Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] O serwer

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Na ile slotów to wystarczy ?? 

gdy jest 20 slotów i jest pelen to są lagi!

Limit RAM:
1545 MB
Limit dysku:
5120 MB
Limit procesora:
10 %

Opublikowano

Są lagi, ponieważ to nie jest wina slotów, a za dużej ilości wgranych pluginów na serwer, a jak wiadomo one obciążają sporo serwer. Myślę, że, jeżeli usuniesz z serwera kilka pluginów, to 15/20 slotów bez lagów wyjdzie ponownie. ;) 

Opublikowano

Pluginy... U mnie to się nigdy nie zdarzało. Po co głupoty opowiadasz? To bez sensu. Zmień na 5 slotów. Albo dokupić ram możesz.

Pomogłem ?

Daj like :)

Opublikowano

Hhhhh skryptu jeszcze bardziej obciążają serwer niż co cokolwiek!

Kolejny "ekspert" :)

Ludzie, nauczcie się, że wydajność zależy od różnych rzeczy! Np. ktoś chce tylko zmienić wiadomość przy wejściu to po kiego uja plugin? Skrypt na 2 linijki i po wszystkim, bo plugin tylko będzie mulił. Ale jak skrypt ma być np na drop na 2k linijek to już lepiej plugin. Podsumowując:

długi skrypt gorszy niż plugin

krótki skrypt lepszy niż plugin.

Z powodu licznych hejtów w moją stronę, nie będę korzystał więcej z tego konta (prawdopodobnie z forum też). Haters gonna hate...

Opublikowano

Po 1 zamień silnik na spigot gdyż to zoptymalizowana wersja bukkita po 2 masz 1545 MB zalecam zaniżenie slotów do 15 żeby nie było lagów +100MB na gracza po 3 wgraj clearlagg i nolagg po 4 robisz kopię zapasową a potem reinstalkę i wgrywasz kopię po 5 Jakieś proste pluginy możesz zastąpić skryptami na 2-5 linijek... po 6 wywal pluginy których funkcję ma essentials po 7 jak masz pluginy typu jakiś boardów wiadomości bossa to pozbądź się ich bo to źródło lagów =3

Opublikowano

mam 29 plóginów

To zrób tak kolego jak wcześniej pisałem, usuń kilka pluginów wybranych przez siebie z serwera, a gwarantuję, że na serwerze 15/30 slotów będzie spokojnie bez lagów, czy innych problemów. 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...