Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Indonesian Airlines.

DesoPL

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ostatnio miałem dość zajadłą dyskusje z bratem na temat tych trzech zaginięć samolotów rok temu w regionach Indonezji etc.

Brat twierdzi, że niby to nowy trójkąt bermudzki jest, a ja uważam że jest kilka opcji ku tym tajemniczym zaginięciom np. Porwanie, awaria etc.

Jak waszym zdaniem?

Opublikowano

Ja gdzieś czytałem, że na pokładach owych samolotów leci np. paru złodziei, samolot przejmują, załogę wraz z pasażerami mordują, a dobytek dzielą między sobą, na tajemniczym lotnisku... Opcja absurdalna, ale jedna z wielu możliwych, a ów trójkąt wg mnie to tylko legenda, bo w sumie... katastrofa z 1945 kilku samolotów i zaraz, że obcy, że klątwa, że nie wiadomo co... (chociaż legenda sięga datą o wiele wcześniej). Kto wie może po prostu grasują tam dobrze zorganizowani złodzieje i wykorzystują ów mit do swoich celów.

Opublikowano

Sprawa była zatuszowana szybko  pierwszym zaginięciem samolotu, moim zdaniem musiał coś wieść wartościowego, pasażerowie w tym przypadku byli zbędnym bagażem, w dodatku świadków się pozbywa w takich przypadkach, samolot który ma wyłączony gps to jest dziwne, że w ogóle można go wyłączyć, w takim razie po co ? są tak konstruowane ? w dodatku nadajników jest wiele, sama czarna skrzynka może nadawać sygnał przez 2 tygodnie, lecz w tych rejonach gdzie on zanikł, nikt nic nie znalazł, moim zdaniem to już musiało być wcześniej ukartowane, i to nie tylko samolot był w to zamieszany. 

Opublikowano

Jeszcze lepsza jest sprawa z 1881 (czy coś koło tego) w tym roku zaginął, na którym płynęło ok. 300 osób. Nie odnaleziono ani statku, ani ludzi, co wg. mnie jest jeszcze bardziej dziwne.

Opublikowano

Jeszcze lepsza jest sprawa z 1881 (czy coś koło tego) w tym roku zaginął, na którym płynęło ok. 300 osób. Nie odnaleziono ani statku, ani ludzi, co wg. mnie jest jeszcze bardziej dziwne.

Zalatuje mi tu Titaniciem jak nic. :P

Ale gdyby w przypadku tego pierwszego, rzeczywiście było coś cennego... To samolot byłby celem porywaczy a tak to ani widu ani słychu.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...