Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Problem z myszką w klockach

Pi_xelPL

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Po zmianie Windowsa z xp na 8.1 oprócz tego że mam około 400 fps mniej pojawił się jeszcze jeden problem.

Zrobiłem test gdy przesunąłem myszkę powoli po całej długości podkładki postać w MC postać obróciła się raz o 360 stopni.

Gdy zrobiłem to samo szybko postać obróciła się 5-6 razy. Wszystkie sterowniki mam dobre, ustawienia myszki też. Ktoś miał podobny problem i go już naprawił.

Z góry dzięki za pomoc :) 

Opublikowano

Jesteś pewny kolego, że masz wszystkie sterowniki zaktualizowane programem Driver Booster 2? Dodatkowo zmniejsz w ustawieniach Minecrafta wszystkie ustawienia, jak i myszki, ponieważ możesz mieć ustawioną w trybie wolnym. 

Opublikowano

Też tak kiedyś miałem jak zmieniałem system na świeższy :)

Powiedz mi ile masz ramu ile ghz na rdzeń i jaki system  (ilu bitowy)

Jeśli masz dosyć słaby/średni pc i zainstalowaleś widowsa 64/86 to możliwe że dlatego :)

2utq9g5.png b6u4qg.png
Opublikowano

@bobson1111 Po co Ci wiedzieć ile on ma ramu i ghz jeżeli tutaj o myszkę chodzi? Nie ma to raczej nic wspólnego z tematem. :)

Windows 7 jest zrobiony i zoptymalizowany pod te słabsze komputery więc nawet gówniany by pociągnął windowsa 7.

Człowiek... 64 czy 86... A jakiego innego miałby zainstalować? Jak 32/86 to to samo.. <3 Wyciąga 400 fps więc komp nie jest słaby..

Sprawdź czy w innych grach masz tak samo czy tylko w minecrafcie?

Kappa.

Opublikowano

@bobson1111 Po co Ci wiedzieć ile on ma ramu i ghz jeżeli tutaj o myszkę chodzi? Nie ma to raczej nic wspólnego z tematem. :)

Windows 7 jest zrobiony i zoptymalizowany pod te słabsze komputery więc nawet gówniany by pociągnął windowsa 7.

Człowiek... 64 czy 86... A jakiego innego miałby zainstalować? Jak 32/86 to to samo.. <3 Wyciąga 400 fps więc komp nie jest słaby..

Sprawdź czy w innych grach masz tak samo czy tylko w minecrafcie?

Uwież mi że nie jest co innego gdy miałem na moim starszym kompie zainstalowanego 64 bitowca tomi muliło pc :)Przykładowo przy przełączaniu kart w chrome jak leciała mi muzyka to się zacinała, albo myszka odmawiała posłuszeństwa przy np. odpalaniu photo shopa.

Zmienienie systemu na 32 bitowy przyśpieszylo pc i usunęło błędy, więc to jaki masz sprzęt i jaki system na nim p[racuje też jest ważne :) 

pozatym dałem muj tylko przykład z autopsji jaki u mnie wystąpił u niego może być calkiem inaczej :)

2utq9g5.png b6u4qg.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...