Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Ptak wpadł w okno

p3nisaider

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

gram sobie i tu takie j*b i się wystraszyłem, patrzę na dół i sobie siedzi no to podchodzę bo mam dobre serce i mi smutno było i patrzę na niego a on tak mruga biedny i nie widziałem większych obrażeń.

I w końcu sobie poleciał tylko że siedzi na płocie, będzie z nim okej ?

zy95qg.png

Opublikowano

Jeżeli odleciał to znaczy, że ze skrzydłami wszystko ok, nic mu nie będzie.

Ogólnie to na świecie brakuje takich ludzi...

Opublikowano

No ja wiem właśnie, zawsze taki kozak jestem i w ogóle ale jak widzę coś takiego co innych może śmieszyć to mi strasznie przykro, nawet do mamy zadzwoniłem i się spytałem co mam zrobić. :/

A czy wśród ptaków istnieją tacy ziomale, że w sensie sobie pomagają itp ? Jak np wśród małp ?

i ogólnie to on nadal na tym płocie siedzi :/ może jest ogłuszony albo coś ?

zy95qg.png

Opublikowano

Skoro przyjebał w okno, to bardzo możliwe, że już wcześniej było z nim coś nie tak - nie zauważył przeszkody. 

Zostaw go, padlinożercy też muszą mieć pożywienie.

Ptaków jest dużo, wiec jak nie będziesz mógł przez to zasnąć, to pomyśl, że jutro wyklują się nowe egzemplarze. 

ㅈㅈ.

Opublikowano

Nie wiem, nie uważałem na zajęciach pszyry. 

Wspominałem o padlinożercach (czyli jak zdechnie, to dopiero zaczną go jeść).

Z resztą, ten ptak, martwy, nakarmi pierdyliardy bakterii. 

ㅈㅈ.

Opublikowano

ja go zjem cheche dzisiaj mam kure na obiat surowom bo taka najleprza ten ptak terz bendzie dobry hyba z grilla

Opublikowano

Powiedz sąsiadowi żeby ci pokazał ptaka :)

a ogólnie to zdarzają się takie przypadki, że ptaki uderzają w szyby bo odbijają one obraz jak lustro.

Opublikowano

no to sąsiada będę szedł i powiem, przepraszam mogę nakarmić ptaka?

tak, idź do niego, czemu nie

jeżeli ci zależy to daj mu jakieś jedzenie, sprawdź czy może latać, a jak nie, to może weź go do siebie?

"Problemem nie jest problem.

Problemem jest twoje nastawienie do problemu."

http://fabko.ovh - technik serwerów csgo:-)

Opublikowano

NO właśnie może latać, bo normalnie bez spadków poleciał z  7 metrów na płot, tylko nie wiem czemu on sobie siedzi, może odpoczywa?

zy95qg.png

Opublikowano

nie powinno się takich zwierząt ogólnie ruszać, taki dziki ptak może jeszcze bardziej sobie zrobić krzywdę tym że się go dotyka, bo ogólnie panikuje i zacznie się wyrywać, drapać, lepiej go pozostawić w spokojnym miejscu.

Opublikowano

Jak przyfasolil w szybe to pewnie troche ogluszony. Albo on specjalnie walnal w twoja szybe bo bawil sie w WTC. A do sasiada podreptal bo jest glodny a tu zima, snieg, bieda i geje. Polecam stawiac karmniki z ziarnem i slonina jak juz przy ptakach i ptakach sasiadow jestesmy.

Opublikowano

na dworze są dwa karmniki i na tarasie też dwa , nie mogę już więcej lajków dawać ;/

Wyręczyłem Cię :P

Ogólnie jak poleciał to znaczy, że ze skrzydłami nic nie jest, więc nie masz się co martwić. Jak są karmniki to nie masz co się zastanawiać, czy jest głodny, czy nie. Ewentualnie jak Cię to tak dręczy/zastanawia to możesz gdzieś koło niego rzucić kawałek bułki, czy czegoś, żeby sprawdzić, czy rzeczywiście nie jest głodny :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...