Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Nagłe spadki FPS..

Shisuju

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Może ktoś wiedzieć o co chodzi mam nagłe spadki fps. Tak normalnie mam 110 fps na ustawieniach średnich, ale tak co ok. 1,5 spada do 0 na 2-3 sekundy.

Nie wiem o co chodzi mój sprzęt powinien nawet na najwyższych ciągnąć na 80 fps bez żadnych lagów, a z powodu tych spadków zmniejszyłem ustawienia bo wtedy zdarzają się rzadziej.

Jakby co mam GTX 760 OC i i5-4590

Opublikowano

Dobry antywirus i paro godzinny skan systemu powinno rozwiazać sprawe :) 

Opublikowano

Dobry antywirus i paro godzinny skan systemu powinno rozwiazać sprawe :)

Komputer mam od 25.12 i nie ściągałem nic poza lolem, smite, ts4 i avastem. cała reszta z płyt.

Opublikowano

Jaki masz system? 

Zainstaluj najnowsze sterowniki do karty graficznej.

Dodatkowo nie wiem jak to jest w GeForce, ale u mnie na AMD da sie wybrać profil na karcie graficznej OC i bez OC, jezeli takowa opcja istnieje sproboj pograc na niepodkręconej karcie.

sygnature.png

Opublikowano

Jaki masz system? 

Zainstaluj najnowsze sterowniki do karty graficznej.

Dodatkowo nie wiem jak to jest w GeForce, ale u mnie na AMD da sie wybrać profil na karcie graficznej OC i bez OC, jezeli takowa opcja istnieje sproboj pograc na niepodkręconej karcie.

System Win 7 Enterprise 64 bity SP1

sterowniki wszystkie aktualne

i próbowałem after burnerem zwiekszyć chłodzenie a i tak nic

Opublikowano

Skan nic nie wykrył

Jeśli "skanem" nazywasz, skan programem który jest dziurawy jak Szwajcarki ser to powiedzenia ^^, avast to naj. gó**no jakie może być!  przeskanuj kompa Malwarebytes Anti-Malware, ADW cleanerem oraz np NOD'em32. Podaj jeszcze ile Hz masz w monitorze bo jeśli nie masz 120hz^ to nie ma sensu upierania się przy 100+ (czemu? odsyłam do google)

DR5ChPt.png

Opublikowano

Pobierz program HWMonitor i sprawdź temperaturę podzespołów podczas spadku FPS'ów i porównaj z temperaturą podczas gry z normalnymi FPS'ami

Opublikowano

Pobierz program HWMonitor i sprawdź temperaturę podzespołów podczas spadku FPS'ów i porównaj z temperaturą podczas gry z normalnymi FPS'ami

dawałem grę na najwyższe ustawienia i jeszcze kilka innych programów w tle to na afterburnerze pokazuje mi 28-31 stopni.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...