Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Jaki hosting wybrać pod serwer z około 80 modami?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jaki hosting wybrać pod serwer z około 80 modami?

Chce stworzyć prywatny serwer z modami, gdzie będą grać znajomi, YTuberzy (jakiś tam zaproszę ;) , sam niedługo zaczynam nagrywać), lecz wiadomo - hosting.

Chciałbym tani lecz dobry hosting, by te 80 modów uciągnął i z max 20 graczy.

Na razie mam na oku Enderchest, gdyż tam już robiłem serwer, jest tam tanio i mają dobre maszynki (nie do golenia  :D )

Awaryjnie mogę CraftServe, gdyż zmienili oferty... lecz, pomóżcie wybrać hosting  :) , nagrodą może być paczka (jak skończę, na razie pracuję nad nią) oraz dodanie do White Listy, no i granie  ;).

Proszę o pomoc jeszcze nad paczką (niech ktoś zerknie, bo mam problem): http://www.mpcforum.pl/topic/1347439-problemz-nei-i-forge/

WmFbO0u.png

Opublikowano

chodzi ci o pluginy czy mody? Ja miałem 49 pluginów na hostingu Fiberhost i nie miałem lagów, ale aż 80 to nie wiem czy uciągnie xD

Opublikowano

Zastanów się nad hostingiem Pukawka.pl ;)

Co oferuję ten hosting, jakie posiada możliwości? 

- Tanio 

- Akurat myślę, że hosting będzie pasował pod Twój serwer. 

- Hosting posiada dobre maszyny pod serwer. 

- Dobra opinia. 

- Dużo bajerów ze strony panelu klienta.

- Łatwy panel klienta. 

- Dobry pakiet slotowy za naprawdę tanią cenę. 

Opublikowano

Wybierz:

craftserve.pl

Mają ofertę za 30 zł, maxymalnie 300 graczy i maxymalnie 24 gb ram spokojnie ci starczy i nie będzie lagów :D

1391075603-U401469.png

|User||Blue Member||KidMod Pokémon GO||Moderator Pokémon GO||ExModerator|

Opublikowano

30 zł za miesiąc... 4 miesiące to 120 złotych. Zna ktoś jeszcze jakiś hosting, naprawdę nwm jaki hosting wybrać. Co myślicie o Enderche'ście? Co?

PS Przypomniały mi się, przeglądając neta, serwery VPS np.: OVH.PL za 8 złotych, opłaca się?

WmFbO0u.png

Opublikowano

80 modów, 20 graczy i ty chcesz vpsa za 8zł?

za 8zł netto! masz 1 rdzeń nie wiadomo jakie taktowanie, 1gb ramu.

Życzę powodzenia żeby Ci serwer odpalił, już nie mówiąc o tym żeby ktoś wbił.

Opublikowano

Jak ma to być serwer prywatny to CraftServe - 30 zł, możliwe że się wyrobisz z limitem plików 5.000.

Wypromuje twój serwer minecraft na mclista :)

* 1000 diamentów w niecałe 24h,

* Twoj serwer znajdzie sie na 1 stronie,

* Po wiecej informacji zapraszam na PW,

¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤

Opublikowano

Dobra, sprawdzam Fiberhost.pl...., nawet nawet... Klikam na ofertę SAND 2.1 - liczba slotów 10, bo jednak, po grubszym zastanowieniu 20 tak bardzo nie trzeba, może potem się zmieni... 1msc z 10 slotami, FiberHost oferta SAND 5 złotych, co wy na to? Fiberhost da radę z 80 modami?

WmFbO0u.png

Opublikowano

Dobra, sprawdzam Fiberhost.pl...., nawet nawet... Klikam na ofertę SAND 2.1 - liczba slotów 10, bo jednak, po grubszym zastanowieniu 20 tak bardzo nie trzeba, może potem się zmieni... 1msc z 10 slotami, FiberHost oferta SAND 5 złotych, co wy na to? Fiberhost da radę z 80 modami?

640mb ramu? jeszcze gorzej. Jak nie masz hajsu to szukaj sponsora bo serwer za 5zł na 80modów to tragedia.

Tak z 4gb ramu byś musiał mieć żeby jako tako działać na te 10 osób.

Opublikowano

32 złote... już wole CraftServe. :D

640mb ramu? jeszcze gorzej. Jak nie masz hajsu to szukaj sponsora bo serwer za 5zł na 80modów to tragedia.

Tak z 4gb ramu byś musiał mieć żeby jako tako działać na te 10 osób.

Nooooo, nie sprawdziłem ramu xD

WmFbO0u.png

Opublikowano

Jeżeli tyle modów ,to kup VPS 4 gb z ovh.  :)

32 złote... już wole CraftServe. :D

Nooooo, nie sprawdziłem ramu xD

http://ultimahost.pl/vps

4 vCPU x 2,5 GHz

8 GB pamięci RAM

80 GB SSD dysk

bez limitu transferu

za 109zł miesięcznie a za pierwszy zakup -50% czyli 55zł za miesiąc.

Opublikowano

kupuj dedyka/vps­. 

dedyk - ovh

vps - ultimahost, microvps

i bierz dobrą maszyne nie gówno z 1gb ramu.

To ostatnie zdanie - hehe

Są jeszcze takie hostingi: mineserv.eu, CraftHost.pl, mine24.pl, lvlup.pro, cubehost.pl oraz slotex.pl

TYLKO KTÓRY!

PS microvps nawet. Jaki pakiet polecasz? VPS - LITE, PLAY?

WmFbO0u.png

Opublikowano

nie opłaca się kupywać na hostingach, często lagują i wyłączają się same.

z tych dwóch co podałeś wybrałbym PLAY, bo na LITE by ci nie utrzymało.

lecz ja na mody bym wybrał pakiet FUN, ale nie ma tam napisanego procesora więc napisałbym na support w tej sprawie.

Opublikowano

Proponuje enderchest.

+ tanio

+ dobry

+ wytrzymały na ddosy i boty

Sam mam tam serwer 200 slotowy ;)

Opublikowano

Proponuje enderchest.

+ tanio

+ dobry

+ wytrzymały na ddosy i boty

Sam mam tam serwer 200 slotowy ;)

Tak, właśnie Enderchest chodzi mi po głowie tylko zmienili oferty - nie ma już Forge tylko jakieś inne droższe coś ;)

Ktoś może zna jeszcze EChest, bo na razie jeden post o nim... sam miełem tam jeden mały serwer (bez modów z pluginami)

Wybierać Enderchest, czy MAXCRAFT.PL, albo VPS, lecz VPS'y są dla mnie za drogie. Chodzi o to, że potrzebowałbym sponsora, lecz dziwnie by mieć sponsora na serwer prywatny za który płace ze sponsorem 90 złotych na 10, czy tam 20 slotów. Na VPS to stawia się duży serwer, np. tworzę dodatkowo oprócz serwera z modami, publiczną sieć serwerów Minecraft, którą za parę tygodni stawiam. Te serwery będą na VPS, pare na hostingu. VPS są po duże serwery, a ja chcę mały zmodowany serwerek prywatny gdzie będą grać znajomi i jacyś tam Youtuberzy. Co wybrać? Dalej pytam :)

WmFbO0u.png

Opublikowano

Polecam Ci hosting Pukawka, maja bardzo dobre maszyny i masz te 155mb/slot sa rozne opcje moze zakupic serwer w wersji RAM, Slot lub, Starter  ;-) Polecam Ram

Posiadam KOD ktory daje -20% moge Ci go dac za darmo pisz na PW, chetnie Ci pomoge ;-)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...