Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Program do tworzenia programów okienkowych

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jaki byłby najlepszy program do robienia aplikacji okienkowych (język c++) znam c++ builder ale zastanawia mnie czy może jest coś lepszego. Kiedyś jeszcze słyszałem o jednym programie, ale nie pamiętam jego nazwy. 

Cześć...

Opublikowano

W Qt Creator możesz tworzyć okienka w oparciu o Qt.

WxWidgets ma plugin do Code::Blocks (może jeszcze do innych IDE) pozwalający na takie tworzenie okienek.

Visual Studio też pewnie ma taką opcję, jednak nie wiem czy nie korzysta przy tym z C++/CLI co bym odradzał.

Opublikowano

A właśnie QT creator tego nazwy zapomnialem.

Chodzi o to że potrzebuje programu by zrobić program liczący procent z liczby i go do niej dodawał (to proste ) tylko że nie chcę go mieć w konsoli, tylko w okienku. Czy qt creator da coś takiego zrobić? Zeby wynik był wyświetlany dynamicznie w sensie klikne np. OK i w labelu mi pojawia sie wynik. Oczywiście były by też pola na dane (liczba i procent)

Cześć...

Opublikowano

A właśnie QT creator tego nazwy zapomnialem.

Chodzi o to że potrzebuje programu by zrobić program liczący procent z liczby i go do niej dodawał (to proste ) tylko że nie chcę go mieć w konsoli, tylko w okienku. Czy qt creator da coś takiego zrobić? Zeby wynik był wyświetlany dynamicznie w sensie klikne np. OK i w labelu mi pojawia sie wynik. Oczywiście były by też pola na dane (liczba i procent)

A czemu nie? W czym problem?

PS. To się nazywa IDE.

8LTfBGw.jpg

Opublikowano

Do wxWidgets masz wxSmith ktory jest dodatkiem do CodeBlocksa albo wxCrafter ktory jest dodatkiem do CodeLite.

Ja sam korzystam z biblioteki wxWidgets do tworzenia GUI i  na poczatku wlasnie uzywalem wxSmitha. Teraz GUI sobie pisze w kodzie, chyba ze jest jakis prosty program jest do napisania na szybko to wtedy korzystam z wxSmitha :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...