Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Inne] Dwa pytania dotyczące serwera i itemshopu

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam mam pytanie jedno dotyczące serwera a drugie itemshopu.

1.Chciałem stworzyć coś takiego jak legendarny set lecz nie wiem ja to zrobić czy potrzebny do tego plugin jakiś aby np ten item Legendarne Buty miało stoje id jak zrealizować ten pomysł?

2.W jaki sposób można spakować do kupy jeden set np ten co wyżej i wystawić go do itemshopu? Wiadomo że żeby dać komuś item potrzebne id tylko że jakie id bedzie miał ten set?

Opublikowano

1. Możesz to zrobić w essentials w linijce kit ;) wystarczy dać name: Legendarny_Set ,czy coś takiego.

2. Mi się wydaje ,żebyś zrobił rangę taką samą jak gracz tylko z uprawnieniem essentials.kit.legendarnyset i żeby w hostingu pisała komenda (jak masz AZRank)

/azsetrank [nick] LegendarnySet albo pexem /pex user [nick] group set LegendarnySet no i tyle ;P

JEŻELI POMOGŁEM DAJ LAJKA :)

Opublikowano

No właśnie mi chodzi o to żeby mógł np sobie normalny gracz kupić a nie specjalna ranga do tego. A co do stworzenia to jeżeli dobrze pamiętam to nie było w formie kitu na innych serwerach :/

Opublikowano

Skrypt ;) wiele hostingów podczas konfigurowania sklepu chce abyś podał komende jaka ma być wykonana podczas wysłania SMS'a a skrypty dodatkowo obsługują enchanty większe niż pozwala Essentials i wszystko działa :) nazwy też da się ustawiać jak i efekty mikstur oraz komendy tylko /help (przykład)

TEMAT

Opublikowano
Skrypt ;) wiele hostingów podczas konfigurowania sklepu chce abyś podał komende jaka ma być wykonana podczas wysłania SMS'a a skrypty dodatkowo obsługują enchanty większe niż pozwala Essentials i wszystko działa :) nazwy też da się ustawiać jak i efekty mikstur oraz komendy tylko /help (przykład)

To w jaki sposób by można zrobić taki set? W moim sklepie też trzeba podawać komende do przekazania itemu lub rangi.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...