Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Problem z pelerynakami

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam mam pytanie jak zrobic sie niekonczaca sie pelerynke ?  probowalem dif'em ale nie chce mi sie wgrac na plikach terenza, wiec szukam jakiegos questa dobrego zeby dobrze smigalo.

Wiec jak by mi ktos mogl wyjasnic jak to zrobic bede wdzieczny :)

Opublikowano

Ja robiłem diffem i mi wszystko śmiga, może źle wgrałeś? Gdzie wgrywałeś tego diffa tzn. ścieżke do game daj.

Opublikowano

game_r34083

000599ED: 01 00

Ja wrzuciłem jeszcze do /root/usr/home bo mi nie działało jak wrzuciłem do cd /usr/home....
Opublikowano

Co ma ścieżka game do diffa, lol :D?

Chodzi mi oto, że musiałem wrzucić diffa do gamew /root/usr... i cd /usr/home bo jak wrzuciłem tylko do /usr/home to diff nie działał :).
Opublikowano

Pie

Ja p******e, przecież difa wgrywa się pacherem specjalnym(do game) i zamienia to game...

Ty dalej nie rozumiesz musiałem wrzucić diffa do gama patcherem w tych dwóch ścieżkach i podmienić game w /root/.... i cd /usr/....
Opublikowano

Skąd ty wziąłeś game w /root/?

9709814205652481001917.png

Jeśli podmienię game z wgranym diffem w cd /usr/.... to diff nie działał, a jak podmieniłem w oby dwóch to zadziałało :).

@Barti456@ Wgraj tego diffa co Ci dałem i podmień w oby dwóch ścieżkach game z wgranym diffem.

Opublikowano

łap questa :

quest pelerynka begin
	state start begin
		when 70038.use begin
			pc.aggregate_monster()
		end
	end
end

do tego musisz w itemie o vnum 70038 ustawić type 18 aby działało

Opublikowano

zrobilem wszystko jak mowisz i nie dzial, pelerynek nie ubywa ale moby sie nie przywolują 

jeśli poprawnie załadowałeś questa to musi działać , prawdopodobnie robisz na game 34k i nie zmieniłeś type w item_proto.txt które znajduje się w folderze db !!

Opublikowano

9709814205652481001917.pngJeśli podmienię game z wgranym diffem w cd /usr/.... to diff nie działał, a jak podmieniłem w oby dwóch to zadziałało :).@Barti456@ Wgraj tego diffa co Ci dałem i podmień w oby dwóch ścieżkach game z wgranym diffem.

XDD te technologie! Ty dopiero zaczynasz z edycja serwerów metin?

@topic

Musisz jeszcze wgrać diffa do game w folderze /src/game. #potwierdzone_info

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...