Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Zbugowane pety i NaN - ciąg dalszy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

http://www.mpcforum.pl/topic/1344316-zbugowane-pety-nan/

Nie mogę odpowiedzieć w tym temacie, wyskakuje SQL ERROR więc zakładam nowy, bo nie dowiedziałem się tego co było mi potrzebne.

Nie chodzi mi o rozwiązanie problemu, bo już je mam, chodzi mi raczej o samą wartość, która powoduje to bugowanie się PŻ. Po wpisaniu "nan" otrzymujemy HP na poziomie -243543.... Pytanie jak zrobić, żeby ta wartość była na plus? Staram się dowiedzieć tego dla uspokojenia własnej ciekawości. Oczywiście "naj" za rozwiązanie i serdeczne "dziękuję".

Proszę o pomoc. :)

Opublikowano

NaN to deklaracja liczby która... jakby to najprościej w świecie wytłumaczyć... liczba która nie istnieje. Taka, której nie możesz zapisać typu nieskończoność lub pierwiastek z liczby ujemnej (który teoretycznie nie istnieje). Ta wartość została wprowadzona po to, by móc zadeklarować warunek negujący nieoczekiwaną wartość, by uniknąć błędu w kodzie spowodowanego prawami matematyki.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...