Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem] FTP - Ograniczenie dostępu do plików.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Pytanie jest takie, że na serwerze którym gram, chcą mi dać dostęp do plików FTP, ale niestety nie umieją tak zrobić, żeby przydzielić mnie do poszczególnego Serwera. I takie pytanie, czy jest to możliwe, a jeżeli tak, to jak to mają zrobić? 

Jeżeli coś dokładniej wytłumaczyć trzeba to piszcie. 

Opublikowano

Jeżeli mają Linuxa to muszą stworzyć nowego usera przez konto root i nadać mu uprawnienia

Tworzę strony internetowe.

Sklepy Minecraft, CMS-y, fora itp.

Opublikowano

Nie wiem co Ty chcesz osiągnać, ale napisze jak ja to rozumiem:

Jeżeli to Linux :)

1. Tworzysz użytkownika

2. Dajesz mu odpowiednie uprawienia i blokujesz dostęp do innych rzeczy itd.

3. Gotowe

-Komendy-

adduser - tworzenie użytkownika

Co do uprawnień to nie wiem co chcesz dokładniej osiągnać, to ich Tobie nie podam. A i polecam sobie wcześniej jakaś grupę założyć na innych użytkowników.

CAMDNAx.png

Opublikowano

DeQUK, no właśnie, ale pytanie jest takie jak dać te uprawnienia, ponieważ oni niezbyt to ogarniają, stworzyli użytkownika, ale nie wiedzą jak mi przydzielić jakieś pliki, a ja jestem również zielony  w takich rzeczach.

Więc nawet nie wiem czy dobrze napisałem ;/

Opublikowano

Jeżeli to nie zadziała połącz się z konsolą Putty, i wejdź do folderu w którym trzymasz folder z serwerem [Ważne!] później aby wpisz chmod +x 777 <nazwa_folderu> jeżeli to nie pomoże to naprawdę nie wiem co zaradzić ;<

XUQQ6QZ.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...