Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Wypakowywanie Tekstur I Modeli...

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam...

Przeszukałem dziś internet... pościągałem różne programy (l2utxfixer, l2decrypt, umodel, UTPT, SkelEditor, WOTgrealExporter)...

Naczytałem się poradników... Jednak nie udało mi się wypakować plików .ukx i .utx...

Proszę o wytłumaczenie, jak rozpakować te pliki i wgrać do programu graficznego ( 3DS Max 2010, Photoshop cs4)...

Jeszcze raz dotknij mojej sygny...

1646212_2_12.png

Opublikowano

Ściągnij program dragon unpacker tylko nie wszystkie utxy wypakujesz dawno nie zajmowałem się szczerze wypakowywaniem utxow ale jak robiłem to to tylko tym programem mi to szlo.Program jest zbyt prosty by wytlumaczyc touriale znajdziesz na google.pl

chaotic.jpg
Opublikowano

Robixs...

Dzięki za odpowiedź, ale nie dało rady... =)

Ogólnie modele już umiem wyciągać, ale jeszcze tekstury...

Jakieś wygięte itd. zamiast mieczy...

Używam l2utxfixer, a potem UTPT... Ładują mi się pliki, ale albo mi jakiś błąd wyskakuje, albo uda mi się ściągnąć, ale są jakieś zniekształcone :/...

Proszę o dalszą pomoc... =D

Tut z którego korzystam:

To jest ukryta treść, proszę

Modku to nie jest reklama innego forum! Pozdrawiam... =p

1646212_2_12.png

Opublikowano

dopiero co wróciłem z trasy zaraz zacznę patrzeć co było nie tak w twoim rozpakowywaniu tekstur by nie nabijać za dużej ilości postów łap gg 1875676 jak wiadomo niestety ale nie liczę na rankingi postów jak coś mówić to mówić na temat i konkretnie.

Na kliencie interlude rozpakowywanie wychodzi 100% link http://sourceforge.net/projects/dragonunpacker/files/Dragon%20UnPACKer/Stable%20releases/5.4.0a%20Degei/dup540adegei-setup.exe/download

Uważnie czytajcie końcówki nie mylcie formatów :) to ze na początku pisze utx nic może nie znaczyć ważna jest końcówka

problem był tego typu ze tekstury te były w formacie dds a nie utx zalecam http://www.dsabstraction.com/dds_converter.htm

chaotic.jpg
Opublikowano

@Robixs:

Dzięki za pomoc...

Na Lineage 2 Gracia Final są duże problemy z wypakowaniem tekstur...

Pozdrawiam...

Można zamknąć...

1646212_2_12.png

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...