Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Harassment

harciasty4

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemanko, oto pytanie dla was: jakie wyzwiska są banable? Raportowałem wiele osób za różne wyzwiska i wulgaryzmy, jednak admini forum nexon'a mają to gdzieś i czasem kogoś zbanują a resztę- nie. 

Opublikowano

F**K 

sa reporty za to widziałem ze skrinami najlepiej to wychodzi i to jest pewniak

smite-SkoczekPL , Drejk

Combat Arms-Baxiu11

2i03s51.png

Opublikowano

Nie dziw się jak wysyłasz sam raport. Jeśli w ogóle kogoś raportujesz, to musisz mieć dowód. Czyli screen z ujawnionym Nickiem i wyrazem, zdaniem.

Np. Fu** bitc* itp. Które sam Nexon cenzuruje.

Jednak najpewniejszy ban jest za obrazę, na tle rasowym, kulturowym :)

Coś w stylu:

Shut up Little polish bit*h

I fuc*ed your mom.

I takie podobne :D ale najważniejszy screen, bez tego nic nie zrobisz.

Oczekujesz ode mnie odpowiedzi? Wpisz: @rob99ert w poście, a się odezwę.

281sztz.jpg

Opublikowano

Zawsze mam ss :D i raportuje z generatorem więc umiem to robić,

chodzi mi o dokładnie za jakie wyzwiska i wulgaryzmy można dostać bana.

Wiem, że pewniakiem są:
- fu*k
- bit*h

A co z:
- idiot (np. jeśli się powiela dużo razy przez gracza do nie jednego odbiorcy)?
- noob, nap, nop, n00b itp. ?
- shut up
- stupid

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Z doświadczenie wiem że jak admin widzi harassment to część raportów olewa.

Dajmy na to że wystawiasz 5 raportów za F**k

2 gości dostanie bana, a 3 nie.

Ja robiłem tak, że jak ktoś naprawdę wkurzył mnie harassmentem, a nie dostał bana przez miesiąc to pisałem w tym samym temacie coś w stylu

" Seriously? Clear harassment and no ban? "

To zazwyczaj pomagało i taka osoba była banowana :)

Tutaj masz wszystkie moje raporty:

http://forum.nexoneu.com/search.php?searchid=2837803

ExMod CA -> ban za nic na koncie Pba

76561198030011137.png

Opublikowano

Nic tylko byście ludzi zgłaszali za takie pierdoły, nie macie innych ciekawych zajęć w tym czasie? Mi by się nie chciało wyręczać administratorów combata i to jeszcze za darmo... Dziwnym wydaje mi się zgłoszenie kogoś za hacki a co dopiero za takie gówno, płynie w was donosicielska krew panowie, powodzenia oby, tak dalej.

ja wciagałem kakao xD ale szału nie było ;p

Opublikowano

@Arg0oS Dokładnie. Poza tym zbanujesz jednego, a 100 kolejnych łamiących zasady dojdzie do gry w czasie w którym będziesz wysyłał tego reporta. Jaki tu sens? Tracisz cenny czas, a przecież ktoś może Cię w tym wyręczyć - bo osoba które klnie i wyzywa ma to już w nawyku, wystarczy tylko poczekać aż komuś zachce się reportować.

Banowane jest wszystko co podchodzi pod dyskryminację, wyzywanie Twojego kraju, rodziny, czy podszywanie się pod nexona..

np. grając dzisiaj eli pro jeden koleś wołał:

'israel free the (jakieś tam miasto)

kick all israel, they're enemy'

beka była z typa:D

za samo 'fk' to nawet nie wiem czy jest ban - jeśli jest to równie dobrze możesz kogoś zbanować gdy pisze na chacie " a fk/ afk/ a f k " co nie? to byłoby za łatwe. Fk kraj/ fk nick to już pewniaczek

No z polskich słów samo 'k...a' też nie wiem czy jest banowane, ale jak powiesz 'ty k...o' to już inna sprawa. To samo z 'p.....e cie' i podobnymi.

Podszywanie to wiadomo, cokolwiek wypowiedziane w imieniu nexona może zostać obrócone przeciwko Tobie.. =D

Opublikowano

Chyba po to są te harassmenty żeby raportować innych bo ja nie należę do ludzi, którzy dzień i noc poświęcają tej grze i nie mam przy tym 10-13 lat więc wymagam tej kultury i szacunku, po to aby miło spędzić czas. Polskie "ku**a" jest banowane i inne odniesienia do tego słowa też, chociaż (tak myślę) nie każdy admin da za to bana bo im się nie chce sprawdzać... 

Nic tylko byście ludzi zgłaszali za takie pierdoły, nie macie innych ciekawych zajęć w tym czasie? Mi by się nie chciało wyręczać administratorów combata i to jeszcze za darmo... Dziwnym wydaje mi się zgłoszenie kogoś za hacki a co dopiero za takie gówno, płynie w was donosicielska krew panowie, powodzenia oby, tak dalej.

Jeśli kolego lubisz taka zjeba** grę to zapraszam na metina ;] to nie jest donosicielstwo tylko przejaw kultury osobistej każdego z nas, no w sumie nie każdego bo zależy jak cię wychowają rodzice.

Opublikowano

@harciasty4 czy przejawem kultury jest raportowanie innych graczy? Przejawem kultury jest nieużywanie wulgaryzmów. Zresztą nexon ma listę zakazanych słów i je cenzuruje w grze. Jeśli napiszę np. fk harciasty4 to znaczy że cię obraziłem? Ty możesz tak to postrzegać ale ja się odwołam mówiąc iż zestawienie tych dwóch liter nie jest wulgaryzmem, równie dobrze pod tym skrótem mógł się kryć np. "free kill" czy coś podobnego.

@topic 

Gra jest rywalizacją tak samo jak np. piłka nożna, czasami na boisku słyszę więcej wyzwisk niż w grze, rywalizacja budzi emocje, ogarnijcie się i nie zwracajcie po prostu na to uwagi. Tak w ogóle to harassmenty zostały stworzone po to aby raportować ludzi którzy grożą ci śmiercią, lub twojej rodzinie albo grożą iż zrobią ci krzywdę w realnym świecie. Jeśli ktoś mnie wyzywa w grze, mam to w d***e, w ogóle na to uwagi nie zwracam bo co mi to da.

Opublikowano

Możesz patrzeć na te wulgaryzmy jak chcesz, mnie po prostu denerwują i zniechęcają do gry więc jest ta funkcja "report" PO TO ABYŚMY REAGOWALI na te słowa/zestawienia słów. Jakbym grał w chlewie gdzie każdy płacze, spamuje i wyzywa lub używa wulgaryzmów, to ta gra nie przyniosłaby żadnych zysków twórcom i innym zwolennikom kulturalnej zabawy odechciałoby się w nią grać, możesz to w końcu zrozumieć? I nie tylko jeśli ludzie ci grożą lub twojej rodzinie.

Btw. nie wiem po co się odniosłeś do rywalizacji, to chyba jest oczywiste.

Opublikowano

Przecież ta gra opływa w płaczu spamie i wulgaryzmach. Przynajmniej taką ją zapamiętałem, dobra nie ma po co prowadzić tej dyskusji, ja wyraziłem swoje zdanie tylko, róbcie jak chcecie ale według mnie jest to bezcelowe.

Re Btw. skoro jest to dla ciebie oczywiste to dlaczego te wulgaryzmy tak cię rażą po oczach. 

Poza tym Nexon ocenzurował te które uważa za wysoko obraźliwe i chyba nie ma już żadnych możliwych do napisania.

Opublikowano

Rada: Room name No QQ

I jedziesz. Tylko nie jestem pewien czy to 'no qq' nie podchodzi pod abuse..

Ale generalnie jak ktoś jest aż tak nachalny to wystarczy z pokoju wyjebać i problem też rozwiązany.

Opublikowano

Przecież ta gra opływa w płaczu spamie i wulgaryzmach. Przynajmniej taką ją zapamiętałem, dobra nie ma po co prowadzić tej dyskusji, ja wyraziłem swoje zdanie tylko, róbcie jak chcecie ale według mnie jest to bezcelowe.

Re Btw. skoro jest to dla ciebie oczywiste to dlaczego te wulgaryzmy tak cię rażą po oczach. 

Poza tym Nexon ocenzurował te które uważa za wysoko obraźliwe i chyba nie ma już żadnych możliwych do napisania.

Btw. "to chyba jest oczywiste" - chodziło mi o rywalizację, nie jest ciężko czytać ze zrozumieniem ;] 

Tak są jeszcze inne wulgaryzmy możliwe do napisania.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...