Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Szukam] Skrypt bądź Plugin

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam szukam specjalnego skryptu bądź pluginu który po 30 (bądź innym czasie) usunie Gracza z bazy danych :)

Chodzi mi o to aby nie marnować miejsca w limicie plików na Hostingu i aby po 30 dniach bez logowania po prostu usuwało Graczowi konto jak i plik konfiguracyjny w Essentials

Myślałem o skrypcie który sprawdza wszystkich Gracza za pomocą komendy:

commnad /sprawdz:

[warunek sprawdzania czy gracz był online przez ostatnie 30 Dni]

execute console command "authme unregister %player%"

Coś takiego :)

TEMAT

Opublikowano

Piszę z telefonu, do tego nie pisałem skryptów pół roku. Z poziomu skryptu nie usuniesz plików w essenials, ręcznie byś musiał.

On join:

Add player to (gracze::*)

Set (ziemniak.%player%) to now

Command :

Triger?

Loop gracze::*):

Set (_czas) między ziemniak.%loop-value%) and now (sorry, nie pamiętam jak to zapisać i piszę z telefonu)

IF (_czas) is more than 30 days:

Remove Loop-value from (gracze::*)

Komendy usunięcia

Trochę niezgrabnie. Jeśli plugin oferuje usunięcie gracza komenda to powinno działać, jeśli nie to ręcznie musisz.

Nowy świetny serwer

RolePlay/FreeBuild/Survival/Creative!
http://www.mpcforum.pl/topic/1356506-worldtx4/

Opublikowano

@pablos11 po restarcie serwera dane gracza przepadną w sk, Pozdrawiam :).

Wypromuje twój serwer minecraft na mclista :)

* 1000 diamentów w niecałe 24h,

* Twoj serwer znajdzie sie na 1 stronie,

* Po wiecej informacji zapraszam na PW,

¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤

Opublikowano

Wg mnie najlepiej byłoby to zrobić na podstawie rankingu pvp podobne działanie ;)

Co 24h dodaje wszystkim graczom jacy są zarejestrowani offline i online +1 pkt

Jak Gracz wejdzie na server po np 7 dniach nie obecności zerują mu się wszystkie pkt czyli jak kogoś nie ma to co dzień dostaje +1 a jak wejdzie ma znów 0 pkt

i 1 raz dziennie sprawdza wszystkie pkt jeżeli ktoś ma ich już 30 authme go usuwa.

TEMAT

Opublikowano

Piszę z telefonu, do tego nie pisałem skryptów pół roku. Z poziomu skryptu nie usuniesz plików w essenials, ręcznie byś musiał.

On join:

Add player to (gracze::*)

Set (ziemniak.%player%) to now

Command :

Triger?

Loop gracze::*):

Set (_czas) między ziemniak.%loop-value%) and now (sorry, nie pamiętam jak to zapisać i piszę z telefonu)

IF (_czas) is more than 30 days:

Remove Loop-value from (gracze::*)

Komendy usunięcia

Trochę niezgrabnie. Jeśli plugin oferuje usunięcie gracza komenda to powinno działać, jeśli nie to ręcznie musisz.

Pliki serwera da się usuwać, tylko trzeba mieć wildskript.

Z powodu licznych hejtów w moją stronę, nie będę korzystał więcej z tego konta (prawdopodobnie z forum też). Haters gonna hate...

Opublikowano

@D4n100 Nie chce usuwać :p Essentials sam usunie swoje pliki jak tylko nastąpi wyrejestrowanie Gracza :p a komenda na unregister będzie właśnie w warunku if {czas.%Player%} is 30: wtedy będzie usuwanie gracza czyli unregister plugin AuthMe i Essentials zrobią reszte

TEMAT

Opublikowano

@D4n100 Nie chce usuwać :P Essentials sam usunie swoje pliki jak tylko nastąpi wyrejestrowanie Gracza :P a komenda na unregister będzie właśnie w warunku if {czas.%Player%} is 30: wtedy będzie usuwanie gracza czyli unregister plugin AuthMe i Essentials zrobią reszte

No widzisz, sam dałeś sobie radę :) jak będziesz potrzebował pomocy to pisz na PW, chętnie pomogę :P

Z powodu licznych hejtów w moją stronę, nie będę korzystał więcej z tego konta (prawdopodobnie z forum też). Haters gonna hate...

Opublikowano

@D4n100 Właśnie nie :D hehe

Mam problem bo skrypt wywala błąd że nie ma gracza w evencie 'every 24 hours: ' i nie wiem jak to zrobić

Ew. mogę dać 'wait 1440 minutes:'  i  'if {czas.%player%} is 43200: execute console command ...' tylko nwm czy sprawdzanie co tak krótki czsa nie zlaguje servera

TEMAT

Opublikowano

@D4n100 Właśnie nie :D hehe

Mam problem bo skrypt wywala błąd że nie ma gracza w evencie 'every 24 hours: ' i nie wiem jak to zrobić

Ew. mogę dać 'wait 1440 minutes:'  i  'if {czas.%player%} is 43200: execute console command ...' tylko nwm czy sprawdzanie co tak krótki czsa nie zlaguje servera

Podaj kod tutaj lub na pw.

Opublikowano

variables:

{czas.%player%} = 0

on first join:

set {czas.%player%} to 0

on join:

set {czas.%player%} to 0

every 1 day:

add 1 to {czas.%player%}

if {czas.%player%} is 30:

execute console command "authme unregister %player%}

broadcast "&7&lGracz&a&l %player% &7&lzostal wyrejestrowany z servera z powodu  nie logowanie sie od 30Dni"

A drugi mam taki:

variables:

{czas.%player%}

command /dodaj:

add 1 to { czas.%player%}

on join:

set {czas.%player%} to 0

every day:

if {czas.%player%} is 30:

execute console command "authme unregister %player%"

I mam błąd że w evencie "every 1 day / every day" nie ma gracza

TEMAT

Opublikowano

on join:

set {czas.%player%} to now

add player to {gracze::*}

every day:

loop {gracze::*):

set (_czas) to difference between {czas.%loop-value%} and now

if {_czas} is more than 30 days::

execute console command "authme unregister %loop-player%"

Znalazłem komendę /authme purge (dni) bardzo wygodna komenda do usuwanie, dzięki niej ten skrypt jest zbędny tak w sumie

Nowy świetny serwer

RolePlay/FreeBuild/Survival/Creative!
http://www.mpcforum.pl/topic/1356506-worldtx4/

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...