Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Zapowiedź] Ethania

Wojteek

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam was drodzy gracze, oraz zapraszam na serwer tworzony przeze mnie oraz kilku moich znajomych.

Jest to serwer oparty na systemie frakcji, lecz frakcję te będą z góry ustalone:

Imperium Rycerskie

Imperium Rycerskie to mocarstwo zarówno na lądzie, jak i na morzu. Rycerze są wysoko rozwiniętym narodem. Są wykształceni, stoją na wysokim poziomie rozwoju kulturalnego. Cechuje ich ogromna pycha i pyszność, ich chore ambicje nie pozwalają myśleć, że komukolwiek w czymś ustępują. Uważają się za najlepszych w każdej dziedzinie, niekiedy mając ku temu podstawy. W walce cechuje ich mądrość i zawziętość. Nie są tak brutalni jak Nordowie, aczkolwiek potrafią korzystać z broni na równi z nimi. Rycerze są bardzo sprytni, i często wysługują się innymi narodami, tylko po to by mieć z tego jakieś korzyści.

Cesarstwo Mandżurii

Cesarstwo Mandżurii to wspaniały, i rozwinięte państwo. Cechuje ich wysoki poziom rozwoju zarówno na płaszczyźnie kulturalnej, jak i technologicznej. Są bardzo pracowitym i sumiennym narodem. Żaden Mandżurczyk nie ima się jakiejkolwiek pracy, dla dobra Cesarstwa są gotowi poświęcić cały swój dobrobyt oraz wolny czas. Są rozważni i spokojni, bardziej interesują ich korzystne układy handlowe lub sojusze niż bezpośrednie starcie. Są doskonałymi łucznikami, a także są mistrzami w jeździe konnej. Atakują szybko, powodując duże straty w szeregach przeciwnika.

Naród Nordów

Nordowie - Rasa potężna i nieustraszona, wielu twierdzi, że to dlatego, iż są oni dzikusami i z tego wynika ich głupota, więc nie martwią się o ludzkie życie i nie są również kreatywni i chętni wprowadzać znaczące zmiany ale prawda jest inna. W ich żyłach płynie walka pomimo słabych uzbrojeń pragną walki, gdyż nic nie działa na norda tak jak porządna bitka. Determinacja to jest właśnie słowo najlepiej określające każdego norda, własnoręcznie zbudowali wspaniałe i mocne mury które są bardzo imponujące, wyznają bowiem oni zasadę, że każde mocne miasto musi mieć potężne mury. Pamiętajmy również że oprócz całej tej swojej zaciętości do walki są bardzo rozwinięci kulturowo i religijni gdyż czczą swoje bóstwa najbardziej jak potrafią.  

Zakon Siwobrodych

Szarobrodzi - Ludzie którzy poszczycić się mogą największą inteligencją. Są wybitni pod każdym naukowym względem. Okiełznali sztuki tajemne i to właśnie dzięki nim potrafią robić niesamowite, jak i straszne rzeczy. Prawie wszyscy w mieście boją się ich, a reszta ma po prostu do nich ogromny szacunek za to, co czynią. Trzech wybrańców z zakonu Szarobrodych zostało osobistymi doradcami najważniejszych osób na kontynencie. Mają oni dostęp do rzeczy tajemnych, zapisanych tylko w nielicznych księgach. Cały ich majątek i dorobek jest chroniony w ich potężnej siedzibie. Zakonników, pomimo potężnej twierdzy nie jest wielu, lecz swoimi umiejętnościami mogliby zniszczyć najpotężniejszą armię. Potrafią uczynić człowieka nieśmiertelnym od zwykłych mieczy i naporu strzał. "Wiedzę posiada każdy, ważne jest to jak jej użyje - Toriwiuus XII n.e."

Wyróżnia się on także rzeczami, których nie znajdziecie na innych serwerach.

UNIKALNY SYSTEM BUNTÓW :

W każdym królestwie będzie panował król, którego rządy nie zawszę mogą się spodobać społeczności, nie chce żadnego głosowania, ani skarg do adminów, gracze aby obalić króla z tronu będą musieli rozpocząć bunt, czyli : Na minimum 5-10 swoich posesjach (zależy od średniej ilości graczy, ustalę to przy starcie) gracze będą musieli wznieść duże ognisko z wełny/drewna/czegokolwiek co się pali, jeżeli król zobaczy co się wyprawia, będzie musiał włączyć PVP oraz niszczenie bloków w mieście (jeśli nie włączy to po rozpatrzeniu sprawy zostanie zwolniony z tronu przeze mnie)  po tym, mieszkańcy będą musieli zniszczyć monument umiejscowiony w Ratuszu, jeśli zniszczą go to król musi zostać zwolniony, jeśli nie to król zostaję dalej, i może bezkarnie wznieść podatki itp.

STATKI! :

Na serwerze będzie można budować statki morskie za pomocą plugina movecraft.

DYPLOMACJA :

Jako iż serwer podzielony będzie na 4 frakcje, będzie musiała być na nim ustalona jakaś dyplomacja, coś jak sojusze, wojny, itp.

UNIKALNE WOJNY

Nie chcę aby na moim serwerze wojną było zwykłe latanie niezorganizowanej grupki ludzi po mapie, chcę wprowadzić zrewolucjonizowany system: Każda wojna będzie musiała być wypowiadana na papierze, królowie będą musieli ustalać daty bitw, powiedzmy 20 listopada 16:00 godzina każda ze stron pojawia się w kanionie, i walka się toczy, myślę że to będzie jedyne sprawiedliwe wyjście, bo atakowanie gdy 3/4 armii jest wylogowane jest trochę nie fair. 

Jeszcze sprawa oblężeń. Myślę że najlepszym rozwiązaniem będzie po prostu wybijanie się.

GRAPLING HOOKI! :

na serwerze mam zamiar wprowadzić grapling hooki, nie będzie potrzeba żadnych modów do tego ani nic, będzie to po prostu zwykła zmodfyfikowana wędka.

Zdjęcia z budowy mapy :

Klasztor Siwobrodychwyt6uHV.png?1A5mi9V7.png?1 pcVvAj7.png?1

Gwarantuje iż mój serwer nie znudzi wam się szybko, ponieważ rozgrywka będzie w dużej mierze bazowała na was, drodzy gracze.

PLANOWANY START : POCZĄTEK LUTEGO.

SLOTY 200+ 

MAPA 5000x5000

Jestem otwarty na nowe propozycje oraz pytania, a właśnie, i ludzie którzy chcieli by być królami, proszę pisać na PW nawet teraz, pomogą nam w budowaniu mapy :)

tumblr_mxoi7xGRA51rzffavo1_250.gif

Opublikowano

hm pomysł fajny, fajnie to wygląda ALE

Takie coś było by fajne na 40 ogarniętych osób, komunikacja na ts3 i coś takiego. Tak do królestwa nie wiem ale jeśli losowo nowych graczy będzie przydzielać to przecież co 2 osoba porozwala gildię do której go przydzieli, będa oszusty, nieogar, brak współpracy. Aby to wypaliło osoby musiały by być wybierane tylko takie no ogarnięte, mające ts3 żeby można było sobie gadać ze swoją gildią bo inaczej będzie syf

Jeśli chcesz abym odpisał w temacie, oznacz mnie @Manna;3

;-)

Opublikowano

Zgadzam się z tobą że to będzie trudne do ogarnięcia, ale przemyślałem to wcześniej.

W gildiach będą ogarnięte grupy ludzi, w państwie będzie jak na mapach freebuild, masz tylko swoją działkę, możesz kupować surowce, wydobywać je na mapie surowcowej (to będzie inaczej nazwane), będziesz mógł na tej działce budować, i to tyle. Myślę że takie typowe nie ogary które potrafią ukraść coś, albo popsuć całą gildie po prostu do nich nie będą dołączały, albo w ogóle nie będą grały.

Dlatego wszystko będzie zależało od graczy, czy serwer wypali czy nie, bo ja poza pluginami/mapą/planami gry nie mogę nic więcej zrobić :)

Opublikowano

Skrypty + pluginy oraz pomysłowość graczy.

Jak znajdę jakieś ciekawe mody, to w przyszłości nie wykluczam wgrania ich.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...