Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Ktoś otrzymał fałszywe e-maile ? :)

mari100

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Mam pytanko do was.. otrzymał ktoś z was e-maila z "fakturą" ? :) Przyszła do mnie dzisiaj wiadomość :

" Drodzy Panstwo, w nazwiazaniu do rozmowy telefonicznej z poniedzialku, tj. 15/12, przesylam fakture VAT do rozliczenia.

Haslo do rozliczenia to: faktura

--
I tutaj jeszcze podpis, oraz adres firmy .. :) W załączniku plik o dziwnej nazwie ^^ Faktura GR_12_2014.pdf.rar ... Oczywiście nie klikałem, bo można się spodziewać jakiegoś wirusika :) Ktoś dostał coś podobnego ? Wysłane z e-maila normalnej firmy zajmującej się ginekologią ^^ Pozdrawiam i czekam na odpowiedź.

Opublikowano

Nie 

Zazwyczaj dostaje tony spamu związanego z pożyczkami, kuponami, itp 

Ale faktury jeszcze nigdy

Przekopiuj adres firmy do wyszukiwarki i zobacz co będzie

175001456602037225492.gif

Opublikowano

No kurde, wyświetla w google po e-mailu jakąś ginekologie :D Ale podejrzanie wygląda mi faktura :) .pdf.rar - to musi być wirus ! :D

jak jest .rar to pewnie tak.

Opublikowano

gdyby to byla serio faktura to by tego specjalnie w .rar nie pakowali, samego pdf by ci wyslali. miej to w d***e, i tak ci nic nie zrobią.

Opublikowano

Jak już jesteśmy w temacie fałszywych e-maili to ja też dostaje ich całkiem sporo.

Przygoda z ostatnich kilku dni.

Dostałem wiadomość z ofertą powiększenia penisa.

Zamówiłem środki, zapłaciłem masę kasy i nic.

Także nie polecam i uważajcie na takich naciągaczy.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...