Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Problem z dźwiękiem.

kosmo53

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam problem z dźwiękiem w komputerze od kilku lat. Na tylnim panelu zepsuł się jeden kanał, więc zacząłem korzystać z przedniego panelu, niestety zmieniłem obudowę i teraz nie mam przedniego panelu, więc została karta graficzna pod HDMI. Ale Przestało działać :|. Więc został mi panel tylni, więc proszę was o pomoc, gdyż jeden kanał w ogóle nie działa. Mam teraz pytanie, jakie mam  wyjścia z tego. Zauważyłem, że to nie jest jakaś usterka tylniego wyjścia tylko czegoś więcej.

http://www74.zippyshare.com/v/9200496/file.html

(nie daje skanu - pliku nie trzeba pobierać, wystarczy odsłuchać na stronie, pobieranie na własna odpowiedzialność a poza tym to tylko plik mp3, a w mp3 nie ma wirusów)

To jest nagranie "Miksu stereo", system dopiero co przeinstalowany, zaistalowane sterowniki to :

http://www.dobreprogramy.pl/Realtek-High-Definition-Audio-Codecs,Program,Windows,21164.html

Karty dźwiękowe wewnętrzne nie działają. Zastanawiam się nad kupnem karty dźwiękowej pod USB, ale boję się złej jakości dźwięku, ponieważ jestem audiofilem i dźwięk musi być perfekcyjny :D

sygna.png

Opublikowano

Problem to z tobą bo walisz byle jakie syfy z netu a nie sterowniki do tej karty .

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

licznik-54-96732-stat.png

Opublikowano

Problem to z tobą bo walisz byle jakie syfy z netu a nie sterowniki do tej karty .

Nie rozumiem, To są przecież sterowniki do dźwięku na mojej płycie głównej, więc nie rozumiem "jakie syfy" ? Mógłbyś rozwinąć wypowiedź ? A jeśli dobrze zrozumiałem, to mam poszukać jakiś innych sterowników, Jeśli tak to prosił bym o pomoc a nie odpisywanie jako tako żeby nabić posty, według mnie twoja wypowiedź to zwykły spam i obraza bo cytuję "Problem to z tobą".

sygna.png

Opublikowano

Najlepiej obrażać zamiast spróbować pomóc ..

Czy masz płytkę ze sterownikami dołączoną do płyty głównej ?

53617914622311377282.png

Sygnatura by KarMixx

Opublikowano

to nie sterowniki do tej karty dziejowej to jak mają działać ! skoro nie potrafisz zainstalować jak należy sterowników do PŁYTY GŁÓWNEJ i dokładnie jak napisałem instalujesz byle jakie sterowniki to jak ma działać karta dźwiękowa z niewłaściwymi ?

pobierz te właściwe dźwiękowe  dla tej płyty głównej a nie pierwsze lepsze  co znajdziesz

Google używać potrafisz , model płyty pisze wyraźnie na niej tylko wpisać  jeśli nie posiadasz płytki oryginalnej ze sterownikami

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

Opublikowano

Najlepiej obrażać zamiast spróbować pomóc ..

Czy masz płytkę ze sterownikami dołączoną do płyty głównej ?

Niestety dawno już się zgubiła, i z tego co pamiętam to były tylko sterowniki od dźwięku, także starszy brat poszperał trochę w Internecie i znalazł tamte "syfy", które są podobno kompatybilne z moją płytą główną, a i żeby trochę wyprostować temat mówiąc o karcie dźwiękowej mam na myśli modół na płycie głównej, bo jak zaznaczałem wpinane karty dźwiękowe nie działały. Tak czy siak postaram się poszukać sterowników do płyty głównej, może się naprawią gniazda pci.

sygna.png

Opublikowano

no tak i ty się dziwisz potem ze nic nie działa skoro nawet nie instalujesz sterowników tych co należy tylko podobne które mogą albo wcale nie muszą działać

każda karta ma swoje sterowniki , podobne to sobie one mogą być z chipsetu albo nawet identyczne z chipsetu  ale każdy producent ma swoje modele tej karty i SWOJE własne sterowniki które jak widać twój brat nie potrafi właściwie poszukać

będziesz miał problem cały czas ze sterownikami  do puki nie zainstalujesz sterowników producenta do karty dźwiękowej

powiedz bratu że jest coś takiego jak google i tam wystarczy wpisać model płyty głównej ( pisze na płycie DUŻYMI DRUKOWANYMI  LITERAMI MODEL )  by potem ze strony supportu tej płyty ściągnąć sterowniki do karty dźwiękowej na tej płycie

na dodatek jak masz jeszcze Windows XP trzeba ściągnąć DODATKOWO sterowniki Microsoft UAA dla kart dźwiękowych, Google tez się przyda do tego by poszukać

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...