilość pieniędzy.
8. Gracz posiada umiejętności, typu większa wytrzymałość, siła, rzucanie kulami ognia, zamrażanie terenu (czary).
9. Gildie, które można zakładać określoną ilość kratek od spawnu oraz po zapłaceniu.
10. Przedmioty, typu legendarny ekwipunek. Można zdobyć go poprzez crafting, questy lub jako skarb.
11. Nowy crafting przedmiotów.
12. Drop z mobów, przykładowo waluta, surowce oraz exp.
13. Można wyłowić skrzynie ze skarbem, butelki z listami oraz klucze do skrzyń.
15. Teleportacja do netheru, czyli trzeba miec przykładowo 30 emeraldów, aby można było teleportować się przez portal.
14. Strażnicy, czyli golemy, które poruszają się na terenie gildii i strzegą jej bazy przed potworami oraz graczami.
16. System wierzchowców, czyli przykładowo mamy konia, którego trzeba karmić oraz napajać. Pasek głodu oraz statystyki konia.
17. Magia, czyli specjalne runy, zwoje, amulety, które bardzo ciężko zdobyć, ponieważ dają sporą przewagę nad innymi graczami.
18. Pożywienie, które otrzymujemy po zabiciu większości stworzeń, czyli np. mięso z wieśniaków, owiec, nietoperzy.

Drop ze stone:

surowiec | normalny | fortune 1 | fortune 2 | fortune 3

diament | 0.6 | 0.7 | 0.8 | 0.9
emerald | 0.3 | 0.4 | 0.5 | 0.6
żelazo | 1.0 | 1.1 | 1.2 | 1.3
złoto | 0.7 | 0.8 | 0.9 | 1.0
lapis | 0.3 | 0.4 | 0.5 | 0.6
exp | 10 | 20 | 30 | 40

Drop z łowienia:

tajemnicza butelka 0.4
skrzynia pirata 0.3
skrzynia bosmana 0.2

klucz pirata 0.3
klucz bosmana 0.2

Drop z tajemniczej butelki:
lapis - 50%
diament - 50%
emerald - 50%
złoto - 50%
żelazo - 50%

Drop ze skrzyni pirata:
3 lapisy - 50%
3 diamenty - 50%
3 emeraldy - 50%
3 złota - 50%
3 żelaza - 50%

Drop ze skrzyni bosmana:
5 lapisów - 50%
5 diamentów - 50%
5 emeraldów - 50%
5 złota - 50%
5 żelaza - 50%

Biomy:
- biom piaskowo-dirtowy z małymi drzewkami,
- biom ognisty (netherbrick, neterrack, ogień, soulsand, lava, drzewa obsydian glowstone),
- biom ogromne drzewa (ogromne drzewa).

Komnaty:
- komnata smoka (enderdragon, odnawia się minuta po zabiciu smoka, a gracz, który zabije smoka, otrzymuje 20 diamentów, 20 emeraldów, 20 lapisu, 20 leveli expa, 3 koxy),
- komnata krolowej (cavespider, odnawia sie minuta po zabiciu cavespidera, a gracz, ktory zabije pajaka, otrzymuje 30 diamentow, 30 emeraldow, 30 lapisu, 30 leveli expa oraz 5 koxow),
- komnata golema (golem, odnawia sie minuta po zabiciu golema, a gracz, ktory zabije golema, otrzymuje 40 diamentow, 40 emeraldow, 40 lapisu, 40 level expa oraz 7 koxow).

WYKLUCZAMY END Z SERWERA, PONIEWAŻ ZAMIAST TEGO JEST KOMNATA SMOKA.

Wierze:
- pierwszy poziom zombie,
- drugi poziom pajaki,
- trzeci poziom szkielety,
- czwarty poziom cavespidery,
- piaty poziom pigzombie,
- szusty poziom blaze,
- siódmy poziom boss.

Skrzynia 1 poziom - drewno, skóra, jabłka, patyki.
Skrzynia 2 poziom - stone, cobblestone, jabłka, skóra, patyki
Skrzynia 3 poziom - stone, jabłka, żelazo, patyki, butelki.
Skrzynia 4 poziom - jabłka, złoto, patyki, butelki.
Skrzynia 5 poziom - diamenty, jablka, patyki, potki.
Skrzynia 6 poziom - emeraldy, zlote jablka, patyki, potki.
Skrzynia 7 poziom - lapisy, zlote jablka, patyki, potki.

Wyspy, na ktorych znajduja sie domki, a w domku jest mob spawner silnych zombie oraz skrzynia, w której mogą być:
- 3-5 diamentów (50%),
- 3-5 emeraldów (50%),
- 3-5 lapisu (50%),
- 5-7 złota (50%),
- 1-2 koxy (50%).

Misje:
1 misja - zabij 40 zombie i przynieś 1 diament (nagroda = 200 monet).
2 misja - zabij 40 pajaków i przynies 2 diamenty (nagroda = 300 monet).
3 misja - zabij 40 szkieletów i przynieś 3 diamenty (nagroda = 400 monet).
4 misja - zabij 40 cave spiderów i przynieś 4 diamenty (nagroda = 600 monet).
5 misja - przynies 10 emeraldow i 4 skrzynie pirata (nagroda = 700 monet).
6 misja - przynies 10 lapisu i 4 skrzynie bossmana (nagroda = 1000 monet).

Za zabicie gracza otrzymujemy 5 monet.

Za monety można kupić:
punkty do umiejętności,
punkty do statystyk gracza,
punkty do statystyk wierzchowca,
większy drop na określony czas,
podwójny przyrost monet za zabicie gracza,
zwoje (np. kula ognia).

Umiejętności:
- wytrzymałość (otrzymywanie obrażeń),
- siła (zadawanie obrażeń),
- zręczność (bieganie i skakanie).

Czary:
- kula ognia (zwój),
- kula lodu (zwój),
- teleportacja (zwój),
- wybuch (zwój),
- resp 5 zombie (zwój).

Gildie:
- możliwość zakładania po zapłaceniu (10 diamentów, 10 emeraldów, 10 lapisu, 10 pereł endermana, 200 monet).
- możliwość dołączania (2 diamenty),
- możliwość zapraszania,
- możliwość zwiększania cuboida gildii:
 - początkowy cuboid 20x20,
 - 25x25x100,
 - 30x30x100,
 - 35x35x100,
 - 40x40x100,
 - 45x45x100,
 - 50x50x100,
 - 55x55x100,
 - 60x60x100.
- możliwość usuwania gildii,
- ranking gildii oraz pvp.

Legendarny ekwipunek:
- emeraldowy miecz (2x lepszy niż diax),
- emeraldowy kilof (2x lepszy niż diax),
- emeraldowa lopata (2x lepszy niż diax),
- emeraldowa siekiera (2x lepszy niż diax),
- emeraldowa motyka (2x lepszy niż diax),
- emeraldowy helm (2x lepszy niż diax),
- emeraldowy napiersnik (2x lepszy niż diax),
- emeraldowe nogawice (2x lepszy niż diax),
- emeraldowe buty (2x lepszy niż diax).

Crafting rzeczy powyżej taki sam, jak ekwipunku diamentowego.

TNT WŁĄCZONE OD 12 DO 20.
KOMNATY WŁĄCZONE 24/7.
WIERZE RESPIĄ SIĘ CO 30 MINUT.

Sam komponowałem takie pomysły. Zezwalam na użycie moich pomysłów przez innych użytkowników. Zakaz kopiowania na inne fora.
Opublikowano

+ za pomysł.
- za to że bez modów raczej się nie obejdzie lub texturpack a co do modów, typowy gimbus nie pobierze praczki i jej nie będzie potrafił nawet zainstalować :)

Opublikowano

+ za pomysł.

- za to że bez modów raczej się nie obejdzie lub texturpack a co do modów, typowy gimbus nie pobierze praczki i jej nie będzie potrafił nawet zainstalować :)

Obejdzie się bez texturepack'ów oraz modów. Konsultowałem się z dobrym programistą i potwierdził.

Pomyślałem o wszystkim. Sam nie jestem zwolennikiem texturepack'ów oraz modyfikacji.

Opublikowano

Bardzo ciekawy i interesujący pomysł. Mam pytanie na jakiej wersji stanie serwer? Mam również nadzieje że nie jesteś kolejnym zwolennikiem "powrotu do przeszłości" ?

reklama.png

Opublikowano

Pomysł fajnie się zapowiadający choć nie wiem dlaczego podchodzi mi on pod system RPG, ale pamiętaj ja się już wyuczyłem na błędach,

Powód? Proszę bardzo:

Jeżeli gracz czegoś nie rozumie po prostu tego się nie tyka lub z tego w ogólnie nie korzysta ,

PAMIĘTAJ! Dobry poradnik na start gry to podstawa!

Niech będzie w nim zawarte wszystko czego potrzebuje gracz do kompletnej rozgrywki ;)

Tak jak mówiłem, pomysł chwale i czekam na rezultaty ;)

~Pozdrawiam całą ekipę techniczną :)

XUQQ6QZ.png

Opublikowano

Bardzo ciekawy i interesujący pomysł. Mam pytanie na jakiej wersji stanie serwer? Mam również nadzieje że nie jesteś kolejnym zwolennikiem "powrotu do przeszłości" ?

Żaden serwer nie powstanie. Pomysły udostępniłem dla Was, abyście mogli z nich skorzystać i zrobić coś fajnego, oczywiście wszystko w swojej mocy. 

Pomysł fajnie się zapowiadający choć nie wiem dlaczego podchodzi mi on pod system RPG, ale pamiętaj ja się już wyuczyłem na błędach,

Powód? Proszę bardzo:

Jeżeli gracz czegoś nie rozumie po prostu tego się nie tyka lub z tego w ogólnie nie korzysta ,

PAMIĘTAJ! Dobry poradnik na start gry to podstawa!

Niech będzie w nim zawarte wszystko czego potrzebuje gracz do kompletnej rozgrywki ;)

Tak jak mówiłem, pomysł chwale i czekam na rezultaty ;)

~Pozdrawiam całą ekipę techniczną :)

To prawda, podchodzi on pod system RPG. Osobiście nie stawiałbym serwerów RPG, aczkolwiek jakaś dawka nie zaszkodzi, a wręcz polepszy byt gracza na serwerze.

Serwera żadnego nie stawiam. Co prawda, miałem taki zamiar, lecz z tego zrezygnowałem. Być może, gdy nadarzy się okazja oraz porządna ekipa, to wstąpię do jakiegoś projektu. Pozdrawiam.

Opublikowano

Super pomysł lecz żeby tych modyfikacji nie było zbyt wiele ponieważ będą lagować.

Do takiego czegoś nie są w ogóle potrzebne modyfikacje. Wystarczy umiejętność pisania każdego pluginu i można stworzyć takie rzeczy. :)

Opublikowano

Jak dla mnie pomysly mega! Leci +!

Wiedziałem, że komuś z pewnością się przydadzą, dlatego też je tutaj zamieściłem.

Pozdrawiam i życzę miłego korzystania. :)

Opublikowano

świetne pomysły pewnie sporo osób z tego będzie korzystać, props ode mnie

" skrzynia pirata 0.3

skrzynia bosmana 0.2

klucz pirata 0.3

klucz bosmana 0"

jak to zrobić są już jakieś gotowe pluginy?

Opublikowano

Te pomysły to zupełnia porażka. Pełno takich pomysłów jest co jeden i to lepszy wiec nic nowego nie powiedziales.

Może i są lepsze pomysły, lecz mało kto z nich korzysta. To są już gotowe pomysły na serwer. Osobiście uważam, że przydadzą się one wielu osobom. Trochę dziwne, aby nie postawić własnego serwera, tylko dawać komuś całkowicie nowe pomysły, z których można nieźle zarobić. :)

Opublikowano

@Tesain

Pomysły dobre. Mogę powiedzieć że chciałbym stworzyć taki serwer, albo mniej więcej taki. Bo bez magi, a raczej takie typowe średniowiecze.

Tylko jak zwykle technika to z świecą szukać, bo serwer postawić to jedno, a znaleźć dobrego technika to drugie...

Opublikowano

@Tesain Pomysły dobre. Mogę powiedzieć że chciałbym stworzyć taki serwer, albo mniej więcej taki. Bo bez magi, a raczej takie typowe średniowiecze. Tylko jak zwykle technika to z świecą szukać, bo serwer postawić to jedno, a znaleźć dobrego technika to drugie...

Dlatego warto nauczyć się samemu programować w Javie. :)

• 3 tygodnie później...
  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano

pomysly sa dobre. to co napisales tutaj a przedewszystkim systemy do serwera RPG to napisalem podobny plugin do swojego serwera, w ciagu 8 miesiecy. trudno i dlugo ale bylo warto.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...