Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem] Mała ilość FPS w grze.

TTsands

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Dobra, niech wyjaśni mi ktoś mądry, dlaczego ta idiotyczna gra nie działa na moim PC, podczas gdy BF4 ciągnie na ultra, hm?

Dokładniej jest tak, włączam Minecrafta, mam ponad 600 FPS, ruszę się kawałek i mam nagły spadek do 15-20 klatek. 

Podczas renderowania terenu mam taki straszny spadek, dlaczego? - Dobre pytanie, jak dla mnie, słaba optymalizacja gry... Bo coś jest nie tak, skoro taka pierdółka zacina się na sprzęcie, który posiadam...

CPU: Intel Core i5 4200-u

RAM: 8 GB

GPU: GeForce GTX 640

Zanim ktoś palnie totalną głupotę w temacie:

1) Nie, nie wina internetu.

2) Nie, nie muszę czyścić komputera - świeżo co złożony.

3) Nie, nie muszę wyłączać Skype itp.

4) Nie, nie są złe sterowniki GPU.

Opublikowano

hmmm jaka wersja mc ? 

Wiem że wiele użytkowników wersji 1.8.x skarży się na to.

Może pobierz starsza wersję i zobacz czy dzieje się to samo.

Ewentualnie sprawdz innego minecrafta, mzesz mieć jajkąś felerną wersję :)

2utq9g5.png b6u4qg.png
Opublikowano

Taki bug zaczął występować w wersji 1.8. Według mnie pozostaje tylko czekać na aktualizację ze strony mojangu bądź optifine :3

Opublikowano

Nie ma takiej karty jak GTX640, conajwyzej pewnie masz GT640 a to jedna ze slabszych kart, chociaz i tak powinien mc Ci plynnie chodzic, sciagnij sterowniki do karty

Opublikowano

Nie ma takiej karty jak GTX640, conajwyzej pewnie masz GT640 a to jedna ze slabszych kart, chociaz i tak powinien mc Ci plynnie chodzic, sciagnij sterowniki do karty

http://www.morele.net/karta-graficzna-gigabyte-gv-n640d3-2gi-522316/

Temat można zamknąć. Patrzyłem na innej wersji i rzeczywiście, albo ja mam jakąś skopaną wersję 1.8.1 lub po prostu jest jeszcze niedopracowana. ;)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...