Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Restartowanie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Chciałbym się nauczyć, w jaki sposób mam stworzyć plik start.sh tak, aby po wpisaniu /restart mój serwer (mam konsolę w komputerze, nie na hostingu) restartował się, a nie wyłączał. Jeśli ktoś będzie do tego potrzebował plików mojego serwera, mogę przesłać.

Z góry dziękuję za pomoc.

Opublikowano

java -Xmx1024M -jar spigot.jar

PAUSE

Nie chodzi mi o start.bat, czyli plik wymagany do uruchomienia serwera. Chodzi o start.sh, czyli plik potrzebny do działania komendy /restart.

Auto restart mozesz ustawic w autosaveworld

Źle mnie zrozumiałeś. Nie chcę, żeby restart sam się robił, chcę z poziomu gry wpisać /restart, żeby serwer się zrestartował bez włączania go jeszcze raz. Do tego wymagany jest plik start.sh, a ja nie wiem co mam w nim umieścić.

Opublikowano

Nie chodzi mi o start.bat, czyli plik wymagany do uruchomienia serwera. Chodzi o start.sh, czyli plik potrzebny do działania komendy /restart.

start.bat - Windows

start.sh - Linux/inne

Tworzysz plik start.sh i dajesz w nim to co napisał @Aexirr, tylko zmień nazwę pliku na taką jaką masz.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...