Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Golenie się ogólna dyskusja

Bobson.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam wszystkich !

Zakładam temat ponieważ jestem ciekawy jak wy to robicie :D

U mnie wygląda to tak że golę się Gillette 5 bądź 4 ostrzową maszynką z wymienianymi końcówkami.

Do samego golenia używam również produkty marki Gillette, jest to  "shooting Gel" .

gillette-195-mach-3-irritation-defense-5

Bardzo fajnie się to nakłada i robi z tego pianę, ma również fajny

efekt fresz, po ogoleniu się i wymyciu twarzy czuć chłód 

oraz świeżość na twarzy dzięki czemu możemy sobie pozwolić 

na nieużywanie balsamu po goleniu czy wody kolońskiej. 

Aczkolwiek sam używam tego typu preparatów po goleniu, jest to jakiś 

zwykly balskam po goleniu od Nivea.

Inne partie ciała zazwyczaj kosi jednorazówka :P

Zapraszam również Panie do dyskusji na ten temat :)

2utq9g5.png b6u4qg.png
Opublikowano

Żel - nivea, bądź właśnie gillette i zwykła jednorazówka polsilvera, tyle mi wystarcza. Nic po goleniu nie używam i wtedy czuje się najlepiej - używając balsamów i kremików czułem się niekomfortowo i pojawiały się gdzieniegdzie krosty (uczulenie ? a używałem balsamów nivea do 'skóry wrażliwej')

A co do innych części ciała - kiedyś z ciekawości próbowałem, kilka dni piekła - nie powtórzę tego nigdy więcej :D

@Sommerr, najlepszy sposób to chyba 'przystrzyżenie' a nie golenie - unikniesz podrażnień  xD

52287137559562145640.png

Opublikowano

Papierem ściernym na początek to daje lekkość i i gładkość twarzy potem sierpem zcinam a potem mlekiem żeby nie było podrażnień

Opublikowano

Papierem ściernym na początek to daje lekkość i i gładkość twarzy potem sierpem zcinam a potem mlekiem żeby nie było podrażnień

Ty uważaj żebyś se ch*ja nie uciął tym sierpem :D

@Topiek

Maszyna + pianka i jest git :D

Opublikowano

Tak jak myślałem, temat zejdzie na psy i trafi do kosza bo dzieci na tym forum nie są poważne i szukają tylko miejsca na spam ;)

24741142044440070184.jpg

Z pozdrowieniami dla tych z zarostem. 

Co do Ciebie Fifol to zanim zacznę golić moją bródkę o wąsika takim czymś to troche mi zejdzie albo będę musiał ją trochę zapuszczać :P 
Co do zarostu mozolnie mu to idzie ale to chyba dla mnie na + będę miał 22+ lat to nie będę się musiał często golić a zazwyczaj na "2 diowym " zaroście jest najlepiej.

Tylko, że w moim przypadku 2 diowy rośnie ok 1,5 tyg. jak nie więcej :) 

2utq9g5.png b6u4qg.png
Opublikowano

Ja się golę, bo mi zarost nie pasuje <3
Gillette 4, 5 ostrzy i zależnie od tego czy mam spory zarost czy nie. Jak spory to nakładam piankę... szczerze mówiąc nie zwróciłem uwagi jaką :D A po goleniu woda kolońska (auć).

Opublikowano

twojej matce musze przystrzyc, taka owlosiona suka

dobrze, że mi tego w twarz nie powiedziałeś, już byś zbity dechami lezał gdzieś 2m pod ziemią

Opublikowano

Ja podobnie jak Fili... mam elektryczną maszynkę z Philipsa za 500 zł i mogę również się nią golić na mokro :D Ta z reklamy najnowszej xD SZPAN> 

Opublikowano

@bobson1111
Kolega jest po 30stce i rośnie mu na twarzy kilka włosów na krzyż. Kwestia genów.
No ale skoro jesteś młody to gól, sam przed 18nastką goliłem twarz na zero.
Dodatkowo zarost będzie rósł coraz twardszy i gęstszy a przecież o to chodzi.

@BolekART
No ja niestety takich luksusów nie posiadam.
To czego używam to jakiś zwykła maszynka kupiona chyba w Tesco czy innej sieciówce w promocji.
Nie zmienia to faktu że swoje zadanie spełnia idealnie. Szyja na 0, reszta 1/2 i jest schludnie.
Poza tym to z*******a oszczędność czasu, zero podrażnień i golisz się raz na tydzień :)

f.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...