Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem] Z pexem

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witajcie!

Mam problem z pluginem permissionex i AZRank. Otóż jak nadam sobie rangę VIP na określony czas graczowi na serwerze poleceniem /setrank nick VIP 30d. Gracz otrzyma rangę VIP, ale nie może korzystać z przywilejów tej rangi chodzi mi o używanie komend typu: /kit vip. Po ponownym wejściu na serwer wszystko działa bez problemu. Wie ktoś może jak rozwiązać ten problem? Ten problem dotyczy każdej rangi, dla przykładu tylko podałem VIP.

Dodatkowe info:
- craftbukkit 1.7.2-R0.1-SNAPSHOT
- Wersja AzRank-1.3.b1

Testowałem wszystkie wersje AzRank'a i ciągle ten sam problem. Sprawdziłem też na spigocie i nie działa.

Opublikowano

Tak mam najnowszą wersje. Niestety sypie błędami.

Dodam jeszcze, że jak nadam komuś rangę to trzeba wychodzić z serwera, aby się zmiany zapisały.

Opublikowano

Jeśli masz pex'a i dajesz komuś rangę, musi się relognąć aby otrzymał permisje z danej rangi. Niestety, tak działa pex :/ Polecam Permissions Bukkit - bezawaryjny, oraz nie trzeba się relogać aby otrzymać permisje danej rangi ;)

Opublikowano

Spróbuj tego Vaulta: http://dev.bukkit.org/bukkit-plugins/vault/files/45-vault-1-2-31/

Co do AZRank to powinno działać każda wersja. Sprawdzę to sam później

Niestety dalej nie działa.

Jeśli masz pex'a i dajesz komuś rangę, musi się relognąć aby otrzymał permisje z danej rangi. Niestety, tak działa pex :/ Polecam Permissions Bukkit - bezawaryjny, oraz nie trzeba się relogać aby otrzymać permisje danej rangi ;)

Tak mam pexa. Ale na wcześniejszej wersji serwera nie było problemów, nie musiałem wychodzić z serwera, aby sie zmiany zapisały.

Opublikowano

Jak masz PermissionsEx, to coś takiego jest normalne. Nick dodaje się do plików, a ma uprawnienia dopiero po relogu.

Niestety, u mnie PermissionsBukkit działa w identyczny sposób jak pex, trzeba połączyć się ponownie z serwerem.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...