Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Absolute Duo

Senchi

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Absolute_Duo_Char.jpg

Typ widowni: Ecchi
Gatunek: Akcja, Romans
Tematyka: Szkolne życie, Harem, Supernatural
Rok produkcji: 2015
Status: Emitowane
Odcinki: ?
Klasyfikacja wiekowa: +16

Zwiastun:

https://www.youtube.com/watch?v=oww10tg1--U

Link:

http://anime-odcinki.pl/articles.php?article_id=774

Opis:

Po tragedii jaka go spotkała, Tooru, szuka zemsty. W tym celu chce zdobyć specjalną broń zwaną „Blask”. By to osiągnąć musi dołączyć do nietypowej Akademii Sztuk Walki Kouryou. Jednak na już na samym początku Tooru musi stawić czoła nieoczekiwanym problemom. Jego broń okazuje się być tarczą, a dodatkowo już na samym początku zostaje związany z tajemniczą dziewczyną ze Skandynawii… 

Oglądacie? Jakie macie opinię na temat tego anime?

exKidMod 4Story | Redaktor 4Story

Lord Phoenix | The Phoenix | Falem

Opublikowano

Powiem tak,

po pierwszym epie NIE wygląda na to, że zjebią tą serię tak jak zjebali Seirei Tsukai no Blade Dance. A to już DUŻY plus. W końcu bardziej normalne zachowania, animacja i dynamika walk (przynajmniej opening tak nam mówi..). Miejmy więc nadzieję, że będzie temu bliżej poziomem do novelki niż do gniotu, albo będzie klapa.

Plusem (lub też minusem!) jest również duo seiyuu które podkładały głos Asunie&Kirito w sao~ hsuahasuhsu

Opublikowano

Oglądałem pierwszy odcinek i dość fajnie się to prezentuje mam nadzieję ,że fabuła będzie fajna i ,że główny bohater okaże się jednym z najsilniejszych postaci chociaż ma tarczę xD Również fajne poczucie humoru. Na koniec tak jak napisał UP Podkład głosowy z Sao :>

Opublikowano

Komedia + walka - to co lubie :) 

Pierwszy odcinek odkrywa nam już pewne podstawy, takie jak dokladnosc i wygodna dla oka kreska, wszystko dobrze zanimowane, dynamicznosc walk + ladne dziewczynki :D

Bede sledzil na biezaco. 

Opublikowano

Historia ujdzie; motyw z tym płomieniem ciekawy, ale reszta? Sztamp po całości: jedna cycata tępa dzida, jeden mądry, jeden ciapa, mały harem oraz prawie goła nauczycielka. Docelowym odbiorcą są chyba dzieci... Lub nerdowie. Pytanie, czy ryzykować i oglądać tę bzdurę, czy ryzykować przyznaniem się, że widziało się coś takiego. Szkoda, że prawie cały sezon taki będzie...

Opublikowano

Mi się osobiście podoba,a przynajmniej po pierwszym odcinku....podoba mi się motyw Płomieni-fajny pomysł..Opening jakiś taki średni [7/10],ale Ending jest na 2-im miejscu w mojej ,,kolekcji,, Ending`ów....Główny bohater zły nie jest za to bardzo podoba mi się Julie :ninja: I jeszcze ta ,,porąbana,, szkoła-elegancko wymyślone..teraz tylko się modlić by to wszystko się dobrze utrzymało... 

nh766_44609_black_rock_shooter_czarne_wl

Those nostalgic memories,the times where we are simply had fun !

​     ​

Opublikowano

Według mnie całkiem fajnie się anime prezentuje ale po 1 odcinku dużo raczej nie można powiedzieć. Głos głównego bohatera ( Kirito z SAO, Sory z NGNL, Lubbocka z Akame ga Kill!, Arata z Trinity Seven, Freeda z High School DxD, Sorata z Sakurasou no Pet na Kanojo. Bardzo znany aktor. Też zauważyliście że obsadzają go praktycznie do samych ecchi, haremów, komedii itp.? :D ... chociaż może mi się tylko zdawać)

Walki tak źle nie wyglądają ( Nie ma to jak rozpętać *wojnę* już na samym początku bez zbędnego pitolenia ) fabuła na pierwszy rzut oka w porządku, niektóre momenty śmieszne.  Pożyjemy, zobaczymy.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...