Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Mocne grzanie laptopa i problem z grami

JeyZ

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, mam pewien bardzo męczący mnie problem z laptopem. Otóż od kilku miesięcy, bodajże od 2-6 laptop strasznie się nagrzewa, jest cały gorący kiedy gram np. w Battlefield 4.

Zapomniałem o specyfikacji:

Intel Pentium B980 2x 2.4ghz

Radeon 7670M 1gb , ale po zainstalowaniu najnowszych sterów wyświetla mi się, że mam HD7600M series (2 problem, również prosze o pomoc)

4gb ram

No więc laptopa mam od początku lipca zeszłego roku i w grudniu 2013 dostałem bf4 i działał mi na średnich w 40fps, a teraz na niskich mam zaledwie 25fps. 

Okurzałem go jedynie odkurzaczem przy wentylacji. Grzeje sie tak mocno, że nie da sie dotknąć wentylatora.

Proszę o pomoc, bo naprawdę chciałbym normalnie grać.

A i laptop to HP Pavilion g7. 

Opublikowano

Co do temperatur, należałoby rozkręcić go i wyczyścić układ chłodzenia, bo pewnie zebrało się tam dużo kurzu i zmienić pasty termoprzewodzące.

Co do karty, sterowniki są zainstalowane od Twojego konkretnego modelu ? Najlepiej pobrać ze strony producenta.

53617914622311377282.png

Sygnatura by KarMixx

Opublikowano

nie ma żadnego błędu , brak tylko czytania ze zrozumieniem że sterowniki są dla danej serii kart graficznych czyli są dobre

setki razy powtarzane ze laptop nie nadaje się do gier mimo że działają na nim bez problemów. nie posiadają odpowiedniego układu chłodzenia.

na raz chłodzony jest procesor i grafika zbyt małym wentylatorem, dlatego takie grzanie. czyszczenie układu chłodzenia pomaga tylko na chwilę.

załatw sobie podkładkę chłodzącą bo grzanie dla modeli DV7 to normalna rzecz przy dużym obciążeniu

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

licznik-54-96732-stat.png

Opublikowano

Co do temperatur, należałoby rozkręcić go i wyczyścić układ chłodzenia, bo pewnie zebrało się tam dużo kurzu i zmienić pasty termoprzewodzące.

Co do karty, sterowniki są zainstalowane od Twojego konkretnego modelu ? Najlepiej pobrać ze strony producenta.

Mam pobrane z strony AMD.

nie ma żadnego błędu , brak tylko czytania ze zrozumieniem że sterowniki są dla danej serii kart graficznych czyli są dobre

setki razy powtarzane ze laptop nie nadaje się do gier mimo że działają na nim bez problemów. nie posiadają odpowiedniego układu chłodzenia.

na raz chłodzony jest procesor i grafika zbyt małym wentylatorem, dlatego takie grzanie. czyszczenie układu chłodzenia pomaga tylko na chwilę.

załatw sobie podkładkę chłodzącą bo grzanie dla modeli DV7 to normalna rzecz przy dużym obciążeniu

Wcześniej kiedy grałem w BF4 laptop nie grzał się prawie wcale, był chłodny. 

Opublikowano

No i sukces, sam rozwiązałeś swój problem! Graj na starych sterownikach, nowe są zbyt wydajne i robią piekarnik z laptopa

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

Opublikowano

Pobrałem sterowniki bezpośrednio dla HD 7670M, nie wiem czy je zainstalować, ponieważ mam obecnie zainstalowane dla rodziny HD7600M Series 14.2, a te pobrane są dla HD 7670M 14.9. 

Instalować te nowe?

Opublikowano

rób co chcesz,  nikt przecież za ciebie tego nie sprawdzi na twoim laptopie

zresztą czy to rodzina chipsetów  czy tylko dla chipsetu z rodziny to i tak  IDENTYCZNY STEROWNIK, co się wyświetla jako nazwa sterownika nie ma znaczenia,  bo to tylko wpis z nazwą ( zależy jaką nazwę programiści tam sobie wpisali i czy rozdzielili chipsety na osobne ID czy tylko grupy ID )  

jak ktoś potrafi to sobie tam napisze nawet  dupa wołowa i nadal to będzie ten sam sterownik co u setek osób  tylko inna nazwa

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

Opublikowano

Czyli to nic nie zmieni. Dzięki za pomoc, spróbuję go wyczyścić, radiator itd. nałożę pastę i kupię podkładkę, dzięki za pomoc no i mam nadzieję, że to pomoże.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...