Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Rozstrzygnięte]Settlers

Aysein

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Do tej pory się dziwie, że jeszcze nie ma takiego działu. Może by tak dodać? :D Gra bardzo znana i ciekawa, właśnie gram w wersję thesettlersonline ale jak patrze to jest ich chyba 7 części, na pewno wielu z was w nią grało.

Opis czwartej części:

The Settlers 4 to kolejna część kultowej sagi i tak samo jak poprzednie jest grą strategiczno- ekonomiczną wymagającą myślenia. Sama gra ma bardzo ciekawą szatę graficzną odróżniającą się od poprzednich części, jednak bardzo rycerz.gifprzypomina swoja starszą siostrę – cześć 3 pod względem budowania i ukształtowania terenu. Są odróżniające się od siebie ludziki(w każdej rasie), jest wiele animacji. Gdy budujemy, dajmy na to pracownie płatnerza to widać wszystko wyraźnie, jak wykonuje oręż abyśmy mogli zrobić żołnierza więcej.
Są 3 główne rasy. Standardowi rzymianie nigdy nie odstępujący od gry, majowie – starzy mieszkańcy Jukatanu, którzy są równie zacięci w walce trojanie w dodatku oraz królowie mórz i oceanów – Wikingowie. Jest jeszcze jedna rasa o której nie wspomniałem... wielka armia ciemności dowodzona przez potężnego Morbusa – mroczne plemię. Ta ostatnia zasługuje na szczególną uwagę gdyż nie jest ona z żadnej strony podobna do rzymian majów trojan czy też wikingów. Niestety nie można nią grać. Mroczne plemię na mroczny.gifpoczątku gry może wydawać się nie do pokonania lecz to tylko pozory. Nie rozwijają praktycznie wcale swojej gospodarki tylko produkują wojsko i to w bardzo małych ilościach.
Komputer niestety w niektórych misjach ma bardzo niski iloraz inteligencji (hehe) no ale co poradzić... w końcu gry się robi po to żeby je przechodzić nieprawdaż? Jednak dla tych którzy sobie nie radzą sporządzimy kolejny dział pod tytułem taktyki obrony i ataku, gdzie napiszemy sposoby ofensywne i defensywne oraz każdy będzie mógł dodać coś od siebie.

źródło settlers.sztab.com

1799214206325761134111.jpg

9822614206325761134111.jpg

// Szkoda że nie ma tu starszych ludzi, bo średnia wieku graczy tej gry jest na prawde spora i by może poparli zdanie.. :D

Admin Cienia
Opublikowano

Nie widywałem wielu tematów dotyczących tej gry, mimo że jest znana. Neutral z przychylnością na nie.

1294477714-U1.png

Opublikowano

Nie widywałem wielu tematów dotyczących tej gry, mimo że jest znana. Neutral z przychylnością na nie.

Tak dokładnie nie widać tematów z tej gry, jakoś nie widzę tego działu. Jestem na NIE.

Opublikowano

Gra jest popularna i ciekawa, ale nie ma co na jej temat pisać.­

Nawet nie masz pojęci ile rzeczy jest do pisania, 7 wersji gry (może więcej nie wiem dokładnie) masa zadań w grze które nie są wiadome dla wszystkich, dyskusje, poradniki itd.. :D

Opublikowano

Na testowy zawsze można spróbować 

Chcesz abym przeczytał twojego posta dodaj mój nick ;)

Szukam pracy­

9704614430021861204355.png

• 2 tygodnie później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...