Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Jaki wybrać hosting?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam za 4 dni startuje mój server i nie jestem pewny na jaki Hosting go założyć ;/

Zanim ktoś coś głupiego napisze: Aktualnie mam server na EnderChest ale z racji że od 5 Dni nikt mi tam nie

odpisuje w sprawie błędów z BackUpem chce zmienić ten badziewny Hosting.

=======================================================================================

Tak więc oto server: http://www.mpcforum.pl/topic/1346474-zapowied%C5%BA-elementar-magic-craft/#entry11458146

Będzie na nim około 20/30 Pluginów + 15/25 skryptów które mają średnio po 200 linii.

Server ma obsługiwać 9 Ras/Grup Graczy z skryptów więc potrzebuje szybkiego servera

Który utrzyma takie obciążenie ;)

Map będzie około 4 max 5/6 nie więcej

10 Spawnów dla Graczy po 1 dla każdej rasy + dla nowego Gracza.

Pluginy są typu WorldEdit AuthMe itp żadne dodatki typu zamienianie się w moba :)

Skrypty są natomiast duże i rozbudowane każda rasa posiada osobny plik o wielkości do 200 linii

Potem dochodzą skrypty na unikalne bronie różdżki itp

Skrypty na losowanie nagród losowe TP oraz różnego rodzaju tekstowe o długości do 350 linii

Tak więc Hosting musi być naprawdę dobry szukam jak każdy jak najtańszej ceny z jak najlepszymi parametrami

ale z racji że miałem przez rok 1 server nie znam za dużo Hostingów i opinii o nich ;/

EnderChest nie ponieważ mam od 5 dni problem z FTP BackUp do którego nie mam dostępu (mimo że w umowie mam go mieć)

ale gada się trudno.

Nowy Server startuje 10.1.2015 więc szukam na szybko ofert ponieważ 8.1.2015 musi być

już przeniesiony żeby w razie czego skonfigurować pliki :)

Proszę o rozbudowane odpowiedzi oraz szczegółowe opisy ofert które chcecie mi polecić

Dostęp nie musi być ładny server ma działać a nie ładnie wyglądać na hostingu.

Szukam servera za który mogę dać 100 / 200 zł za 2/3 miesiące ponieważ potem jakoś

kasa się zbierze :)

Jeżeli ktoś chce odpowiadać w stylu "Pukawka jest dobra miałem tam" zgłaszam zaraz jako OFF TOPIC ponieważ

szukam opisu oferty a nie polecenia mi Hostingu ;)

Najlepiej jak będą to Hostingi które są na rynku już trochę myślę coś o 5/8 latach udostępniania serverów na

tym Hostingu niekoniecznie minecraft chce Hostingu z doświadczeniem ponieważ mam

spore Ambicje aby zrobić z tego servera jeden z lepszych a nie byle co na 1 miesiąc

Tak więc Hosting i oferta która da radę utrzymać 30 Pluginów

5 Map i 15 Skryptów oraz ok 50 Graczy

Za Oferty które mnie zaciekawią daje LIKE bez względu czy go kupie czy nie ;)

TEMAT

Opublikowano

­Craftserve.pl

Aktualnie mają bardzo dobrą ofertę na rynku. Za 30zł oferują Ci bardzo dobrą maszynę, nielimitowaną ilość slotów i pamięci ram. Koniecznie przeczytaj to:

1. Nielimitowana pamięć RAM
Każdy użytkownik dostaje tyle pamięci dla serwera ile może potrzebować. Specyfika Javy wymaga, aby podczas jej uruchomienia zawsze był określony limit dostępnej dla niej pamięci. Standardowo ustawiamy ten limit na 8192MB. Taka ilość pamięci wystarczy w przypadku większości dużych serwerów. Może zdarzyć się, że ktoś będzie potrzebował więcej pamięci np. z powodu dużej liczby równoległych światów na serwerze wraz z wieloma graczami. W takim przypadku, gdy serwer nie będzie poprawnie działał z powodu błędu "Out of Memory" to limit ten możemy stopniowo podnosić aż do 24 GB RAM. Liczba 24 GB (24576 MB) RAM to już nieosiągalny limit dla jednego poprawnie działającego serwera Minecraft.

2. Nielimitowana liczba slotów
Nie limitujemy liczby slotów, czyli liczby graczy, którzy jednocześnie mogą być zalogowani i grać na Twoim serwerze. Minecraft wymaga by był podany limit slotów przy starcie serwera, domyślnie ustawiamy tę wartość na 100. W ustawieniach serwera znajduje się suwak, którym można ustawić swoją własną liczbę slotów. Może być to oczywiście wartość mniejsza niż 100, maksymalna liczba to 300. 300 slotów to maksimum jakie jest w stanie utrzymać jedna instancja serwera Minecrafta z rozsądną grywalnością.

3. Dynamiczny CPU
Na start, każdy serwer dostaje minimum cały jeden rdzeń procesora Intel® Xeon®. Limit jest dynamicznie zwiększany w zależności od liczby graczy online na serwerze.

4. Limit plików i powierzchni dysku
Każdy serwer posiada limit 5 GB powierzchni dysku SSD oraz limit 5 tysięcy plików.

5. Przechowywanie danych
Pliki serwera Premium są przechowywane przez okres 45 dni od daty jego wygaśnięcia. Po tym czasie zostają one usunięte wraz z przydzielonym adresem IP oraz portem serwera.

5. Dostępne silniki i modyfikacje
Lista silników oraz gotowych paczek modyfikacji, które możesz ustawić na swoim serwerze, dostępna jest pod adresem https://craftserve.pl/enginesJeśli brakuje jakiegoś silnika lub paczki modyfikacji, którą chciałbyś użyć, skontaktuj się z nami (https://craftserve.pl/contact). Postaramy się dodać silnik, który potrzebujesz.

Wiem, że wydaje się być podejrzane, ale csrv to największy (i najstarszy) hosting w Polsce z bardzo dobrą opinią.

Opublikowano

­Craftserve.pl

Aktualnie mają bardzo dobrą ofertę na rynku. Za 30zł oferują Ci bardzo dobrą maszynę, nielimitowaną ilość slotów i pamięci ram. Koniecznie przeczytaj to:

1. Nielimitowana pamięć RAM

Każdy użytkownik dostaje tyle pamięci dla serwera ile może potrzebować. Specyfika Javy wymaga, aby podczas jej uruchomienia zawsze był określony limit dostępnej dla niej pamięci. Standardowo ustawiamy ten limit na 8192MB. Taka ilość pamięci wystarczy w przypadku większości dużych serwerów. Może zdarzyć się, że ktoś będzie potrzebował więcej pamięci np. z powodu dużej liczby równoległych światów na serwerze wraz z wieloma graczami. W takim przypadku, gdy serwer nie będzie poprawnie działał z powodu błędu "Out of Memory" to limit ten możemy stopniowo podnosić aż do 24 GB RAM. Liczba 24 GB (24576 MB) RAM to już nieosiągalny limit dla jednego poprawnie działającego serwera Minecraft.

2. Nielimitowana liczba slotów

Nie limitujemy liczby slotów, czyli liczby graczy, którzy jednocześnie mogą być zalogowani i grać na Twoim serwerze. Minecraft wymaga by był podany limit slotów przy starcie serwera, domyślnie ustawiamy tę wartość na 100. W ustawieniach serwera znajduje się suwak, którym można ustawić swoją własną liczbę slotów. Może być to oczywiście wartość mniejsza niż 100, maksymalna liczba to 300. 300 slotów to maksimum jakie jest w stanie utrzymać jedna instancja serwera Minecrafta z rozsądną grywalnością.

3. Dynamiczny CPU

Na start, każdy serwer dostaje minimum cały jeden rdzeń procesora Intel® Xeon®. Limit jest dynamicznie zwiększany w zależności od liczby graczy online na serwerze.

4. Limit plików i powierzchni dysku

Każdy serwer posiada limit 5 GB powierzchni dysku SSD oraz limit 5 tysięcy plików.

5. Przechowywanie danych

Pliki serwera Premium są przechowywane przez okres 45 dni od daty jego wygaśnięcia. Po tym czasie zostają one usunięte wraz z przydzielonym adresem IP oraz portem serwera.

5. Dostępne silniki i modyfikacje

Lista silników oraz gotowych paczek modyfikacji, które możesz ustawić na swoim serwerze, dostępna jest pod adresem https://craftserve.pl/enginesJeśli brakuje jakiegoś silnika lub paczki modyfikacji, którą chciałbyś użyć, skontaktuj się z nami (https://craftserve.pl/contact). Postaramy się dodać silnik, który potrzebujesz.

Wiem, że wydaje się być podejrzane, ale csrv to największy (i najstarszy) hosting w Polsce z bardzo dobrą opinią.

Shitserve? Fiberhost dużo lepszy.

Z powodu licznych hejtów w moją stronę, nie będę korzystał więcej z tego konta (prawdopodobnie z forum też). Haters gonna hate...

Opublikowano

Ja sam mam w Crafthost i tam polecam. Jak nie spasuje to Pukawka albo Lvlup. Sored też spoko.

Opublikowano

Ofertę właśnie testuje od 30 minut ;) mam wgrane wszystkie pliki które potrzebuję :) i sprawdzam jak działa server póki co zadowala mnie ten pomysł oraz jego szokująco niska cena :0

30 zł za 30Dni oraz takie możliwości to naprawdę dużo

Lecz ciekawi mnie jak to wygląda gdy server jest zapchany Graczami oraz pluginami lecz zdaje się że właśnie ten Hosting wybiorę przykładowo z tego że Administracja nie skłamała mówiąc No Limit dla ramu ale wypisała jego MAX którego nie mogę przekroczyć.

CPU jest dla mnie 1 najważniejszą rzeczą w Hostingu z racji tego że posiadam spore skrypty które cały czas coś liczą tworzą kontrolują i sprawdzają Gracza potrzebuje naprawdę dobrych procesorów Intel Xeon jest dobry jak i jego 6 rdzeni więc server w 90% jest idealny jeżeli Administracja pisze prawdę o tym że ramy zostaną zwiększone jak i procesor jeżeli osiągnę standardowy limit.

Jedyny problem to właśnie limit plików ;/ 5tys to bardzo mało z racji że moje wszystkie pliki prócz map mają już 300 należy dodać do tego potem Gracza który wejdzie na 5 minut i server mu się nie spodoba i już mam + 1 plik a takich Graczy nie brakuje

Lecz zgodnie z obietnicą informacje zostały mi dostarczone a nawet kilka o których nie wiedziałem :) Podziękował ładnie

Shitserve? Fiberhost dużo lepszy.

A jakieś info jaka oferta dobra maszyny oraz ich parametry ? jeżeli są dostępne

P.s CsRv póki co daje dobre osiągi mam go 30 minut z wszystkimi plikami (poza kilkoma skryptami na losowanie nagrody itp oraz 4 map) i spisuje się dobrze nie widzę lagów ani przerw w wysyłaniu danych muszę tylko załadować go botami aby sprawdzić wydajność podczas grania z realnymi Graczami

TEMAT

Opublikowano

P.s FiberHost na największym pakiecie nie spełnia moich wymagań + wierzę że nie dodadzą specjalnego pakietu specjalnie dla mnie + nie ufam nikomu kto gada no limit dla ramu ponieważ nikt nie da Ci no limit z racji tego że maszyny do serverów mają ograniczone kości ram więc dla 1 servera nikt nie da 2/3 maszyn żeby ciągły twój Hosting na którym masz no Limit

Póki co najlepiej pasuje mi CraftServe dobry panel oraz ping miejsce na dysku średnie jedyny - to ograniczenie ilości plików

TEMAT

Opublikowano

@pablos11 Podnieśliśmy limit plików do 10000 - zrestartuj serwer ;)

Oficjalny profil Craftserve.pl

Nie załatwiamy spraw na PW - piszcie do supportu za pomocą formularza na naszej stronie.

Wszystkie nasze serwery można testować przez 24h za darmo, bez żadnych zobowiązań i kombinacji - wystarczy utworzyć serwer.

Opublikowano

Ok Hosting wybrany :) Temat do zamknięcia

@Rayso. dzięki za podanie informacji o Hostingu :) wybiorę CraftServe ;) zobaczę jak będzie się układać server na tym Hostigu :)

Teraz tylko oficjalna reklama servera a jutro kupno pakietu na Crafcie :)

TEMAT

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...