Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Nie działa "./" trzeba wpisywać sh

Taz9

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam taki problem, ponieważ wszystko działało ale robiłem opcje aby ts uruchamiał mi się automatycznie. Robiłem parę razy bo raz działał, raz nie i w końcu udało mi sie prostym sposobem dojść do tego jak to zrobić, ale niestety przestała mi działać funkcja 

./ts3server_startscript.sh start

- wyskakuje 

-bash: ./ts3server_startscript.sh: Permission denied

aby uruchomic serwer recznie muszę używać 

sh ts3server_startscript.sh start

dlaczego tak się dzieje? wcześniej działało normalnie... wyłączyła się jakaś funkcja? 

Pozdrawiam.

Opublikowano

Sprawdź uprawnienia 'tsowego' usera i plików startowych. ­W razie, gdyby uprawnienia znikły nadaj ponownie chmody komendą chmod +x (dla folderu glownego i plikow startowych).

Opublikowano

Dziwne, bo te chmody nadawałem pare razy, ale działa :) WIelkie dzieki. 

Jeszcze jedno pytanie, czym rozni się startowanie serwera plikiem ts3server_startscript.sh od ts3server_minimal_runscript.sh?

Opublikowano

Dziwne, bo te chmody nadawałem pare razy, ale działa :) WIelkie dzieki. 

Jeszcze jedno pytanie, czym rozni się startowanie serwera plikiem ts3server_startscript.sh od ts3server_minimal_runscript.sh?

Przed pierwszym uruchomieniem serwer odpala się minimal_runscript, później używasz zwykłego startscript.

­

Opublikowano

Czyli jak pierwszy raz odpaliłem serwer przez startscript to coś źle działa? Tak jest w większości poradników i jak na razie nie miałem problemów z serwerem.

Opublikowano

Nic nie jest źle, prawie nikt nie używa tej komendy

minimal_runscript

ponieważ nie jest to wymagane do poprawnego działania serwera.

Przed każdym uruchomieniem serwera nadawaj

chmod +x ts3server_startscript.sh

na plik startowy :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...