Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Strasznie mulący Cabal i nie tylko

Aerosik

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, mam spory problem z Cabalem. Gdy włączam grę to zaczyna zamulać mi cały komputer włącznie z grą. Dokładnie to wygląda tak że jak się zaloguję do gry i jestem w wyborze postaci to animacja np mojego chara normalnie się rusza a już jak chcę kliknąć na potwierdzenie wyboru i wejście do gry to muszę poczekać. Tak samo mam z wpisywaniem passów, gdy wpiszę login to muszę poczekać aż pojawią się litery, gdy zminimalizuję to wszystko też zaczyna mulić ale tak samo jak w Cabalu. Jak wchodzę w menadżera zadań i chcę poszukać procesu z grą to nawet jej nie widzę.

Postarałem się opisać mój problem jak najdokładniej, może ktoś już miał kiedyś z tym problem i mógłby mi w tym pomóc.

Komputer mam dobry wychodzący zza rekomendowanych wymagań więc to nie jego wina, wirusa raczej też nie mam bo skanowałem dysk, co umożliwiło mi zalogowanie się do gry bo miałem problem z GameGuardem.

Z góry dziękuję za pomoc i pozdrawiam :)

Opublikowano

Udało mi się to naprawić, z tego co widzę to winowajcą był kochany GameGuard. Przypadkowo natknąłem się na programy które kolidują z owym programem, w moim przypadku to program od Logitech ale nie ten podany na liście, najlepsze jest to że jest mi on potrzebny bo poprawnego działania słuchawek :)

Lista programów niekompatybilnych z GameGuardem. Mam nadzieje że pomogę osobom mającym ten sam problem. Temat jest do zamknięcia.

ATI Tray Tools 
Ashampoo Magical Defrag 
AutoHotkey 
Avast! 
AVG Anti-Virus 
cFosSpeed 
Cheat Engine 
Eclipse 
EZ Macros 
F-Secure Blacklight 
Filezilla 
Freenet 
KasperSky 
Logitech G-series Keyboard Profiler 
LogMeIn 
Mal Updater 
Media Player Classic 
MSN/Live Plus 
a-squared Anti-Malware*Motherboard Monitor 
NetLimiter 
Norton 
Ollydbg 
OneCare 
Outpost Firewall Pro 
Panda Internet Secuiry 2008 
Process Explorer 
Proxifier, ProxyCap, Aventail Connect and probably any SOCKS tunelling software 
PunkBuster 
Razer 
SetPoint 
Sidebar (Vista) 
Steam 
SpeedFan 
Synergy 1.2.8 - 1.3.1 
The Core Media Player 
TokyoShot Screenshotter 
Tsearch 
VNC 
Vue Series Rendering Software 
WhatPulse 
Windows Sidebar 
WPE Pro 
Xpadder 
Yahoo Widgets 
Zboard

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...