Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Co sądzicie o tym pomyśle?

Grałbyś na takim serwerze?  

1 użytkownik zagłosował

1. 1. Grałbyś na takim serwerze?

• Tak!
    • Raczej tak.
      0
    • Raczej nie.
      0
    • Nie!
      0

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć! 

Kilka tematów wcześniej zapytałem was co mógłbym zrobić na serwerze PvP.

Otrzymałem kilka odpowiedzi i stworzyłem mały zarys tego jakby wyglądała rozgrywka. :)

Na serwerze będą poziomy.
Poziomy zdobywa się za punkty, które przyznawane są za zabicia i śmierci (zabicie +100pkt. śmierć -50pkt.),
za zabicia również zdobywa się monety (zabicie +10 monet), które będą serwerową walutą.
Co kilka poziomów otrzymujemy rangę (1-3 - Początkujący itd.).
Wraz ze zdobywaniem poziomów dostajemy dostęp do dodatkowych map, sklepów, przedmiotów.
Będzie można także walczyć na mapkach 1vs.1, 3vs.3, za których wygranie lub też przegranie otrzymuje się lub traci punkty.
Co jakiś czas odbywać się będą eventy (autoeventy?), za które możemy otrzymać większą ilość punktów.
Codziennie gracze dostaną questy, a gdy je wykonają dostaną oczywiście monety oraz punkty.
Na stronie serwera będzie również topka. :)
Będzie jedna duża główna mapa oraz kilka odblokowywanych wraz z poziomami.
Na mapach rozmieszczonych będzie wiele skrzynek resetowanych co 24h, w których będą itemy oraz być może punkty i monety. :)

To chyba wszystko, jeśli sądzicie, że można coś jeszcze dodać piszcie! :)
Dzięki za wszystkie opinie! :)

\o/

Opublikowano

Typowe PVP żaden oryginał dodałeś tylko te 1 vs 1 i 3 vs 3 nie chę hejtować ale po co robić jeszcze jeden serwer skoro jest ich 100?

Nie widziałem jeszcze ani jednego serwera PvP z questami, skrzynkami z punktami i z monetami, autoeventami oraz ze sklepami dostępnymi od odpowiedniego poziomy, ale cóż, może po prostu mało widziałem. :)

Ale i tak dzięki za opinię. :)

\o/

Opublikowano

Typowe PVP żaden oryginał dodałeś tylko te 1 vs 1 i 3 vs 3 nie chę hejtować ale po co robić jeszcze jeden serwer skoro jest ich 100?

Zawsze mozna byc o krok lepszym od innych. Jak wyobrazasz sobie 1 server pvp, 1 fb, 1 sv, 1 sb itd... To by nie mialo wiekszego sensu. To ze konkurencja duza, to nie znaczy, ze trzeba sie poddawac, chyba, ze sie nie ma za duzo do zaproponowania, a pomysl zelaznego jest ciekawy jak dla mnie :)

39740

http://www.mclista.pl/39740

Daj diamencika ;)

Opublikowano

Nie widziałem jeszcze ani jednego serwera PvP z questami, skrzynkami z punktami i z monetami, autoeventami oraz ze sklepami dostępnymi od odpowiedniego poziomy, ale cóż, może po prostu mało widziałem. :)

Ale i tak dzięki za opinię. :)

Mało widziałeś niestety ;)

Zawsze mozna byc o krok lepszym od innych. Jak wyobrazasz sobie 1 server pvp, 1 fb, 1 sv, 1 sb itd... To by nie mialo wiekszego sensu. To ze konkurencja duza, to nie znaczy, ze trzeba sie poddawac, chyba, ze sie nie ma za duzo do zaproponowania, a pomysl zelaznego jest ciekawy jak dla mnie :)

To użyj mózgu jeżeli istnieje 100 serwerów survival 100 serwerów pvp i 100 serwerów sb to po co robić inne skoro pomysły już się kończą ?

Opublikowano

Mało widziałeś niestety ;)

To użyj mózgu jeżeli istnieje 100 serwerów survival 100 serwerów pvp i 100 serwerów sb to po co robić inne skoro pomysły już się kończą ?

Wlasnie ma jakis pomysl, co go moze uczynic lepszym od innych, moze i jest 100 serwerow pvp, ale moze z 10 jest ogarnietych. Na wiekszosci nawet nie umieja flag dobrze ustawic. Odradzasz tego bo prowadzisz serwer i nie chcesz konkurencji, czy na prawde myslisz, ze zaden nowy serwer nie moze wniesc nic nowego, ciekawego...?

39740

http://www.mclista.pl/39740

Daj diamencika ;)

Opublikowano

Jest na prawdę dużo takich serwerów...
Lecz jak będziesz miał dobrze to skonfigurowane to być może wejdę.

Opublikowano

Nie prowadzę serwera i nie boję się konkurencji ale skąd wiesz że to nie będzie jeden z niewypałów nie będzie wiedział jak zrobić dobrą paczkę ?Zatrudni technika ale no po prostu jestem realistą 

Opublikowano

Nie prowadzę serwera i nie boję się konkurencji ale skąd wiesz że to nie będzie jeden z niewypałów nie będzie wiedział jak zrobić dobrą paczkę ?Zatrudni technika ale no po prostu jestem realistą 

Paczkę, mapę oraz wszystkie inne rzeczy umiem zrobić, więc o to się nie martwię, lecz wolę także znaleźć technika do pomocy. :)

Ale co do tego czy serwer wypali to zobaczymy. :)

\o/

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...